Ambalaj Sanayicileri Derneği tarafından düzenlenen 20’nci Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması’na damga vurarak 6 ödül birden kazanan İzmir Ekonomili gençler, bu yıl mezun olarak iş yaşamına atılmaya hazırlanıyor. Estetik, yenilikçi, i...
Ambalaj Sanayicileri Derneği tarafından düzenlenen 20’nci Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması’na damga vurarak 6 ödül birden kazanan İzmir Ekonomili gençler, bu yıl mezun olarak iş yaşamına atılmaya hazırlanıyor. Estetik, yenilikçi, işlevsel ve çevre dostu çalışmalarıyla fark oluşturan gençler, üniversitede edindikleri bilgi, çevre ve tecrübeler sayesinde kariyer basamaklarını hızla çıkmayı hedefliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden mezun olmaya hazırlanan Sinemnur Yeşilbalkan, geçen yılki yarışmada ‘HerDem’ adını verdiği siyah çay demleme ambalajıyla, ‘geleneksel ambalaj’ kategorisinde mansiyon ödülüne layık görüldü. Yeşilbalkan, bu tasarımıyla WorldStar adlı yarışmada da altın ödül kazandı. Eylül Aygün de geleneksel poşetli ambalajların mutfakta neden olduğu dağınıklığı önlemek amacıyla hayata geçirdiği ‘Altın Tat’ adlı tasarımıyla ‘yenilikçi ambalaj’ kategorisinde yine mansiyon ödülüne ulaştı.
Büyük beğeni topladı
Genç tasarımcılardan Güliz Yazıcı, Çisil Begüm Kasal, Doğa Varolsan ve Beril Yıldırım da yiyecek ve içecekler için hazırladıkları özel tasarımlarla yarışmada sertifika ödülünü alarak büyük gurur yaşadı. İzmir Ekonomili gençler, Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Tolga Okan’ın yönlendirmesiyle hazırladıkları birbirinden özel tasarımlarla büyük beğeni topladı. WordStar’da altın ödüle uzanan Yeşilbalkan’ın yanı sıra Aygün, Yazıcı, Kasal ve Yıldırım ise WordStar ve AsiaStar yarışmalarında ödül alamasa da dereceye girmeyi başardı.
Bu yıl diplomalarını alacak olan öğrenciler, üniversite hayatındaki bu başarılarını mezun olduktan sonra da sürdürmeyi hedefliyor. Genç tasarımcılar; yüksek lisansla eğitimlerini sürdürmeyi, kendi markalarını kurmayı ya da ulusal ve uluslararası alanda faaliyet gösteren nitelikli firmalarda görev alarak kariyer rotalarına güçlü bir başlangıç yapmayı istiyor.
"Kendi markamı kurmak isterim"
Bu yıl diplomayı almaya hazırlanan Sinemnur Yeşilbalkan, "Mezuniyet sonrasında yurt dışındaki prestijli bir üniversitede yüksek lisans yapmayı ve devamında da mesleki hayatımı orada yapılandırmayı hedefliyorum. Bu sayede, tasarım alanındaki yetkinliğimi uluslararası düzeyde geliştirmeyi amaçlıyorum. Uzun vadede ise hedefim, edineceğim akademik ve sektörel deneyimlerin ışığında kendi markamı kurarak özgün ve sürdürülebilir tasarım anlayışımı hayata geçirmek" diye konuştu.
"Yat tasarımı alanında uzmanlaşacağım"
Başarılı tasarımcılardan Eylül Aygün ise, mezuniyetin ardından yenilikçi çözümler üretebileceği bir tasarım ofisinde çalışarak profesyonel hayata başlamak istediğini ifade ederek, "Özellikle ilgilendiğim yat tasarımı alanında kendimi geliştirerek uzmanlaşmayı hedefliyorum. Aynı zamanda, tasarım yaklaşımımı derinleştirecek bir yüksek lisans programına katılarak akademik alanda da ilerlemeyi planlıyorum. Farklı projelerde edineceğim deneyimlerin, ileride kendi ofisimi kurma yolunda bana değerli bir temel oluşturacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
"İlham veren projeler geliştirmeyi hedefliyorum"
Genç tasarımcılardan Güliz Yazıcı ise "Tasarımın sadece nesneleri değil, toplumları da dönüştürme gücüne sahip olduğuna inanıyorum. Bu vizyonla, yurt dışında yüksek lisans yaparak küresel tasarım anlayışını yerinde deneyimlemeyi ve alanında öncü şirketlerde çalışarak çok yönlü bir perspektif kazanmayı hedefliyorum. Edindiğim bilgi birikimini ve deneyimi ülkeme taşıyarak, genç tasarımcılara ilham olacak projeler üretmek istiyorum. Ayrıca tasarım odaklı araştırmalarımı makaleler aracılığıyla yayınlayarak akademik alanda da söz sahibi olmayı amaçlıyorum" dedi.
"Yenilikçi projeler"
Akademik kariyerine yüksek lisans ile devam edeceğini belirten Çisil Begüm Kasal, "Tasarım becerilerimi akademik düzeyde derinleştirmek ve uzmanlaşmak istiyorum. Eğitim sürecinde farklı disiplinlerle iş birliği yaparak yenilikçi çözümler üretmeyi hedefliyorum. Bu deneyimlerin ardından, yenilikçi projelerde yer alan bir endüstriyel tasarım stüdyosunda çalışmayı arzuluyorum. Gelecekte, hem bireysel hem de ekip içinde güçlü katkılar sunabileceğim bir tasarım ortamında yer almak istiyorum" diye konuştu.
"Uluslararası yarışmalara katılacağım"
Sektöre atılmaya hazırlanan isimlerden Beril Yıldırım ise, "Gelecekte daha çok uluslararası yarışmaya katılarak kendimi tanıtıp, ülkemi yurt dışında temsil etmek istiyorum. Yüksek lisans yapmak da hedeflerim arasında yer alıyor. İleride fırsatım olursa büyük firmalarla çalışmayı da çok isterim" ifadelerini kullandı.
"Sürdürülebilirlik ilkesini merkeze alacağım"
Doğa Varolsan da sürdürülebilirlik ilkesini merkezine alarak kendi moda ve tasarım markasını kurmayı hedeflediğini belirterek, "Doğaya duyarlı ve estetik açıdan güçlü ürünler üretmeyi hedefliyorum. Tasarımın sadece bir ürün oluşturmak değil, aynı zamanda bir düşünce biçimi olduğuna inanıyor; insanların kendilerini ifade edebilecekleri özgün ve anlamlı tasarımlar ortaya koymak istiyorum. Bu yolculuğu sektörde aktif olarak yapmanın yanı sıra akademik alanda da sürdürebilmek için yurt dışında yüksek lisans eğitimi almayı planlıyorum. Uluslararası bir perspektifle kendimi geliştirerek, edindiğim bilgi ve deneyimi paylaşabileceğim bir akademik kariyer inşa etmek istiyorum" dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
İzmir’de Karabağlar, Konak ve Bornova ilçelerinde yapımı tamamlanan 20 yeni eğitim yuvası, düzenlenen toplu törenle öğrencilerin hizmetine sunuldu. Toplu açılış törenine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Bilal Macit de katıldı.Bornova Tevfik İleri Ortaokulund
Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda, bölgede yaşanabilecek olası acil durumlara hazırlık kapsamında eğitim programı gerçekleştirildi.Farklı kurumlardan paydaşların katılımıyla düzenlenen eğitimde, koordineli çalışma, olay yeri yöneti
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İl Millî Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ile birlikte Erzincan Hürriyet Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğretmenlerle bir araya geldi.Ziyarette öğretmenlerle bir süre sohbet eden Aydoğdu, öğretmenleri
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün hizmet içi eğitim programı kapsamında Dr. Öğretim Üyesi Semih Uçar personelle buluştu.Muş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen hizmet içi eğitimler kapsamında, "Çocukla Etkili İletişim" konu
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 62. Kütüphane Haftası, "İyileştiren Kütüphaneler" temasıyla düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.Yüksekova İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen programla start alan kutlamalar
Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Eskişehir Yurtları bünyesinde hizmet veren Bala Hatun Yurdu’nda, muhtemel afet durumlarına karşı hazırlıklı olmak amacıyla kapsamlı bir "Afet Farkındalık Eğitimi" ve tatbikatı gerçekleştirildi.Eğitim programı çerçevesinde u
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koruma ve bakım hizmetlerinden yararlanan çocuklar, eğitim ve spor alanındaki başarılarıyla dikkat çekmeye devam ediyor.Sivas Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’ne bağlı çocuk evlerinde kalan 10-13 yaş arasındaki 6 ço
Yükseköğretim Kalite Kurulu ile Sosyal Beşerî ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği süreçleri kapsamında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Maliye Bölümü’nün akredite edilmesiyle üniversitedeki akredite program sayısı 26’ya yükseldi.Yükseköğretim
Dolu Afeti Kayısıyı Vurdu, Üretici Destek Bekliyor
Bilginler Apartmanı Davasında Tek Sanık Beraat Etti, Belediye Görevlileri İçin Suç Duyurusu
03Beşiktaş’tan Malatya’ya Kardeşlik Köprüsü
04Malatya Yeşilyurt Spor’a PFDK’dan Para Cezası
05Yeni Malatyaspor’da Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Kararı
06Malatya Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi’nden sanat ve başarı vitrini
07Türkiye'nin Tekstil İhracatı İlk Çeyrekte 2,2 Milyar Doları Aştı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük