Millî Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Millî Savunma Bakanlığının haftalık basın bilgilendirme toplantısında Orta Doğu’daki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. işgalci rejimin Lübnan ve Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdürdüğü
Millî Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Millî Savunma Bakanlığının haftalık basın bilgilendirme toplantısında Orta Doğu’daki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. işgalci rejimin Lübnan ve Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdürdüğünü belirten Aktürk "israil, Lübnan ve Gazze’ye yönelik saldırılarını sistematik bir şekilde sürdürmekte ve bölge halkını göçe zorlamaya devam etmektedir." dedi.
Lübnan’da 4 bin 300’den fazla can kaybı
Lübnan’da 2 Mart’tan bu yana işgalci rejim saldırılarında şehit olanların sayısının 4 bin 300’ü, yaralananların sayısının ise 12 bin 300’ü aştığını aktaran Aktürk, Filistin’de de ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana bin 300’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.
Aktürk, Ekim 2023’ten bu yana Filistin’de yaşamını yitirenlerin toplam sayısının yaklaşık 75 bine ulaştığını ifade etti.
Gazze’de açlık uyarısı
Dünya Gıda Programı'nın Gazze nüfusunun üçte ikisinin kritik veya acil düzeyde açlıkla karşı karşıya olduğunu bildirdiğini aktaran Aktürk, uluslararası topluma çağrıda bulundu.
Aktürk "israilin bu yayılmacı ve soykırımcı tutumu karşısında uluslararası toplumun somut ve etkili tedbirler alma konusunda ortak bir sorumluluğu bulunduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz." ifadelerini kullandı.
2 PKK’lı teslim oldu
Aktürk, TSK'nın faaliyetlerine ilişkin de bilgi verdi. Hafta içerisinde 2 PKK mensubunun teslim olduğunu bildiren Aktürk, hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 790 kişinin yakalandığını, 887 kişinin ise sınırı geçemeden engellendiğini açıkladı.
Böylece 1 Ocak’tan bu yana yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunurken yakalananların sayısının 10 bin 445’e, engellenenlerin sayısının ise 49 bin 394’e yükseldiğini belirten Aktürk, Iğdır ve Hakkâri hudut hatlarında yapılan arama-tarama faaliyetlerinde yaklaşık 7 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiğini söyledi. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından nitelikli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, "Dolandırıcılık" suçundan hakkında 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.A. Akçakale İlçe Jandarma Komutanlığ
Gazze'de çocukların gülümseyerek verdiği fotoğraflar, kısa süre sonra geride kalan acının simgesine dönüşüyor. Beyt Lahiya'da bir aileye ait evin siyonist işgalciler tarafından bombalanması sonucu Mümin Abdurrahman Ahmed, eşi Hanin Musa Faris Salih ile kı
Zelenskiy, Kanada Başbakanı Mark Carney ile görüşmek üzere bulunduğu ülkede, Ukrayna’nın hava savunmasının güçlendirilmesi ve yaklaşan kış öncesinde ihtiyaç duyduğu desteğin sağlanmasını gündeme getirecek. Ukrayna’nın savaş alanındaki baskıyı artıran Rus
Sahil Güvenlik Sözcüsü Komodor Noemie Cayabyab, 43 kişinin kurtarıldığını ve kayıp yolcuların bulunması için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. MV June Aster adlı feribotta çarşamba akşamı başlayan yangının söndürüldüğü, ancak geminin su üz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çin’de gerçekleştirdiği temaslara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Pekin Büyükelçiliğini ziyaret ederek Büyükelçi Selçuk Ünal ve çalışma arkadaşlarıyla da bir araya geldiğini belirtti. Yapa
Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada Kadıköy’de yakalanan 3 şüphelinin ardından teknik incelemeler derinleştirildi. Beykoz’da yapılan baskında roketatar, anti-tank mühimmatı, uzun namlulu silahlar ve çalıntı araçlar ele geçirildi.
Güney Lübnan'da siyonist işgalcilerin saldırıları sürerken, Sur kentine bağlı Mansuri beldesinde gerçekleştirilen şiddetli patlamalar bölgedeki gerilimi yeniden artırdı. Lübnan kaynaklarına göre işgal güçleri Mansuri'de patlamalar gerçekleştirirken, bir s
Kayseri İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında L.G.’nin ikametinde adli arama gerçekleştirildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, JASAT, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Develi İlçe
Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: 300 çiftin yuva kurmasına destek olduk
Almanya'da bıçaklı saldırıda 1 kişi öldü, şüpheli ağır yaralandı.
03Gaziantep'te halı yıkarken elektrik akımına kapılan 2 kadın öldü
04Slovenyalılar, ülkelerinde işgal elçiliğinin açılmasını protesto etti
05Türkiye'den Suriye'deki patlamaya ilişkin taziye mesajı
06İran'ın füze kapasitesi yeniden gündemde
07Ürdün'deki ABD üssü vuruldu: Çok sayıda savaş uçağı hasar gördü
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Trabzonspor A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor