Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Teknoloji 22 Ekim 2023 - 14:36 Yorum: 0

MSB Bakan Yardımcısı Tüfekçi, BİLİMFEST’te

Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, Antalya Bilim Festivali’nde düzenlenen bilim söyleşilerinde milli savunma sanayiinin gelişim sürecini anlattı.Antalya Bilim Festivali (BİLİMFEST), ziyaretçilerini günde 4...

MSB Bakan Yardımcısı Tüfekçi, BİLİMFEST’te

Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, Antalya Bilim Festivali’nde düzenlenen bilim söyleşilerinde milli savunma sanayiinin gelişim sürecini anlattı.
Antalya Bilim Festivali (BİLİMFEST), ziyaretçilerini günde 4 oturumla bilim söyleşileriyle buluşturmaya devam ediyor. Bilim Festivali’nin son gününde bilim söyleşilerinin konuğu Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi oldu. Tüfekçi, Antalya Bilim Festivali’ndeki konferansında ‘Milli Savunma Sanayiinde Gelişim Sürecimiz’i anlattı. 1925’li yıllarda sanayide yapılan önemli yatırımların Vecihi Hürkuş Teşebbüsü, Şakir Zümre Bomba Fabrikası, Nuri Killigil Silah Fabrikası, Nuri Demirdağ Uçak Fabrikası, Eskişehir Uçak Tamir Fabrikası, Tayyare ve Motor, Etimesgut Uçak Fabrikası, Uçak Motor Fabrikası olduğunu söyledi. 1950’li yıllarda sanayide yurt dışına bağımlılıkla başlayan sürecin, 1974’lü yıllarda yerini ambargo ve yaptırım engellemelerine bıraktığını açıkladı. 1985’li yıllarda kendisi tasarlamayan, kendisi üretmeyen her şeyi hazır alan Türkiye’nin 1990’lı yıllarda hazır alımdan ortak üretime geçişini, 2000’li yıllarda da milli tasarım ve üretime geçiş süreçlerini anlattı. 2010 yılından itibaren özgün tasarım ve ileri teknoloji hamleleriyle güçlenen ve gücüne güç katan Türkiye’nin sanayi hamlelerini de konferans dinleyicileriyle paylaşan Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi; ASELSAN, HAVALSEN,TUSAŞ, ROKETSAN’IN bugün dünya lideri olduğunu da sözlerine ekledi. Milli Savunma Sanayii Teknolojisi’nde kritik tarihin 2004 yılında Başbakanlık görevinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla başladığını da vurguladı. Tüfekçi, milli savunma sanayiinde Türkiye’nin havada, karada ve denizde geliştirdiği yerli ve milli teknolojileri de ziyaretçilere anlatıp, gençlere de seslenerek, “Bizim en büyük gücümüz siz gençlersiniz” dedi. Tüfekçi, gençlere "Tarihinizi bilin" öğüdünde de bulundu.
Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, festivalin ev sahibi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile beraber Antalya Bilim Festivali’nin etkinlik alanını gezdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber