Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 18 Ocak 2023 - 13:26 Yorum: 0

MTSO başkanı Sadıkoğlu seçim çalışmalarını üyelere yüklemiş

2 Ekim 2022 tarihinde yapılan MTSO seçimleri oldukça çekişmeli geçmiş Oğuzhan Ata Sadıkoğlu rakibi Akif Baştürk’e büyük bir fark atarak seçimi kazanmıştı.

MTSO başkanı Sadıkoğlu seçim çalışmalarını üyelere yüklemiş

2 Ekim 2022 tarihinde yapılan MTSO seçimleri oldukça çekişmeli geçmiş Oğuzhan Ata Sadıkoğlu rakibi Akif Baştürk’e büyük bir fark atarak seçimi kazanmıştı. Kilit tv olarak Eylül ayı 2022 MTSO harcamalarına ulaştık. Mevcut MTSO başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu o dönem seçim çalışmalarını kendi cebinden yapması gerekirken Eylül ayı harcamalarına baktığımızda seçim harcamalarını üyeler ile MTSO kasasına yüklediğini görüyoruz. 

Oda faaliyetlerini tanıtım ajans bedeli’ adı altında, basın birimlerine harcanan bir aylık para 420.957 bin liralık gider yine MTSO harcamaları olarak rapor üyelerine gönderiliyor. 

Amacımız basın kurum ve kuruluşlarını töhmet altında bırakmak değil fakat MTSO harcama tutarını üyeler ile MTSO kasasından karşılamış olması adil olmayan bir süreç işin içine girmiş. Geri tarafta sorun sadece bu kadar ile sınırlı değil, elimize ulaşan bilgiler gösteriyorki basın birimleri dahi kategorize edilmiş. Marka değeri daha büyük kurumlara ayrılan bütçe ile tanınmayan, bilinmeyen haber sitelerine aktarılmış ücretler arasında dahi afaki farklar göze çarpıyor. Bir çok haber sitelerine 1180 TL verilmiş. 1180 TL gibi küçük bir mebla üzerinden anlaşıldığı üzere haber siteleri susturulmuş. Bir gazetecinin değeri 1180 TL’mi sormak lazım. Mesela aynı portföydeki haber sitelerine 1180 TL’de verilmiş, 2360, 5000, 10620 TL’de. Tek bir dergi için harcanan para ise tam tamına 70.600 TL. Artık sitelere para dağıtılırken hangi ölçüler göz önünde bulundurulmuş belli değil. 

Sırf www.malatyahaber.com reklam işlerinden sorumlu Metin Kaya’ya tek kalemde 118.000 TL ödenmiş. Paraya bakın.

‘2.OSB İŞGEM ile büyüyor projesine katkı’ adi altında aktarılan para ise 362.763 TL. Liste uzayıp gidiyor. Daha neler var neler.  

Komik olacak biraz ama koskoca MTSO sadece 1 öğrenciye burs veriyor. Neden 1 öğrenci, daha doğrusu kim bu öğrenci? Ona da gerçekten burs veriliyor mu araştırılmaya muhtaç bir bilgi. 

TSO üyesinin annesi vefat ediyor, taziye yemeğini de Oğuzhan bey TSO kasasından ödüyor. Tso üyesi annesinin taziyesini gerçekten yapamamış mıdır sormak gerekmez mi?

Seçim zamanı Malatya’nın çeşitli yerlerine izinsiz asılan pankartların sökülmesi…

Ajanslara yüklü paralar verilerek yapılan afişlerin ziyan olması…

Seçim ofisleri açarak Tso seçimlerini bir yerel seçim edası ile hareket edip onlarca liranın masraf edilmesi…

Üyeler ile Gereksiz bir Ankara ziyaretlerinin ulaşım ve konaklama masrafları…

Seçim sonrası seçilmiş milletvekillerine ve belediye başkanına kinayeli göndermeler…

Koskoca giderler listesinden tek faydalı gider bir liseye 10.000 TL değerinden fotokopi cihazının alınmış olması. Diğerleri hepsi şişirme, tuhaf başlıklar silsilesi altına doldurulan rakamlar şeklinde devam ettiğini görüyoruz. 

Bir diğer başka husus medya mensuplarına dağıtılan paralar neye göre ödendi, vergi levhaları var mıydı, her haber sitesi vergi mükellefi mi, aldıkları paranın vergisi ödeniyor mu? gibi sorularda karşımıza çıkmakta. 

Ayrıca hediyeler konusunda son derece bonkör davranılarak yine ciddi rakamlar ödenmiş. Sırf yemek bedeli 73.050 TL. TOBB ziyaret uçak biletleri 79.779 TL, galericiler sitesi totem 153.400 TL. Kalem kalem elimizde ve en küçük masrafa kadar üye aidatlarından karşılanmış hepsi. Başkan Oğuzhan Ata Sadıkoğlu haksız rekabete yol açan gider ve harcamalar konusunda dileğimiz üyeleri ve kamuoyuna bir açıklamada bulunmasıdır. MTSO gerçekten bu şehrin ticaret ve sanayi odası mı yoksa Oğuzhan Ata Sadıkoğlu başkanlığında oluşmuş bir yol geçen hanı mı? Cebindeki kibrite kadar TSO üyelere ödetme yetkisi gerçekten ne kadar? Merak ediyoruz.

KAYNAK : KİLİTTV.COM
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber