MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, muhalefet partisi tarafından 2 Nisan için duyurulan genel boykot çağrısına tepki gösterdi. Akçin, söz konusu çağrının yalnızca ekonomik dengeleri bozma girişimi olmadığını, aynı zamanda piyasaları ki...
MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, muhalefet partisi tarafından 2 Nisan için duyurulan genel boykot çağrısına tepki gösterdi. Akçin, söz konusu çağrının yalnızca ekonomik dengeleri bozma girişimi olmadığını, aynı zamanda piyasaları kilitleyerek üretimi ve istihdamı olumsuz etkileme çabası olduğunu belirtti.
Ekonominin bir milletin ortak emeği olduğunu vurgulayan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, bu tür girişimlerin firmalar, esnaf ve sanayiciler başta olmak üzere tüm vatandaşlara zarar vereceğini ifade etti. Boykot çağrısını, yerli ve millî sermayeyi zayıflatmaya, ekonomik bağımsızlığı tehlikeye atmaya ve küresel sermayeye alan açmaya yönelik bir girişim olarak değerlendiren Akçin, MÜSİAD olarak toplumu suni kriz çağrılarına karşı durmaya davet etti.
Akçin, tüm vatandaşları 2 Nisan’da ekonomiye güçlü destek vermeye, yerli üretim yapan firmalara ve markalara sahip çıkmaya çağırarak, "Alışverişlerin ertelenmesi yerine Türkiye’nin ekonomik istikrarını korumak için ekonomiye katkı sağlanmalıdır" dedi.
Türkiye ekonomisinin üretim gücü, istihdam olanakları, ihracat odaklı büyüme modeli ve girişimcilerin azmiyle önemli bir ivme kazandığını belirten Akçin, küresel ekonomik zorluklara rağmen iş dünyasının özverili çalışmalarıyla istikrarlı büyümenin sürdüğünü vurguladı.
İş dünyasının siyasi tartışmaların dışında tutulması gerektiğini belirten Akçin, tüm paydaşların Türkiye’nin refahı için ortak akılla hareket etmesi çağrısında bulundu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Gaziantep'te "Davet ve Gençlik" park buluşması düzenlendi
Benzine 3,20 lira zam pompa fiyatlarına yansıdı
03Giresun'da trafik kazası: 12 yaralı
04Kırıkkale'de hapis cezasıyla aranan şüpheli yakalandı
05İstanbul'da okulların ilk günü için ders saatleri yeniden düzenlendi
06Mevsimlik fındık işçilerini taşıyan minibüs ile kamyonet çarpıştı: 23 yaralı
072027-2029 dönemi bütçe hazırlıkları başladı
Beşi̇ktaş A.ş.
Galatasaray A.ş.
Kocaeli̇spor
Trabzonspor A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor