Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, Kurban Bayramı öncesi yaptığı açıklamada kurban ibadetinin yalnızca kesimden ibaret olmadığını belirterek, ibadetin özünde paylaşma, yardımlaşma ve Allah’a teslimiyet anlayışının bulunduğunu söyledi. Yaklaşan Kurban Bayra
Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, Kurban Bayramı öncesi yaptığı açıklamada kurban ibadetinin yalnızca kesimden ibaret olmadığını belirterek, ibadetin özünde paylaşma, yardımlaşma ve Allah’a teslimiyet anlayışının bulunduğunu söyledi.
Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Ramazan Dolu, kurban ibadetinin insanlık tarihi kadar eski bir kulluk görevi olduğunu ifade ederek, Müslümanların bu ibadeti Allah’a yakınlaşma niyetiyle yerine getirdiğini kaydetti.
Kurbanlık hayvan seçiminde dini ölçülere dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Dolu, büyükbaş hayvanların en az iki yaşını doldurmuş olması gerektiğini, küçükbaş hayvanların ise bir yaşını tamamlaması ya da gelişim bakımından bu seviyeye ulaşmasının önemli olduğunu belirtti.
Kurban edilecek hayvanların kusursuz olması gerektiğine işaret eden Dolu, “Gözü olmayan, kulağı kesik, ayağı aksayan veya kuyruğu kesilmiş hayvanların kurban edilmesi uygun değildir. Kurban, Allah’a sunulan bir ibadettir. Bu nedenle sadece ucuz olduğu için zayıf ve kusurlu hayvanların tercih edilmesi doğru değildir” dedi.
Kurban ibadetinin manevi yönüne dikkat çeken Dolu, bayramın yalnızca et tüketimine indirgenmemesi gerektiğini ifade ederek, “Kurban Bayramı, et biriktirme bayramı değildir. Bu ibadetin temelinde paylaşmak, dayanışmak ve ihtiyaç sahiplerini gözetmek vardır” diye konuştu.
Peygamber Efendisinin tavsiyesine göre kurban etinin üçe ayrılmasının uygun olduğunu belirten Dolu, etin bir bölümünün aile için ayrılması, bir kısmının misafirlere ikram edilmesi, kalan kısmının ise ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması gerektiğini söyledi.
Çocukların kurban ibadetinin manevi atmosferini yaşayarak öğrenmesinin önemine değinen Dolu, ailelerin bu konuda yeni nesillere rehberlik etmesi gerektiğini ifade etti.
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yürütülen vekâletle kurban organizasyonlarına ilişkin de bilgi veren Dolu, dünyanın farklı coğrafyalarında ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştırıldığını belirtti. Filistin ve Gazze için özel organizasyonların sürdüğünü kaydeden Dolu, yurt dışı vekâlet bedelinin 7 bin TL, Filistin için 15 bin TL, yurt içi vekâletle kurban kesim bedelinin ise 18 bin TL olarak belirlendiğini açıkladı.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Axios, Trump’ın bazı danışmanlarının Netanyahu’nun siyasi geleceği ve işgal yönetiminde kurulabilecek yeni hükümetin Washington’ın bölgesel planlarına etkisi konusunda farklı düşündüğünü yazdı. Trump, 27 Ekim’de yapılması planlanan işgal seçimleri öncesin
ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, seyahat uyarısının güncellendiği ancak uyarı seviyesinde ve risk göstergelerinde değişiklik yapılmadığı belirtildi. Açıklamada, "ABD vatandaşlarına suç, terör, kaçırılma, kara mayınları ve silahl
Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen panelde, çocukların adli süreçlerdeki konumları, ceza sorumlulukları ve çocuk odaklı adalet anlayışının geliştirilmesi ele alındı. Akademisyen, yargı mensuplarını ve hukuk camiasının temsilcileri
24 Ekim 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile kamu kurumları arasındaki geçici görevlendirmelerde köklü değişiklikler yapıldı. Öne çıkan düz
Ürdün’ün Kerek vilayetinde, Hmood kasabasındaki bir kilisede cuma günü gerçekleştirilen cenaze törenine yönelik silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a çıktı. Hastanelerde tedavi gören yaralılardan birinin daha yaşamını yitirmesiyle bilanço ağ
HÜDA PAR Elazığ 5. Olağan Kongresi’nde konuşan İl Başkanı Metin Suiçer, yeni dönemde de vatandaşların sorunlarını gündeme taşımaya ve çözüm için ilgili kurumlar nezdinde girişimlerde bulunmaya devam edeceklerini ifade etti. Kendilerine duyulan güven dolay
Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Nazif Kocaçoban ve Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Muhammed Macit Sütçü, Umut Kervanı tarafından ihtiyaç sahibi ve yetim ailelere destek amacıyla düzenlenen kermesi ziyaret etti. Kermes alanını gezen Kocaçoban ve Sütçü,
Prof. Dr. Ertekin, "Hayalden Hakikate Melayê Cizîrî'nin Günümüz İnsanına Çağrısı" temasıyla düzenlenen programda, Melayê Cizîrî'nin divanının edebi ve tasavvufi yönlerini, medrese eğitiminin geleceğini ve günümüz insanına verdiği mesajları detaylı bir şek
Axios: Washington, Orta Doğu planı için Netanyahu sonrasını düşünüyor
2026-KPSS Ortaöğretim bugün yapılacak
03Kocaeli'de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı
04Japonya'da 7 büyüklüğünde deprem
05Meteoroloji'den uyarı: Bazı bölgelerde yağış ve sis bekleniyor
06Siyonist işgal rejiminin saldırıları nedeniyle El Halil'de eğitime ara verildi
07Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, resmi temaslar için ABD’de
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Erzurumspor Fk
Arca Çorum Fk
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor