Tunus'ta muhalefete yönelik baskılar tartışılmaya devam ederken, başkent Tunus'taki temyiz mahkemesi Nahda Hareketi'nin bazı yöneticileri hakkında 2 yıldan 10 yıla kadar değişen hapis cezaları verdi. Nahda Hareketi tarafından yapılan açıklamada, kararları
Tunus'ta muhalefete yönelik baskılar tartışılmaya devam ederken, başkent Tunus'taki temyiz mahkemesi Nahda Hareketi'nin bazı yöneticileri hakkında 2 yıldan 10 yıla kadar değişen hapis cezaları verdi.
Nahda Hareketi tarafından yapılan açıklamada, kararların 11 Haziran'da görülen davanın ardından açıklandığı belirtilirken, bazı sanıklar hakkında ayrıca idari gözetim tedbirleri uygulanmasına hükmedildiği kaydedildi.
Hareket, davanın başlangıcının kimliği belirsiz bir kişinin ihbarına dayandığını, söz konusu kişinin Nahda mensuplarının sosyal medya üzerinden kışkırtıcılık yaptığı ve kaos ortamı oluşturmaya çalıştığı yönünde iddialarda bulunduğunu aktardı. Açıklamada, soruşturma sırasında yapılan teknik incelemelerin ise bu iddiaları doğrulamadığı ifade edildi.
Nahda, yargılama sürecini "tam anlamıyla siyasi bir dava" olarak nitelendirerek, dosyanın muhalifleri hedef almak amacıyla kullanıldığını belirtti. Hareket, soruşturmalarda herhangi bir somut suç unsuruna ulaşılamadığını, sanıklara yöneltilen soruların büyük bölümünün siyasi kimlikleri ve parti faaliyetleriyle ilgili olduğunu ifade etti.
Açıklamada ayrıca soruşturma ve yargılama sürecinde çok sayıda usul ihlali yaşandığı belirtildi. Sanıkların gözaltı sürecinde baskı ve tehditlere maruz bırakıldığı, başka parti yöneticileri hakkında ifade vermeye zorlandıkları ifade edildi.
Nahda, avukatların duruşmanın ertelenmesi yönündeki talebinin reddedildiğini ve savunma hakkının kısıtlandığını belirterek, kararların kısa sürede açıklanmasını "adil yargılanma ilkesine aykırı" olarak değerlendirdi.
Mahkemenin tutuklu sanıkların duruşmaya fiziken katılmasına izin vermeyip uzaktan yargılama yöntemini tercih etmesi de eleştirildi. Hareket, bunun adil yargılama standartlarını zedelediğini ve yargının siyasi amaçlarla kullanıldığı yönündeki kaygıları artırdığını ifade etti.
Nahda, tutuklu siyasetçilerin derhal serbest bırakılması çağrısında bulunurken, ülkede derinleşen siyasi, ekonomik ve sosyal kriz ortamında muhalefete yönelik davaların iktidarın başarısızlıklarını örtme amacı taşıdığını belirtti.
Öte yandan Nahda lideri Raşid el-Gannuşi'nin avukatları da daha önce hakkında verilen müebbet hapis ve ek olarak 30 yıllık hapis cezasına yönelik karara itiraz edilmeyeceğini açıklamıştı.
Tunus'ta Şubat 2023'ten bu yana çok sayıda siyasetçi, gazeteci, hâkim ve sivil toplum aktivisti çeşitli güvenlik dosyaları kapsamında gözaltına alınmış veya tutuklanmış durumda. Muhalefet ve insan hakları çevreleri, Cumhurbaşkanı Kays Said döneminde yargının siyasi rakiplere karşı bir baskı aracına dönüştürüldüğünü belirtirken, Tunus makamları ise tüm davaların hukuk çerçevesinde yürütüldüğünü iddia ediyor. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın gelecek hafta Rusya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu. Arakçi, Moskova’da iki ülke devlet başkanlarının katılımıyla yapılacak görüşmelerde bölgesel iş b
Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansından (Rosaviatsiya) yapılan açıklamada, Moskova’daki 4 havalimanında uçuş güvenliğinin sağlanması amacıyla uçakların iniş ve kalkışlarına geçici kısıtlama getirildiği bildirildi. Şeremetyevo Havalimanından yapılan açı
Rusya Merkez Bankası, maliye politikası parametrelerinde değişiklik olması durumunda para politikasını yeniden düzenleme olasılığını dışlamadığını bildirdi. Rusya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, "Rusya Merkez Bankası Yönetim Kurulu, 23 Ekim
Pasifik Okyanusu'nda bu yılın en güçlü fırtınalarından biri olarak kayıtlara geçen Champi Tayfunu, Tayvan'da günlük hayatı olumsuz etkiledi. Tayfunun yaklaşması üzerine ülkenin büyük bölümünde okullar ve kamu kurumları kapatılırken hava ulaşımında yüzler
Rusya ve Ukrayna arasında 2022 yılında başlayan savaş, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'da yaşanan en kanlı ve sıcak saldırılara sahne oluyor. 4 yılı aşkın bir süredir devam eden savaşta binlerce asker ve sivil hayatını kaybetti. Savaşın başladığ
Ekvador’un başkenti Quito’da etkili olan şiddetli yağış ve dolu, cadde ve yolların su altında kalmasına neden oldu. La Comuna, La Gasca ve La Mariscal mahallelerinde su birikintileri ulaşımı olumsuz etkiledi. Yağışlardan La Comuna, La Gasca ve La Marisca
Ebu Ubeyde Mescid-i Aksa’yı savunmak, işgal kuvvetlerinin Batı Şeria’daki ve kamplarındaki saldırılarına misilleme olarak Filistinlilerin ayağa kalkmaları çağrısında bulundu. El-Kassam Tugayları Sözcüsü eylemin ardından Telegram kanalında yaptığı paylaşım
Çocuk Kardiyolojisi ve Yapısal Kalp Hastalıkları Kliniği'nde tedavi edilen 12 yaşındaki Yusuf ile 6 yaşındaki kız kardeşi Ahsen'in kalplerindeki açıklıklar, 13 milimetrelik cihaz kullanılarak kapatıldı. Sağlık durumları iyi olan kardeşler, işlemden bir gü
Mersin'de uyuşturucu ve ruhsatsız silahla yakalanan şüpheli tutuklandı
Bakan Çiftçi: Lüksemburg makamlarıyla çok boyutlu iş birliğine hazırız
03Otobüsün gizli bölmesinde 20 düzensiz göçmen yakalandı: 2 tutuklama
04Türkiye ile Slovakya arasında enerji alanında iş birliği mutabakatı imzalandı
05Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonlarında 5 şüpheli tutuklandı
06Ordu merkezli 27 ilde dolandırıcılık operasyonu: 52 gözaltı
07Kurgulanmış trafik kazalarıyla haksız kazanç sağlama soruşturmasında 58 tutuklama
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor