MENÜ

Mustafa Sarıgül: “Dar bölge ve tercihli seçimin hayata geçmesi lazım”

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Altılı Masanın anayasa teklifini değerlendirerek dar bölge ve tercihli seçim sistemine geçilmesi...

Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 20:30 Güncelleme: 07 Eylül 2025 21:20
Mustafa Sarıgül: “Dar bölge ve tercihli seçimin hayata geçmesi lazım”

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Altılı Masanın anayasa teklifini değerlendirerek dar bölge ve tercihli seçim sistemine geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, çeşitli programlara katılmak üzere Giresun'a geldi. Sarıgül, Giresun E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun önünde yaptığı açıklamada af talebini bir kez daha yineledi.

Sarıgül, "Bizim af talebimiz siyasi bir talep değil, vicdani bir taleptir. Bayrağımıza karşı, toprağımıza karşı işleniş suçlar bu af talebinin dışındadır. Özellikle uyuşturucu baronları bu af talebinin dışındadır. Yine ulusal birliğimize karşı işlenen suçlar bu af talebinin karşısındadır. O nedenle Türkiye Değişim Partisi olarak anneler için affet Türkiye'm, babalar için affet Türkiye'm, çocuklar için affet Türkiye'm. Kardeşlik hukuku için bu af çağrımıza bütün yurttaşlarımızın destek vereceğine inanıyorum. Giresun cezaevinin önünden bütün ulusuma sesleniyorum. Benim vicdanlı devletime, merhametli devletime sesleniyorum. Anneler için, babalar için, çocuklar için affet Türkiye'm, affet Türkiye'm, affet Türkiye'm" dedi.

"Dar bölge ve tercihli seçimin hayata geçmesi lazım"

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Partinin oluşturduğu Altılı Masanın anayasa teklifiyle ilgili konuşan Sarıgül, dar bölge ve tercihli seçim sistemini önerdi.

Sarıgül, şu ifadelere yer verdi:

"Altılı masanın anayasa taslağı Türkiye Değişim Partisinin önerilerinin büyük bir kısmını kapsamaktadır. Ama altılı masanın önerdiği taslağa biraz daha ilavelerde bulunmamız lazım. Özellikle rahmetli Özal döneminde, Ecevit döneminde ve Demirel döneminde uygulanan dar bölge ve tercihli oyun mutlaka ve mutlaka hayata geçmesi lazım. Dar bölge ve tercihli olursa milletvekilleri genel başkana bağlı milletvekili olmaz, halka bağlı milletvekili olur, milletimize bağlı milletvekili olur. Bu taslak üzerinde biraz daha çalışmamız lazım. Anayasayı da siyaset malzemesi yapmayı doğru bulmam. İnşallah Türkiye Değişim Partisinin anayasa önerisi seçimden hemen sonra Ak Partinin, Milliyetçi Hareket Partisinin, Cumhuriyet Halk Partisinin, Türkiye Değişim Partisinin ve bütün siyasi partilerin katılacağı oy birliğiyle inşallah milletimizin anayasasını yapmalıyız. Sivil bir anayasa yapmalıyız."

"Uzman çavuşlarımızın kadroya geçirilmesini arzu ediyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi konusunda yaptığı açıklamaya değinen Sarıgül, uzman çavuşların da kadroya geçirilmesi konusunda çağrıda bulundu.

Sarıgül, "Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu sözleşmeli personellerin kadroya alınmasını son derece doğru buluyorum. 600 bin sözleşmeli personel böylesine bir haberi beklemekteydi. Özellikle polis evlerinde çalışan, özellikle öğretmen evlerinde çalışan, özellikle hakim ve savcılar misafirhanelerinde çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi son derece değerlidir, son derece olumludur. Ancak bu noktada mutlaka ve mutlaka uzman çavuşlarımız var. Sözleşmeli uzman çavuş olmaz. Uzman çavuşlarımızın da mutlaka kadroya geçmesini arzu ediyoruz. Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar'a sesleniyorum" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı
Dışişleri Bakanlığı: "Afganistan ve Pakistan’ın Ramazan Bayramı döneminde ateşkes ilan etmelerinden memnuniyet duyuyoruz"

Dışişleri Bakanlığı: "Afganistan ve Pakistan’ın Ramazan Bayramı döneminde ateşkes ilan etmelerinden memnuniyet duyuyoruz"

Dışişleri Bakanlığı tarafından, "Afganistan ve Pakistan’ın, ülkemiz, Katar ve Suudi Arabistan tarafından yapılan çağrılara olumlu yanıt vererek Ramazan Bayramı döneminde ateşkes ilan etmelerinden memnuniyet duyuyoruz" açıklaması yapıldı.Dışişleri Bakanlığ

Bakan Bayraktar Erzincan’da konuştu: "Enerjide güçlü Türkiye için birlik şart"

Bakan Bayraktar Erzincan’da konuştu: "Enerjide güçlü Türkiye için birlik şart"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan’da düzenlenen "Vefa İftarı" programında yaptığı konuşmada, küresel belirsizliklerin arttığı bir dönemde Türkiye’nin güçlü kalabilmesi için birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.Konuşmasın

NATO Genel Sekreteri Rutte: "Müttefikler Hürmüz Boğazı’nın nasıl tekrar açılabileceğini değerlendiriyor"

NATO Genel Sekreteri Rutte: "Müttefikler Hürmüz Boğazı’nın nasıl tekrar açılabileceğini değerlendiriyor"

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, NATO müttefiklerinin Hürmüz Boğazı’nın nasıl tekrar açılabileceği konusunu değerlendirdiklerini belirterek, "Müttefiklerin işbirliği yaptığını ve bunun nasıl yapılabileceğini değerlendirdiklerini biliyorum. İlerlemek için

İran’dan doğal gaz sahası saldırısına tepki: "Kaynak ülkeyi hedef alacağız"

İran’dan doğal gaz sahası saldırısına tepki: "Kaynak ülkeyi hedef alacağız"

İran Devrim Muhafızları Ordusu’na (DMO) bağlı Hatemu’l-Enbiya Merkez Karargahı, dünyanın en büyük doğal gaz sahası olarak bilinen Güney Pars’a yönelik saldırının ardından ABD ve İsrail’i sert sözlerle hedef alarak, "Kaynak ülkenin yakıt, enerji ve doğal g

MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Çanakkale yaşanmış bir destandan çok daha ötesidir"

MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Çanakkale yaşanmış bir destandan çok daha ötesidir"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Çanakkale yaşanmış bir destandan çok daha ötesidir. Bunun yanında Çanakkale bir şuurdur, bir duruştur, bir duyuştur, bir inanıştır" dedi.MHP Genel Başkanı Bahçeli, Çanakkale Deniz Zaferi’nin

BBP Genel Başkan Yardımcısı Bağcı: "Bakan Gürlek’e yönelik iddialar itibar suikastından öteye geçmez"

BBP Genel Başkan Yardımcısı Bağcı: "Bakan Gürlek’e yönelik iddialar itibar suikastından öteye geçmez"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Samet Bağcı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Adalet Bakanı Akın Gürlek’e yönelik iddialarına ilişkin, bu durumun bir itibar suikastından öte geçemeyeceğinin aşikar olduğunu

Tutuklanan Kuşadası Belediye Başkanı Günel görevden uzaklaştırıldı

Tutuklanan Kuşadası Belediye Başkanı Günel görevden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Aydın’a bağlı Kuşadası İlçe Belediye Başkanı Ömer Günel’in görevden uzaklaştırıldığı duyuruldu.İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Aydın’ın Kuşadası ilçesinin Belediye Başkanı Ömer Günel’in g

İran’dan Tel Aviv’e füze saldırısı: "100’den fazla hedefi vurduk"

İran’dan Tel Aviv’e füze saldırısı: "100’den fazla hedefi vurduk"

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani ve beraberindekilerin saldırılarda hayatını kaybetmesine misilleme olarak, "Gerçek Vaad 4" operasyonunun kapsamında Tel Aviv’de 100’den fazla askeri ve güvenl

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:02
Güneş 06:24
Öğle 12:39
İkindi 16:04
Akşam 18:45
Yatsı 20:01

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17