Şırnak'ın Uludere ilçesi Uzungeçit bbeldesinde, evde ders çalışma olanağı olmayan öğrenciler için akşam okulların kapısı açılıyor.
Şırnak'ın Uludere ilçesi Uzungeçit bbeldesinde, evde ders çalışma olanağı olmayan öğrenciler için akşam okulların kapısı açılıyor. Sobalı evlerde ders çalışma olanağı bulunmayan öğrenciler için kaloriferler yakılırken, sessiz ve temiz ortamda öğretmenler eşliğinde etüt çalışması yapılıyor.
Gönüllü öğretmenlerin katıldığı derslerde, öğrenciler sıcak ortamda ders çalışmanın heyecanı yaşadı. Uzungeçit Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde başlatılan uygulama, öğrenciler ve velileri mutlu etti. Kalabalık nüfusa sahip ailelerin çocuklarının sobalı evde ve ders çalışma fırsatı bulmadığını göz önünde bulunduran yetkililer hareket geçti.
Dershane bulunmayan beldede sınava hazırlanan öğrencilere destek için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yönetimi iş birliğinde geçen yıl Uzungeçit Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde akşam saatlerinde kurs verilmeye başlandı.
Verilen destek sayesinde 2021-2022 eğitim-öğretim yılında 18 öğrenciden 10'u üniversiteye yerleşti. Bu yıl da okulda 7'si LGS'ye, 23'ü YKS'ye, 4'ü de KPSS'ye hazırlanan 34 öğrenci takviye eğitim alıyor. Okuldaki 8 öğretmen, hafta içi 5 gün 19.00-22.00 saatleri arasında beldede LGS, YKS ve KPSS'ye hazırlanan çocuk ve gençlere gönüllü eğitim desteği sunuyor.
Uludere İlçe Milli Eğitim Müdürü Mikail Demirbaş, ilçenin kış şartlarının en sert geçtiği beldede olduklarını ifade etti. Burada yaklaşık iki yıldır, Uzungeçit Anadolu İmam Hatip Lisesinde uyguladıkları bir projeleri olduğunu aktaran Demirbaş, "Öğrenciler derslerini aldıktan sonra, gönüllü öğretmenlerimiz tarafından saat 19.00'dan sonra 3 saat süren çalışmaları oluyor. Sadece 12. sınıflarımıza yönelik değil, beldede bulunan mezun ve KPSS'ye hazırlanan lisans ve ön lisans öğrencilerimize okulumuzun kapılarını açıyoruz. Gönüllü öğretmenlerimiz onlara rehberlik ediyorlar. Öğrencilerimizi sınavlara hazırlıyorlar" dedi.
Öğrencilerden Mihdi Bayram, okul müdürü tarafından kendilerine dershane tarzında gece etüdü açıldığını kaydetti. Evde çalışma imkanları olmadığını dile getiren Bayram, "Evde çalışma ortamı yok, dershane ortamı yok. Okulda oluşturulun çalışma ortamıyla beraber, öğretmenlerimize bire bir soru sorabiliyoruz. Psikolojik danışmanlık yapabiliyorlar öğretmenlerimiz. Hocalarımıza her konuda danışabiliyoruz. Bu da bize büyük bir katkı sağlıyor. Geçen yıl 9 arkadaşımız burada çalışarak güzel üniversiteler kazandılar. Bizde onları rol model olarak görüp, güzel üniversiteler kazanacağız" diye konuştu.
Öğrenci Zerda Bayram ise, iki yıldır mezun olduğunu ve evde çalışma ortamı olmadığı için öğretmenlerinin kendilerine çalışma ortamı sunduğunu söyledi. Gece etütleri diye bir çalışma başlatıldığını belirten Bayram, "Bizimde çok hoşumuza gitti. Çünkü gerçekten evde hiçbir şekilde çalışamıyoruz. Sürekli bir iş içerisindeyiz. Ev ortamı da çok kalabalık. O yüzden bizde okula çalışmaya geliyoruz. Bir dershanenin bize katmadığı imkanları biz burada görüyoruz. Öğretmenlerimiz bizlere çok yardımcı oluyorlar. Geçen sen öğrencilerimiz buradan mezun oldular, bizde yapabiliriz" ifadelerinde bulundu.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (LEE) tarafından düzenlenen ‘LEE Bilim Söyleşileri’ etkinliği kapsamında matematiğin bilimsel çalışmalar ve günlük yaşam içerisindeki yeri OMÜ Fen Fakültesi Uygulamalı Matematik Anabilim Dalı öğ
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimlerine başlayan 1. sınıf öğrencileri için ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ düzenlendi. Törende akademik unvanları yükselen öğretim üyeleri yeni cübbelerini giyerken, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlene
Konya’nın Karapınar ilçesinde yaptırılacak Müyesser ve Mustafa Alp Anaokulu için yapım protokolü imzalandı.Hayırsever Mustafa Alp tarafından ilçeye kazandırılması planlanan 4 derslikli anaokulu için imza töreni Konya Valiliği’nde gerçekleştirildi. Törene
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından niteliğin yükseltilmesi, kalite güvencesi alanında sürdürülebilirliğin sağlanması ve uluslararası rekabet gücünün artırılması amacıyla yükseköğretim kurumlarında yürütülen Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP)
Dursunbey’de Down sendromlu ve özel eğitim rehabilitasyon merkezi öğrencilerine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.Dursunbey Meslek Yüksekokulu, Yeni Dünya Eğitim ve Araştırma Derneği ile Yeni Güler Yüzler Özel E
Tüpraş ve Kocaeli Üniversitesi iş birliğiyle rafinericilik alanında nitelikli insan kaynağının yetişmesine katkı sağlamak amacıyla Temel Rafinericilik Staj Programı başlıyor. Program kapsamında meslek yüksekokulu öğrencileri hem teorik eğitim hem de rafin
Karabük Üniversitesinde düzenlenen "Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklal Marşı İftarı" programında Ramazan ayının manevi atmosferi milli değerlerle buluştu.Üniversitede "Kampüste Ramazan Etkinlikleri" kapsamında gerçekleştirilen program, 12 Mart İstiklal Marşı’n
Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) düzenlenen "Uluslararası Öğrenci İftarı" programı farklı ülkelerden öğrencileri aynı sofrada buluşturdu."Kampüste Ramazan Etkinlikleri" kapsamında düzenlenen programda birlik, paylaşma ve dayanışma vurgusu öne çıktı.İnsan Ha
Erzurum’da şüpheli ölüm: Boğazından bıçaklanmış halde bulundu
Çanakkale’de ev yangını: Mahsur kalan kişi kurtarıldı
03Halk otobüsündeki uygunsuz davranış kamerada
04İşçi lojmanları alevlere teslim oldu
05Demirci dükkanında patlama: 1 ölü, 2 yaralı
06Milletvekili Arslan Tatar Kasrik’teki sel bölgesinde incelemelerde bulundu
07Bartın’da 4 araçlı zincirleme kaza: 2 yaralı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük