MENÜ

Öğrenciler çift kanatlı bir eğitim anlayışıyla geleceğe hazırlanıyor

Öğrencilerin hem İslami ilimlerde derinleşmesini hem de akademik alanda zirveyi hedeflemesini amaçlayan proje kapsamında, şu an 96 öğrenci çift kanatlı bir eğitim anlayışıyla geleceğe hazırlanıyor. İki yıldır uygulanan gündüzlü hafızlık modeli sayesinde ö

Yayınlanma: 10 Haziran 2026 15:12 Güncelleme: 10 Haziran 2026 20:50
Öğrenciler çift kanatlı bir eğitim anlayışıyla geleceğe hazırlanıyor

Öğrencilerin hem İslami ilimlerde derinleşmesini hem de akademik alanda zirveyi hedeflemesini amaçlayan proje kapsamında, şu an 96 öğrenci çift kanatlı bir eğitim anlayışıyla geleceğe hazırlanıyor. İki yıldır uygulanan gündüzlü hafızlık modeli sayesinde öğrencilerin hem eğitim kalitesinde gözle görülür bir artış yaşanıyor hem de kursun pansiyon kapasitesi kent merkezi, köylerden ve ilçelerden gelecek yeni öğrenciler için hazır hale getiriliyor.

Sabahın ilk ışıklarıyla başlayan yoğun ve disiplinli eğitim maratonunda öğrenciler, saat 06.50'de özel servislerle evlerinden alınarak Kur'an kursuna ulaştırılıyor. Kursta hep birlikte yapılan sabah kahvaltısının ardından saat 07.40'ta ders başı yapılıyor.

Osmanlı usulü olarak bilinen ve her cüzün son sayfasından başlayarak geriye doğru ilerleyen sistemle hafızlıklarını nakış gibi işleyen öğrenciler, blok derslerin ardından saat 09.30 ve 11.30'da verilen molalarda basketbol, voleybol ve halı sahada oyunlar oynayarak günün yorgunluğunu atıyor.

Öğle ezanı öncesinde abdest hazırlıklarını tamamlayan ve yemeklerini yiyen öğrenciler, saat 12.40'ta akademik eğitimlerini almak üzere proje okulu olan Muhammed Celali İmam Hatip Ortaokuluna geçiyor.

Saat 16.30'a kadar süren okul derslerinin ardından yine servislerle evlerine dağıtılan öğrenciler, akşamları hem okul ödevlerini yapıyor hem de ertesi günün hafızlık dersine hazırlanıyor.

Özellikle cuma günleri Kur'an kursunda cuma hutbesini okuyup namazlarını en yakın camide eda eden öğrenciler, ardından derslerine kaldıkları yerden devam etmek üzere okullarının yolunu tutuyor.

Kursta eğitim gören öğrencilerden Yunus Adıgüzel, yoğun ancak verimli bir programla günlerini geçirdiklerini anlattı.

Sabah erken saatlerde servislerle evlerinden alınarak Kur'an kursuna geldiklerini belirten Adıgüzel, kahvaltının ardından hafızlık derslerine başladıklarını söyledi. Öğle saatlerine kadar Kur'an dersleriyle meşgul olduklarını ifade eden Adıgüzel, daha sonra okula geçerek akademik eğitim aldıklarını kaydetti.

Hem hafızlık hem de okul derslerini birlikte yürütmenin zaman zaman zorlayıcı olduğunu dile getiren Adıgüzel, "Allah'ın kelamını ezberlediğimiz için bu yük bize ağır gelmiyor. Eve gittiğimde önce Kur'an derslerimi, ardından okul derslerimi çalışıyorum. Vaktim kalırsa tekrar Kur'an derslerimi gözden geçiriyorum. Böylece hem hafızlığımı sağlamlaştırıyor hem de derslerimi aksatmamış oluyorum." dedi.

96 öğrenci hafızlık ve örgün eğitimi birlikte sürdürüyor

Ağrı Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu Müdürü Davut Eldem, öğrencilerin örgün eğitimle birlikte hafızlıklarını sürdürdüklerini söyledi.

Öğrencilerin sabah servislerle evlerinden alınarak kursa getirildiğini ifade eden Eldem, günün ilk bölümünde hafızlık derslerinin yapıldığını, öğleden sonra ise öğrencilerin okullarına geçerek akademik eğitimlerine devam ettiklerini anlattı.

Ağrı Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu Müdürü Davut Eldem

Gündüzlü hafızlık sisteminin verimli sonuçlar verdiğini belirten Eldem, şunları kaydetti:

"Hafızlık eğitiminin akademik başarıya engel olduğu yönündeki düşüncelerin doğru olmadığını görüyoruz. Aksine hafızlık yapan öğrencilerimizin okul başarılarının da yüksek olduğunu müşahede ediyoruz. Hafızlık öğrencinin disiplinini artırıyor, çalışma alışkanlığı kazandırıyor ve akademik başarısını olumlu yönde etkiliyor."

Kursta eğitim gören öğrencilerin çeşitli yarışmalarda önemli dereceler elde ettiğini belirten Eldem, Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması'nda Türkiye dördüncüsü olan öğrencilerinin bulunduğunu, hafızlık yarışmalarında da bölge ve Türkiye dereceleri kazandıklarını ifade etti.

Öğrenci kabulünde iki aşamalı sistem uygulanıyor

Muhammed Celali İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Burhanettin Budak ise okula öğrenci kabul sürecinin titizlikle yürütüldüğünü söyledi.

Öğrencilerin önce akademik sınava alındığını, başarılı olanların ise altı haftalık hafızlık eğitim programına tabi tutulduğunu belirten Budak, her iki aşamada da başarılı olan öğrencilerin okula kabul edildiğini ifade etti.

İki yıldır gündüzlü hafızlık projesini uyguladıklarını belirten Budak, bu sistem sayesinde öğrenci kalitesinde gözle görülür bir artış yaşandığını söyledi.

Muhammed Celali İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Burhanettin Budak

Hafızlığın öğrencilerin zihinsel gelişimine önemli katkı sağladığını vurgulayan Budak, "Hafızlığını kaliteli bir şekilde yapan öğrencilerimizin akademik derslerde de başarılı olduklarını görüyoruz. Akademik başarı ile hafızlık başarısı birbirini destekleyen iki unsur haline geliyor." diye konuştu.

Kurstan mezun olan birçok öğrencinin fen liseleri ve nitelikli okulları kazandığını belirten Budak, geçmiş yıllarda Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) Türkiye genelinde ilk 500'e giren okullarından mezun öğrencilerinin de bulunduğunu ifade etti.

İki yılda hafız oldu

Hafızlığını tamamlayan öğrencilerden Muhammed Sefa Polat ise yaklaşık iki yıllık çalışmanın ardından hafızlığını bitirdiğini söyledi.

Kursta uygulanan eğitim sistemini anlatan Polat, hafızlık eğitimini normal süresinden daha kısa zamanda tamamladığını belirterek, "Normalde hafızlık yaklaşık üç yıl sürüyor. Ben iki yılda tamamladım. Şu anda kursumuzda hafızlığını iki yılda bitiren sekiz öğrenci bulunuyor." dedi.

Kur'an kursu ile okul eğitimini birlikte sürdürdüklerini ifade eden Polat, sabah hafızlık derslerini tamamladıktan sonra okula geçtiklerini, gün sonunda ise tekrar ders çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Hafızlık eğitimine devam eden öğrencilerden Hamza Aydın da iki yıldır kursta eğitim gördüğünü belirterek, hafızlığını tamamlamak için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Sosyal ve sportif faaliyetler de ihmal edilmiyor

Yoğun eğitim programına rağmen öğrenciler, ders aralarında ve boş zamanlarında sosyal ve sportif faaliyetlerle vakit geçiriyor. Kur'an kursu bünyesinde bulunan basketbol, voleybol ve halı saha alanlarında arkadaşlarıyla oyun oynayan öğrenciler hem dinlenme hem de sosyalleşme imkânı buluyor.

Yine bina içerisinde bulunan televizyon odası ile masa tenisi, langırt, satranç gibi oyun aletlerinin bulunduğu odalarda öğrenciler eğlenceli vakit geçiriyor.

Sabah kahvaltısından öğle yemeğine kadar öğrencilerin günlük ihtiyaçlarının karşılandığı kursta, eğitim süreci planlı ve disiplinli şekilde yürütülüyor.

Hafızlık eğitimi ile akademik eğitimin birlikte yürütüldüğü proje, öğrencilerin hem manevi hem de akademik yönden donanımlı bireyler olarak yetişmesine katkı sunmaya devam ediyor. (İLKHA)

ETİKETLER: haberler, hafızlık, ağrı, kuran kursu
KAYNAK: ILKHA

İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

LGS'de 31 imam hatipli şampiyon oldu

LGS'de 31 imam hatipli şampiyon oldu

Türkiye genelinde yapılan merkezi sınava katılarak puanla öğrenci alan liselere kaydolmak isteyen öğrencilerden 452 öğrenci sınavda tam puan aldı. Bu öğrencilerden 31'ini ise imam hatip ortaokulu öğrencileri oluşturuyor. 15 ilden şampiyon çıktı İmam hati

LGS'den 500 tam puan alan Arslanhan: Bir imam hatipli olarak bu başarıyı elde ettiğim için çok mutlu ve gururluyum

LGS'den 500 tam puan alan Arslanhan: Bir imam hatipli olarak bu başarıyı elde ettiğim için çok mutlu ve gururluyum

Milyonlarca öğrencinin lise hayali kurarak girdiği LGS'nin sonuçları açıklandı. Sınava giren öğrenciler arasında yer alan Mardinli Mehmet Efe Arslanhan, 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasında yer aldı. İmam hatip ortaokulu öğrencisi olan Mehmet

Batman'dan LGS'de çifte Türkiye birinciliği

Batman'dan LGS'de çifte Türkiye birinciliği

13 Haziran tarihinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre Batman'dan iki öğrenci, 500 tam puan alarak Türkiye birinciliği elde etti. Türkiye birincisi olan öğrencilerden biri Fatih

LGS sonuçları açıklandı

LGS sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), LGS merkezi sınav sonuçlarının adayların erişimine sunulduğunu duyurdu. 8. sınıf öğrencileri, sınav sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesi üzerinden görüntüleyebiliyor. SINAV SONUCUNU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN (

 İl Müftü Vekili Bayram Öztürk, yaz Kur'an kursu öğrencileriyle buluştu

İl Müftü Vekili Bayram Öztürk, yaz Kur'an kursu öğrencileriyle buluştu

Programa İl Müftü Yardımcıları Nuran Bayrak ve Yunus Bolluk da katılarak öğrencilerin yaz Kur'an kursu heyecanına ortak oldu. Açılış programında öğrencilere hitap eden İl Müftü Vekili Bayram Öztürk, altı hafta boyunca devam edecek yaz Kur'an kurslarının ç

Tercih danışmanı "Rota Maarif" platformu hayata geçiyor

Tercih danışmanı "Rota Maarif" platformu hayata geçiyor

Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü bünyesinde, Türkiye genelindeki eğitim kurumlarına ait bilgileri tek platformda sunan "Rota Maarif" bilgilendirme sistemi hazırlandı. Sistem, rotamaarif.meb.gov.tr adresi üzerinden hizmet verecek. Rota Ma

KPSS başvuru süreci bugün başlıyor

KPSS başvuru süreci bugün başlıyor

Adaylar, KPSS başvurularını ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan Aday İşlemleri Sistemi (AİS) aracılığıyla 13 Temmuz'a kadar tamamlayabilecek. Sınav takvimine göre, ilk olarak Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu 6 Eylül'de yapılacak. Bu oturumda adaylara 1

Eğitim-Bir-Sen'den yönetici atamalarına tepki

Eğitim-Bir-Sen'den yönetici atamalarına tepki

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Şehmuz Önlü, okul yöneticilerinin atanma sürecine ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın uyguladığı yönetici atama sistemini eleştirdi. Yönetici atama sürecinin her geç

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30