MENÜ

MÜSİAD Malatya Şubesi Diyarbakır buluşmasına katıldı

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin ve beraberindeki heyet, Diyarbakır’da düzenlenen "Terörsüz Türkiye Buluşması Başkanlar Toplantısı"na katıldı. Toplantıda terörden arındırılmış bir Türkiye için izlenecek adımlar masaya yatırıldı....

Yayınlanma: 12 Haziran 2025 11:31 Güncelleme: 07 Eylül 2025 14:14
MÜSİAD Malatya Şubesi Diyarbakır buluşmasına katıldı

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin ve beraberindeki heyet, Diyarbakır’da düzenlenen "Terörsüz Türkiye Buluşması Başkanlar Toplantısı"na katıldı. Toplantıda terörden arındırılmış bir Türkiye için izlenecek adımlar masaya yatırıldı.
MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir’in öncülüğünde gerçekleştirilen "Terörsüz Türkiye Buluşması Başkanlar Toplantısı"na 81 ilden şube ve temsilcilik başkanları katıldı. MÜSİAD Malatya Şubesi’ni temsilen Başkan Yunus Akçin, Başkan Yardımcıları Rıfat Tutuk ve Enis Aydoğan, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Başoğul ve Şube Müdürü Muhsin Tayyib Van toplantıya iştirak etti.
Toplantıda ülkenin terörden arındırılmış, huzurlu ve müreffeh bir geleceğe ilerlemesi için izlenecek yol haritası ele alınırken, MÜSİAD tarafından iş dünyasına yönelik güçlü bir çağrı yapıldı. Çağrıda, "Gelin, Terörsüz Türkiye vizyonunu sadece izleyenler olmayalım. Gelin, bu vizyonun mimarı, birer ihya neferi olalım. Gelin, bu tarihi sorumluluğu birlikte omuzlayalım. Bu süreç bir son değil, şerefli bir yeniden başlangıçtır" ifadelerine yer verildi.
Toplantı sonunda bölgede uygulanacak somut adımlar da açıklandı. Buna göre; Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Çalışma Grubu kurulacak ve bölgedeki şubeler sahada aktif rol üstlenecek. Yerel iş birlikleri kapsamında ticaret ve sanayi odaları, organize sanayi bölgeleri ve tarım kooperatifleriyle iş birlikleri güçlendirilecek. Girişimcilik destekleri, Müstakil Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile desteklenecek. Sektörel kalkınma başta tarım, turizm ve ticaret olmak üzere MÜSİAD’ın 16 sektör kuruluyla geliştirilecek. Genç istihdamı ve mesleki eğitim alanında ise meslek liseleri merkezli hamilik programları başlatılacak.
MÜSİAD, bu sürecin sivil hayattaki en büyük destekçisi olacaklarını vurgularken, ortak akıl, iş birliği ve kararlılıkla yürütülecek çalışmaların hem bölgeye hem de Türkiye’nin kalkınma hedeflerine katkı sağlayacağı ifade edildi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
42
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
39
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
35
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
32
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
29
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
25
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
23
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
23
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
23
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
21
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
18
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
18
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
17
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
15
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
15
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
15
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
13
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
9