Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Teknoloji 16 Ekim 2023 - 13:54 Yorum: 0

Model uçaklar Fadıllı semalarında yarıştı

Nilüfer Belediyesi Fadıllı Havacılık ve Doğa Sporları Merkezi, Türkiye Hava Sporları Federasyonu’nun düzenlediği Uzaktan Kontrollü (Rc) Model Hava Araçları Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Meraklılarının yoğun ilgi gösterdiği yarışlarda der...

Model uçaklar Fadıllı semalarında yarıştı

Nilüfer Belediyesi Fadıllı Havacılık ve Doğa Sporları Merkezi, Türkiye Hava Sporları Federasyonu’nun düzenlediği Uzaktan Kontrollü (Rc) Model Hava Araçları Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Meraklılarının yoğun ilgi gösterdiği yarışlarda dereceye girenler kupa ve madalya ile ödüllendirildi.
Türkiye Hava Sporları Federasyonu’nun Uzaktan Kontrollü (Rc) Model Hava Araçları Yarışması, Nilüfer Belediyesi Fadıllı Havacılık ve Doğa Sporları Merkezi’nde yapıldı. Yarışmaya, biri ABD’den, biri de KKTC’den olmak üzere toplam 21 yarışmacı katıldı.
İki gün süren yarışmanın ilk günkü etabını Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de izledi. Model uçaklarla ilgili bilgi alan Erdem, yarışmacılara başarılar diledi.
Elektrik motorlu uçakların yer aldığı F5L, motorsuz planörlerin yarıştığı F3L olmak üzere iki kategoride yarışan sporcular, kıyasıya rekabet yaşadı. İki günde elektrik motorlu planörler 7 raund, normal planörler ise 8 raund uçtu. Pilotlar, model uçakların kalkışı, uçuşu ve inişine büyük hassasiyet gösteriler.
Pazar günü yarışmanın final uçuşları gerçekleşti. Model uçakların 6 dakika havada kalması ve uygun şekilde iniş yapması değerlendirildi. Uçuşların ardından hakemler, dereceye girenleri belirledi.
Daha sonra düzenlenen kupa törenine katılan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer, dereceye giren sporcuları tebrik ederek, kupa ve madalyalarını verdi.
Yapılan değerlendirme sonucu F3L Takımlar Kategorisi’nde Atlas Magic birinci olurken, onu sırasıyla Team Anatolia, Atakent Model Planör Kulübü takip etti. F3L Ferdi Kategorisinde ise birinci Salahi Tezel, ikinci Ömer Bekdüz, üçüncü Tolga Yıldıran oldu. F5L Ferdi Kategorisinde ise birinci Murat Bozdemir, ikinci Salahi Tezel, üçüncü ise Yavuz Dal oldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber