MENÜ

MSB: "(İskenderun’da 2 askerin ölmesi) Alay ve Tabur Komutanı dâhil 4 personelin Türk Silahlı Kuvvetlerinden ilişiği kesildi"

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 25 Temmuz 2025 tarihinde, İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığında iki Mehmetçiğin şehit olduğu olayla ilgili İdari Tahkikat ve Adli Tıp raporları tamamlanmasının ardından Alay ve Tabur Komutanı dâhil 4 personelin Türk

Yayınlanma: 20 Kasım 2025 12:03 Güncelleme: 20 Kasım 2025 15:55
MSB: "(İskenderun’da 2 askerin ölmesi) Alay ve Tabur Komutanı dâhil 4 personelin Türk Silahlı Kuvvetlerinden ilişiği kesildi"
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 25 Temmuz 2025 tarihinde, İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığında iki Mehmetçiğin şehit olduğu olayla ilgili İdari Tahkikat ve Adli Tıp raporları tamamlanmasının ardından Alay ve Tabur Komutanı dâhil 4 personelin Türk Silahlı Kuvvetlerinden ilişiğinin kesildiğini, 8 personele ise olaydaki kusur derecelerine göre çeşitli disiplin cezaları verildiğini duyurdu.
Milli Savunma Bakanlığı haftalık basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Millî Savunma Bakanlığı Görsel Yapım ve Foto Film Merkezi Komutanlığında gerçekleştirilen basın bilgilendirme toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, gündeme dair son gelişmeleri aktardı. Zeki Aktürk’ün bilgilendirmesi sonrasında Milli Savunma Bakanlığı, basın mensuplarının gündemdeki sorularına yönelik açıklamalarda bulundu.
7 PKK’lı terörist daha teslim oldu
Türk Silahlı Kuvvetlerinin Türkiye’nin güvenliği konusunda durmaksızın çalıştığını ifade eden Aktürk, "Savunma ve güvenliğimizin teminatı olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de; ülkemizin varlığına yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesini azim ve kararlılıkla sürdürmektedir. Bu kapsamda son bir haftada; 7 PKK’lı terörist daha teslim olmuş, Sınırlarımızda ve ötesinde arazi arama-tarama; mağara, sığınak, barınak ile mayın ve el yapımı patlayıcı tespit ve imha çalışmalarına devam edildi, Menbic’de imha edilen 3 kilometre tünel ile birlikte, Suriye Harekât Alanlarında imha edilen tünel uzunluğu 723 kilometreye ulaşmıştır" diye konuştu.
"1 Ocak’tan bugüne kadar yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 8 bin 794 olmuştur"
Türkiye hudutlarının Cumhuriyet tarihinin en yoğun ve etkin tedbirleri ile korunmaya devam ettiğini söyleyen ve bu kapsamda son bir haftada hudutlarda gerçekleşen olaylar hakkında bilgilendirme yapan Aktürk, "1’i terör örgütü mensubu olmak üzere 249 şahıs yakalanmış, 1 Ocak’tan bugüne kadar yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı
8 bin 794 olmuştur. Hafta içerisinde engellenen 1.685 şahıs ile birlikte bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısı da 59 bin 30’a ulaşmıştır. Ayrıca; keşif, gözetleme ve devriye faaliyetlerini aralıksız sürdüren hudut birliklerimiz tarafından Van ve Hakkâri hudut hatlarında gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetlerinde toplam 260 kilogram uyuşturucu madde ele geçirilmiştir" ifadelerini kullandı.
Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk’ün bilgilendirme toplantısı sonrasında Milli Savunma Bakanlığı basın mensuplarının gündemdeki sorularına ilişkin açıklamalarda bulundu.
"Alay ve Tabur Komutanı dâhil 4 personelin Türk Silahlı Kuvvetlerinden ilişiği kesildi"
İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığında 2 askerin hayatını kaybetmesi olayı ile ilgili açıklama yapan Bakanlık, "25 Temmuz 2025 tarihinde, İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığında iki Mehmetçiğimizin şehit olduğu olay ile ilgili süreç büyük bir hassasiyetle yürütülmüş, İdari Tahkikat ve Adli Tıp raporları tamamlanmıştır. Bu kapsamda; olayda kastı, kusuru veya ihmali olan ve Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilen, Alay ve Tabur Komutanı dâhil 4 personelin Türk Silahlı Kuvvetlerinden ilişiği kesilmiş, 8 personele ise olaydaki kusur derecelerine göre çeşitli disiplin cezaları verilmiştir. Ayrıca adli süreç İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir. Gücünü bağrından çıktığı asil Türk milletinin sevgisi, güveni ve dualarından alan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; yaşanan olay ve gelişmelere ilişkin mevzuat doğrultusunda şimdiye kadar olduğu gibi açık ve şeffaf bir yaklaşım sergilemeye, kamuoyunu doğru ve zamanında bilgilendirmeye devam edecektir. Şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet; kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz" açıklamasında bulundu.
"Düşen uçağımıza ait enkaz parçaları Kayseri’de bulunan 2’nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğümüzde detaylı olarak incelenecektir"
Azerbaycan-Gürcistan sınırında düşen C-130 tipi askeri kargo uçağının kara kutusunun TUSAŞ tesislerinde incelenmesine ve kaza kırım ekibinin olay yerindeki çalışmalarının devam ettiğini duyuran Bakanlık, "Düşen uçağımıza ait enkaz parçaları Kayseri’de bulunan 2’nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğümüzde detaylı olarak incelenecektir. Yapılan ayrıntılı inceleme sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır. Resmi açıklamalarımız haricinde yapılan haber ve yorumlara itibar edilmemesi önem arz etmektedir" ifadelerine yer verdi.
Bakanlık yaptığı açıklamada, bölücü terör örgütü PKK’nın silah bırakma ve fesih sürecini, devletin ilgili kurumları tarafından büyük bir dikkatle yönetilmekte ve takip edilmekte olduğunu da açıkladı.
İklim değişikliğiyle mücadele ve ülke genelinde ağaçlandırma seferberliğine katkıda bulunulması maksadıyla bu yıl yaklaşık 118 bin Milli Savunma Bakanlığı gerçekleştirilen toplantının ardından Yeşil Vatan Seferberliği ve Millî Ağaçlandırma faaliyeti kapsamında çok sayıda fidanı toprakla buluşturdu.
ETİKETLER: MSB:, "(İskenderun’da, askerin, ölmesi), Alay
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Bangladeş'te asgari ücret protestoları: Yüzlerce fabrika kapandı

Bangladeş'te asgari ücret protestoları: Yüzlerce fabrika kapandı

Polis ve görgü tanıklarının aktardığına göre, başkent Dakka'da günlerdir süren gösterilerin ardından kentin çevresindeki sanayi bölgelerinde de şiddet olayları yaşandı. Dakka dışındaki Narayanganj bölgesine bağlı Fatullah'ta göstericiler ile polis arasınd

Sanders: İran savaşı yasa dışı ve anayasaya aykırı

Sanders: İran savaşı yasa dışı ve anayasaya aykırı

ABD'de 03 Kasım'da yapılan ara seçimlerin ardından dış politikaya ilişkin tartışmalar yoğunlaşırken, Vermont Senatörü Bernie Sanders'tan dikkat çeken açıklamalar geldi. CNN'e verdiği röportajda konuşan Sanders, Kongre'nin her iki kanadında çoğunluğu elde

TEDB Genel Başkanı Hakan Akçam: İlk kez ev alacak vatandaş tapu harcından muaf tutulmalı

TEDB Genel Başkanı Hakan Akçam: İlk kez ev alacak vatandaş tapu harcından muaf tutulmalı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Mersin Milletvekili Faruk Dinç ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı'nın imzasını taşıyan, Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Meclis Başkanlığına

Siyasette arınma, siyasi etik ve yolsuzlukla mücadele

Siyasette arınma, siyasi etik ve yolsuzlukla mücadele

Siyasette etik arınmanın; şeffaflık, hesap verebilirlik ve liyakat ilkelerinin tam anlamıyla yerleşmesiyle mümkün olduğu ifade edilir. Ancak bu hedeflerin önünde yapısal, yasal ve toplumsal birtakım engeller var. Peki, bu engeller nasıl aşılacak? MHP Gene

Şanlıurfa'da belgesiz balık taşıyan araca 103 bin TL ceza

Şanlıurfa'da belgesiz balık taşıyan araca 103 bin TL ceza

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Birecik ilçesinde gerçekleştirilen yol kontrolünde belgesiz balık ele geçirildi. Birecik Otoyol Jandarma Komutanlığı ekiplerince 31 Ekim tarih

Emekliler insanca yaşayabilecekleri bir aylık bekliyor

Emekliler insanca yaşayabilecekleri bir aylık bekliyor

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları, artan hayat pahalılığının geçim şartlarına etkisini ve emeklilerin beklentilerini değerlendirdi. Emeklilerin bugü

Türkiye'de her 100 kişiden 11'i 65 yaşın üzerinde

Türkiye'de her 100 kişiden 11'i 65 yaşın üzerinde

Türkiye'nin nüfus yapısında yaşlanma eğilimi dikkat çekici boyutlara ulaştı. TÜİK'in 2026 yılı üçüncü çeyrek verilerine göre, Türkiye'nin toplam nüfusu 86 milyon 502 bin 286 kişi olarak kaydedildi. Bu nüfusun 9 milyon 831 bin 160'ını ise 65 yaş ve üzerind

Afyonkarahisar ve Adana’da gece saatlerinde deprem

Afyonkarahisar ve Adana’da gece saatlerinde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan verilere göre, gece saatlerinde Afyonkarahisar ve Adana’da iki ayrı deprem meydana geldi. Dinar'da 4,1 büyüklüğünde deprem AFAD verilerine göre, saat 03.23’te merkez üssü Afyonkarahisar’ı

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:27
Güneş 06:50
Öğle 12:15
İkindi 15:05
Akşam 17:31
Yatsı 18:49

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
25
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
23
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
22
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
19
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
17
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
16
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
16
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
15
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
14
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
14
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
11
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
11
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3