Muğla Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların yangınlar ve diğer acil durumlara karşı bilinçlenmesini sağlamak için kapsamlı eğitim programları düzenliyor. Her yaş grubuna hitap eden eğitimler, hem bilgi hem de prat...
Muğla Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların yangınlar ve diğer acil durumlara karşı bilinçlenmesini sağlamak için kapsamlı eğitim programları düzenliyor. Her yaş grubuna hitap eden eğitimler, hem bilgi hem de pratik uygulamalarla katılımcılara hayati öneme sahip beceriler kazandırmayı amaçlıyor.
3 Bin 985 vatandaşa eğitim verildi
Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, il genelinde şu ana kadar 330 kırsal mahallede 3 bin 985 vatandaşa eğitim verdi. Katılımcılara günlük yaşamlarında karşılaşabilecekleri risklere karşı pratik bilgiler kazandırılması amaçlanan eğitimlerde yangın güvenliği, afet farkındalığı gibi kritik konular ele alındı.
Soba zehirlenmelerine karşı alınması gereken önlemler anlatıldı
Muğla’da kırsal bölgelerde sıkça yaşanan soba zehirlenmeleri, temizlenmeyen bacalarda yaşanan baca yangınları ve tüp yangınlarına karşı alınması gereken önlemler detaylı bir şekilde vatandaşlara anlatıldı. Ayrıca tüplü yangın söndürme cihazlarının doğru kullanımı ve yangın anında tahliye yöntemleri gibi uygulamalı eğitimlerle vatandaşların bu tür durumlara hazırlıklı olmaları amaçlanıyor.
Muğla İtfaiyesi, riskleri değerlendirerek çözüm üretmeye çalışıyor
Eğitimler sırasında vatandaşların sorularını yanıtlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, mahallelerdeki özel riskleri değerlendirerek çözüm üretmeye çalışıyor. İtfaiyenin yetkisi dışında bir sorun ya da talep olursa bunlar da yetkili kişi ve kurumlara iletiliyor.
Eğitimlerin düzenli olarak tekrarlanması planlanıyor
Muğla genelindeki kırsal mahallelerde düzenlenmeye devam eden eğitimlere katılmak isteyen vatandaşlar, mahalle muhtarları aracılığıyla ya da doğrudan Muğla İtfaiyesi ile iletişime geçerek başvuru yapabiliyor. Eğitimlerin her mahallede düzenli olarak tekrarlanması planlanıyor ve talepler doğrultusunda yeni mahalleler de programa dâhil ediliyor.
Başkan Aras “Kırsal mahalle eğitimlerimizle yaklaşık 4 bin vatandaşımıza ulaştık”
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras son yıllarda Muğla’nın çok önemli yangınlar atlattığına dikkat çekerek, kırsal mahallerde yangın eğitimleri ile 13 ilçe 330 mahallede yaklaşık 4 bin vatandaşa ulaştıklarını belirtti.
Başkan Aras: “Muğla, yüzde 68 orman varlığıyla ülkemizin en özel şehirlerinden biridir. Ancak son yıllarda, iklim değişikliğinin getirdiği kuraklıkla birlikte orman yangınları riski ne yazık ki artarak devam ediyor. Bu nedenle, önleyici tedbirler almak büyük önem taşıyor. Aynı zamanda yangınlarla mücadelede vatandaşlarımızın farkındalık sahibi olması kritik bir rol oynuyor. Bu kapsamda, kırsal mahallelerimizde eğitimlere başladık ve vatandaşlarımızın bu eğitimlere gösterdiği ilgiden büyük memnuniyet duyuyoruz. Amacımız; yangınlar başta olmak üzere, acil durumlar konusunda bilinçli bir toplum oluşturmak, mevsimsel risklere karşı alınabilecek önlemleri anlatmak ve yerel halkı yangınlara nasıl müdahale edileceği konusunda bilgilendirmek. Böylece can ve mal kayıplarının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Özellikle turizm hareketliliğinin arttığı yaz aylarında vatandaşlarımızı, ormanlık ve tarımsal alanlarda ateş yakmamaları gibi konularda bilgilendirdik. Ayrıca gönüllü itfaiyecilik eğitimlerimiz de aralıksız devam ediyor. Unutmamalıyız ki yaşadığımız şehri hep birlikte koruyabilir ve geleceğe miras bırakabiliriz” dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Batman'da İLKHA muhabirine konuşan kırtasiye işletmecisi Veysi Güney, yeni sezon hazırlıklarını yaklaşık üç aydır sürdürdüklerini belirterek her bütçeye ve ihtiyaca uygun ürün çeşidine sahip olduklarını söyledi. Güney, kırtasiye alışverişlerinin güvenilir
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla yayımlanan "2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler" konulu genelgede okul güvenliği, kayıt ücretleri, sınıf ve öğretmen seçimi, cep telefonu kullanımı, kıyafet uygulaması ve mezuniyet törenle
Bekiroğlu, Şehitkamil ilçesinde bu yıl yaklaşık 32 bin öğrencinin yaz Kur'an kurslarına katıldığını, öğrencilerin yaklaşık 800'ünün okul öncesi eğitim çağındaki çocuklardan oluştuğunu ifade etti. Şehitkamil İlçe Müftüsü Abdullah Bekiroğlu İLKHA muhabirine
Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından 2026 yılı Yaz Kur'an Kursları kapsamında kent genelinde yürütülen eğitim çalışmalarında 100 bin 612 öğrenciye ulaşılarak tüm zamanların en yüksek katılımının gerçekleştiği bildirildi. İl genelinde bin 690 cami ve 396 Kur'
İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Batman Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) Müdürü Osman Atmalar, mesleki eğitimin öğrencilerin eğitim hayatını sürdürürken aynı zamanda bir meslek öğrenmelerine ve iş hayatına hazırlanmalarına önemli katkı sunduğunu belir
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2026-ALES/2'ye ilişkin değerlendirme sürecinin tamamlandığını duyurdu. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin sonuç sistemi üzerinden vatandaşlık numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecek. (İLKHA)
Hasankeyf İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı gerçekleştirildi. Programa Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş da katıldı. Yaz Kur’an kurslarına katılan öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Ahmet Durmuş, öğrencilerin Kur’
Gaziantep Peygamber Sevdalıları tarafından yaz döneminde çocuklara yönelik gerçekleştirilen "Hayat Namazla Güzeldir" eğitim programının kapanışı, Millet Camii'nde düzenlenen programla gerçekleştirildi. Yaklaşık 1000 öğrencinin katıldığı programda çocuklar
12 Eylül’ün Acı Hafızası Malatya’da Yaşatıldı
Malatya’da Minibüs Ağaca Çarptı: 2 Yaralı
03Libya'dan "Rus gemisi" iddialarına sert yalanlama
04Belçika'da havalimanında dron alarmı: Uçuşlar durma noktasına geldi
05Pütürge’nin Zengin Florasında Bal Hasadı Başladı
06Pütürge Kırmızısı üzümü pekmeze dönüşüyor
07Minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 21 yaralı
Beşi̇ktaş A.ş.
Galatasaray A.ş.
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Trabzonspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Eyüpspor
Göztepe A.ş.