MENÜ

OKAF’23 için hazırlıklar başladı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda 20-21 Mart 2023 tarihlerinde Samsun'da düzenlenecek Orta Karadeniz Kariyer Fuarı'nın (OKAF'23)...

Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 20:29 Güncelleme: 05 Eylül 2025 07:34
OKAF’23 için hazırlıklar başladı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda 20-21 Mart 2023 tarihlerinde Samsun'da düzenlenecek Orta Karadeniz Kariyer Fuarı'nın (OKAF'23) ikinci kez ev sahibi olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), geniş çaplı organizasyona hazırlanmaya başladı.

OMÜ, üniversiteli gençler ile mezunlara sunulacak kariyer fırsatları için düzenlenecek OKAF'23'ün hazırlık sürecinde yapılması gerekenleri Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal başkanlığında gerçekleştirdiği toplantı ile masaya yatırdı. Senato Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Ünal'ın yanı sıra; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Selim Eren, Genel Sekreter Prof. Dr. İdris Varıcı, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Recep Yılmaz, çok sayıda akademisyen ve idari personel katılarak OKAF ile ilgili istişarelerde bulunuldu.

'Bu Fuarda Kariyer Var" sloganıyla ve 10 üniversitenin paydaşlığında düzenlenecek fuar ile ilgili Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı da bir sunum gerçekleştirdi. Yıldızlı, gençlerin kamu sektörü ve özel sektörden yüzlerce firmayla iletişim kuracağı bu fuarın sorunsuz geçmesi için yapılacakları bir sunumla katılımcılara aktardı. Toplantı, karşılıklı fikir ve izlenimlerin aktarılmasıyla sona erdi.

Vefatının 55'inci yıldönümünde Ali Fuad Başgil'i anıldı

Vefatının 55'inci yıldönümünde Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil'i Anma Paneli, OMÜ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından protokol konuşmalarının gerçekleşmesi ile başladı.

Panele, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Çarşamba Belediye Başkanı Av. Halit Doğan, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, OMÜ Genel Sekreteri Prof. Dr.İdris Varıcı, Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçecigil, OMÜ Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Serbestoğlu, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konuşmasına Ali Fuad Başgil'i anarak başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, "Bu salonun dili olsa da konuşsa, tam 5 yıl olmuş bu salonda geniş katılımlı bir sempozyum gerçekleşeli. Samsun ve Çarşamba açısından sembol isimlerden birisi olan Ali Fuat Başgil ile ilgili ben de bir bildiri sunmuştum. Bizim için çok kıymetli bir isim. Onu burada tekrardan anıyorum. Özellikle bu bölgede eğitim alan gençlerimizin, sembol isimlerden bir tanesinin hayat dersini alması gerekiyorsa herhalde birinci sırada yer alır diye düşünüyorum. Sadece gençler ve öğrenciler için değil, aslında Samsun'un ve Çarşamba'nın havasını ve suyunu tüketen, imkanlarını kullanan çalışanlar olarak bizler de aynı şekilde olmalıyız diye düşünüyorum. Pareto'nun "Seçkinlerin Yükselişi ve Düşüşü" isminde bir kitabı var. İnce bir kitap ama gerçekten toplumun nasıl oluştuğunu, dönüştüğünü ve işlediğini anlatan bir kitap. Ali Fuat Başgil ile olan ilişkisi de şu; Pareto özet olarak belirli seçkinler üzerinden onların yükselişi ve düşüşü üzerinde toplumu çok iyi izleyebilirsiniz diyor. Osmanlı'nın yıkılışı ve Cumhuriyet'in kuruluşu sürecinde seçkinler, hangi eğitimle hangi bakış açısıyla bu devleti kurdular, Osmanlı'dan hangi kurumlar ve bakış açısı tevarüs etti ve günümüze kadar geldi. Bana göre en iyi izleyeceğimiz, takip edeceğimiz isimlerden bir tanesi Ali Fuat Başgil. Türkiye'yi ve Osmanlı'yı bugün bir kişi üzerinden bile anlayarak ve öğrenerek takip etmek mümkün. Panelimizin kesinlikle son derece faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.

Prof. Dr. Eren, konuşmasını sonlandırırken, "Her zaman söylüyorum. Çarşamba Belediyesi eğitime en fazla değer veren ve katkı sağlayan belediyelerden biri. Bu işi kavramış bir belediye. Tebrik ve takdir ediyoruz" diyerek eğitime emeklerinden dolayı Çarşamba Belediyesi'ne teşekkürlerini sundu.

Ali Fuad Başgil'in Hukukçu kimliğine vurgu yapan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçecigil ise, "Bugün rahmetli Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil hocamızın 55. ölüm yıldönümü sebebiyle düzenlediğimiz panelde Hukuk Fakültesinde bulunuyoruz. Sayın Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil hocamız öncelikle bir hukuk insanıdır. Cumhuriyet devrinin ilk ve en önemli anayasa hocalarından bir tanesidir. Kendisi bir aydındır. Bu aydın kelimesinin gerçek anlamıyla hak etmiş gerçek aydındır. O aydın kelimesini kullanacaksak öncelikle rahmetli hoca için kullanmak lazım. Kanaatimce bütün hukukçuların hedef bir kişi olarak görmeleri gerekmektedir" diye konuştu.

Ali Fuad Başgil'i Anlatan Sunumlar

Protokol konuşmalarının gerçekleşmesinin ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu Başgil'in "Bilgece Değerlendirmeleri Işığında Türk İnkılabı', Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önder Duman "Siyasi Bir Figür Olarak Ali Fuad Başgil', Amasya Üniversitesi Merzifon İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Gökberk Yücel "Türk Düşüncesinde Liberal Bir Portre: Ali Fuad Başgil" ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Arş. Gör. Ahmet Can Yazgı "Bir Akademisyenden Çok Daha Fazlası Ali Fuad Başgil" isimli sunumlarını gerçekleştirdi.

Sunumların ardından panelistlere teşekkür belgeleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçecigil tarafından takdim edildi. Panelin sonrasında protokol Çarşamba Göl Restoranda yemek programında bir araya geldi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı
İzmir’de 1 milyar lirayı aşan yatırımla 20 yeni okul eğitime açıldı

İzmir’de 1 milyar lirayı aşan yatırımla 20 yeni okul eğitime açıldı

İzmir’de Karabağlar, Konak ve Bornova ilçelerinde yapımı tamamlanan 20 yeni eğitim yuvası, düzenlenen toplu törenle öğrencilerin hizmetine sunuldu. Toplu açılış törenine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Bilal Macit de katıldı.Bornova Tevfik İleri Ortaokulund

Erzincan’da acil durumlara yönelik eğitim düzenlendi

Erzincan’da acil durumlara yönelik eğitim düzenlendi

Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda, bölgede yaşanabilecek olası acil durumlara hazırlık kapsamında eğitim programı gerçekleştirildi.Farklı kurumlardan paydaşların katılımıyla düzenlenen eğitimde, koordineli çalışma, olay yeri yöneti

Erzincan’da eğitim ve dayanışma vurgusu

Erzincan’da eğitim ve dayanışma vurgusu

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İl Millî Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ile birlikte Erzincan Hürriyet Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğretmenlerle bir araya geldi.Ziyarette öğretmenlerle bir süre sohbet eden Aydoğdu, öğretmenleri

Muş’ta "Çocukla Etkili İletişim" eğitimi verildi

Muş’ta "Çocukla Etkili İletişim" eğitimi verildi

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün hizmet içi eğitim programı kapsamında Dr. Öğretim Üyesi Semih Uçar personelle buluştu.Muş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen hizmet içi eğitimler kapsamında, "Çocukla Etkili İletişim" konu

Yüksekova’da 62. Kütüphane Haftası etkinliklerle başladı

Yüksekova’da 62. Kütüphane Haftası etkinliklerle başladı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 62. Kütüphane Haftası, "İyileştiren Kütüphaneler" temasıyla düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.Yüksekova İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen programla start alan kutlamalar

Bala Hatun Yurdu’nda afet tatbikatı

Bala Hatun Yurdu’nda afet tatbikatı

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Eskişehir Yurtları bünyesinde hizmet veren Bala Hatun Yurdu’nda, muhtemel afet durumlarına karşı hazırlıklı olmak amacıyla kapsamlı bir "Afet Farkındalık Eğitimi" ve tatbikatı gerçekleştirildi.Eğitim programı çerçevesinde u

Devlet himayesindeki çocuklar başarılarıyla gururlandırıyor

Devlet himayesindeki çocuklar başarılarıyla gururlandırıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koruma ve bakım hizmetlerinden yararlanan çocuklar, eğitim ve spor alanındaki başarılarıyla dikkat çekmeye devam ediyor.Sivas Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’ne bağlı çocuk evlerinde kalan 10-13 yaş arasındaki 6 ço

TOGÜ’nün akreditasyon başarısı büyüyerek 26’ya ulaştı

TOGÜ’nün akreditasyon başarısı büyüyerek 26’ya ulaştı

Yükseköğretim Kalite Kurulu ile Sosyal Beşerî ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği süreçleri kapsamında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Maliye Bölümü’nün akredite edilmesiyle üniversitedeki akredite program sayısı 26’ya yükseldi.Yükseköğretim

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30