Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Sağlık 05 Ekim 2022 - 12:34 Yorum: 0

Obezite hastası emekli öğretmene diyetisyen desteği

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde fazla kiloları nedeniyle sağlık sorunları yaşayan ve günlük hayatında hareket etmekte zorlanan obezite hastası Sema Şahinkaya'nın...

Obezite hastası emekli öğretmene diyetisyen desteği

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde fazla kiloları nedeniyle sağlık sorunları yaşayan ve günlük hayatında hareket etmekte zorlanan obezite hastası Sema Şahinkaya'nın yardımına Kuşadası Belediyesi koştu. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün sunduğu ücretsiz diyetisyenlik hizmetinden faydalanacak olan Şahinkaya'nın 1 yıl içerisinde yaklaşık 30-35 kilo vermesi hedefleniyor.

Kadınlar Denizi Mahallesi'nde yaşayan sınıf öğretmeni 69 yaşındaki Sema Şahinkaya, emekli olduktan sonra Kuşadası'na yerleşti. Hareketsiz bir yaşamı olan Şahinkaya, pandemi döneminde 65 yaş ve üstündekilere getirilen sokağa çıkma yasağının da etkisiyle hızla kilo almaya başladı. Son 3 yılda 43 kilo alan emekli öğretmen Şahinkaya, morbid obezite (aşırı şişman) düzeyine ulaştı. İnsülin direnci ve antibiyotik alerjisi bulunan Sema Şahinkaya, fazla kiloları nedeniyle de bir süre sonra ortopedik rahatsızlıklar yaşamaya başladı. Diz ve eklemlerindeki ağrıları artan Şahinkaya, günlük hayatında hareket etmekte güçlük çekince zayıflamaya karar verdi.

Ücretsiz diyetisyenlik hizmetinden faydalanmak için Kuşadası Belediyesi'ne başvuran Sema Şahinkaya'yı, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nde görev yapan uzman diyetisyen Aysen Arıcan Öz evinde ziyaret etti. Şahinkaya'ya zayıflaması için özel bir beslenme programı hazırlayan diyetisyen Öz ayrıca alternatif menü ve öğün planlama yöntemleri ve porsiyon ölçekleri hakkında bilgi verdi. Daha sonra Kuşadası Belediyesi'nin özel aracıyla Sağlık Merkezi'ne getirilen Sema Şahinkaya'nın boy ve kilosu ölçüldü. Diyetisyenler tarafından yakından takip edilecek olan Şahinkaya'nın ayda ortalama 3 kilo vermesi sağlanacak.

'Rahat hareket edemiyorsunuz'

Daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için zayıflamaya karar verdiğini belirten Sema Şahinkaya, "Aşırı kilolu olduğunuz zaman her şeyden önce hareket edemiyorsunuz. Zayıfken alışık olduğunuz hareketleri yapamıyorsunuz. Özellikle üzerinize uygun kıyafet bulmakta zorlanıyorsunuz. İstediğiniz yerlere gidip, dolaşamıyorsunuz. Kilolu olduğum için bir kompleksim yok. Ama bu durum hoşuma da gitmiyor. Bu amaçla ücretsiz diyetisyenlik hizmetinden faydalanmak için Kuşadası Belediyesi'ne başvurdum. Beni olumlu karşıladılar. Benim gibi insanlara kapı açıyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Obezite ile mücadele toplum sağlığı için çok önemli" dedi.

'Obezite ile mücadelemiz sürecek'

Kuşadası Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nde görevli uzman diyetisyen Aysen Arıcan Öz ise obezite sorunu yaşayan her yaştan kişinin belediyenin ücretsiz olarak sunduğu diyetisyenlik hizmetinden faydalanabileceğini söyledi. Sema Şahinkaya'nın aldığı fazla kiloların son yıllarda hayat kalitesini iyice düşürdüğüne dikkat çeken Öz, "Sema hanımı hem evinde ziyaret ederek hem de düzenli olarak belediyemize getirerek kilo verme sürecini yakından takip edeceğiz. Haftanın yedi günü hangi miktarda hangi yiyeceklerden tüketeceğini belirledik. Sema hanımın 1 yıl içerisinde yaklaşık 30-35 kilogram zayıflamasını hedefliyoruz. Obeziteyle mücadelemiz kararlılıkla sürecek" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber