2026-2027 eğitim öğretim yılı birinci döneminin 14 Eylül Pazartesi günü başlayacak olmasıyla birlikte öğrencilerin okul kıyafeti alışverişleri de hız kazandı. Okullar tarafından belirlenen kıyafetleri öğrencilerin kullanımına sunan işletmelerde hazırlıkla
2026-2027 eğitim öğretim yılı birinci döneminin 14 Eylül Pazartesi günü başlayacak olmasıyla birlikte öğrencilerin okul kıyafeti alışverişleri de hız kazandı. Okullar tarafından belirlenen kıyafetleri öğrencilerin kullanımına sunan işletmelerde hazırlıklar büyük ölçüde tamamlanırken, işyeri işletmecileri, velilere alışverişlerini son günlere bırakmamaları çağrısında bulundu.
Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala öğrenciler ve veliler, okullar tarafından belirlenen kıyafetleri temin etmek için okul kıyafeti satan işletmelere yönelmeye başladı. Batman'da yaklaşık 220 okula hizmet verdiklerini belirten işyeri işletmecisi Orhan Bozkurt, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde yaptıkları hazırlıkları ve okul kıyafetlerindeki fiyatları değerlendirdi.
Okul kıyafetlerinde kısa kollu, uzun kollu, kışlık kıyafet ve pantolon olmak üzere dört temel ürün bulunurken, okulların belirlediği modellerde logo kullanımı da zorunlu tutuluyor. İşletmelerde yeni eğitim öğretim yılı öncesi ürün ve beden çeşitliliğini sağlamak amacıyla hazırlıklar sürüyor.

Orhan Bozkurt
"Üç ay önceden hazırlıklarımızı yaptık"
Bozkurt, okul kıyafetleri konusunda hazırlıklara aylar öncesinden başladıklarını belirterek, bütün okulların renk ve modelleri hakkında bilgi topladıklarını söyledi.
Bozkurt, "Okul kıyafetleriyle alakalı 3 ay önceden hazırlıklarımızı yaptık. Bütün okulları dolaşıyor, bilgi alıyoruz. Renk ve kalite konusunda en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Yıllardan beri bu işi yaptığımız için okul açılmadan önce bütün okulların renkleri ve modelleriyle ilgili hazırlıklarımızı yapıyoruz. Okul açıldıktan sonra hazırlık yaparsak yoğunluk oluşuyor. Bu nedenle tedbirimizi erken aldık. Yaklaşık 220 okula hitap ediyoruz. Batman merkez, ilçeler ve köyler dâhil olmak üzere bütün okullara hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu yıl logo konusunda biraz farklılık oldu. Bütün okullar logoyu kıyafet gibi zorunlu hâle getirdi. Logosuz kıyafet satmıyoruz." dedi.
"Hazırlıkların yüzde 90’ı tamamlandı"
Okul kıyafetlerinin dört temel parçadan oluştuğunu ifade eden Bozkurt, "Okul kıyafeti olarak yaklaşık dört parça ürünümüz var. Kısa kollu, uzun kollu, kışlık ve pantolon olmak üzere dört parçadan oluşuyor. Bunların tamamında logo bulunuyor. Kalite olarak lakos kumaşını kullanıyoruz ve elimizden geldiğince ürünlerimizde pamuk kullanmaya gayret ediyoruz. Şu anda hazırlıklarımız yüzde 90 tamamlandı. Okulların 14 Eylül'de açılmasına kadar bütün hazırlıklarımızı tamamlayıp ürünlerimizi müşterilerimizin hizmetine sunacağız." dedi.

"Alışverişlerini son güne bırakmasınlar"
Vatandaşların okul kıyafeti alışverişlerine yavaş yavaş başladığını belirten Bozkurt, "Vatandaşlar şu anda yavaş yavaş alışverişe başladı. Müşterilerimizden ve Batman halkından ricamız, alışverişlerini son güne bırakmamalarıdır. Biraz daha erken alışveriş yaparlarsa hem biz hazırlıklarımızı daha rahat tamamlarız hem de onlar daha rahat bir ortamda alışveriş yapabilirler. Son günlere doğru bazı ürünlerde ve bedenlerde eksiklik yaşanabilir. Yoğunluk olmadığı zaman müşterilerimizle daha rahat ilgilenebiliyoruz. Ancak son günlerde yoğunluk arttığında hem biz hem de müşterilerimiz açısından sıkıntılar yaşanabiliyor. Bu nedenle Batman halkından alışverişlerini erkenden yapmalarını rica ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"İlkokuldan liseye farklı fiyat seçenekleri"
Ana sınıfı hariç ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik okul kıyafetleri hazırladıklarını belirten Bozkurt, özel okullar için de sipariş üzerine ürün temin ettiklerini söyledi. Kıyafet fiyatları hakkında da bilgi veren Bozkurt, fiyatların geçen yıla oranla yüzde 15-20 arasında arttığını, ancak bu artışı enflasyonun altında tutmaya çalıştıklarını belirtti.
Bozkurt, "Ana sınıfı hariç ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik okul kıyafetleri hazırlıyoruz. Özel okullar için de sipariş üzerine ürünler yapıyoruz. İlkokul, ortaokul veya lise olması bizim için fark etmiyor. Neticede okul kıyafetidir ve gelen siparişlere cevap vermeye çalışıyoruz. Fiyatlara baktığımızda ilkokulda kısa kollu ürün 300, uzun kollu ürün 350, pantolon 400, kışlık ürün ise 500 lira. İlkokul öğrencisi için toplam maliyet yaklaşık bin 400 lirayı buluyor. Ortaokulda yaklaşık bin 500 lira, lisede ise bin 700 lira civarında bir maliyet oluşuyor. Geçen yıla göre fiyatlarımızda yaklaşık yüzde 15-20 arasında bir artış oldu. Bu artışı enflasyonun altında tutmaya çalıştık. Öğrenci sayısının fazla olması ve vatandaşların bizi tercih etmesi nedeniyle fiyatlarımızı fazla yükseltmedik." dedi.

"İhtiyaç sahibi ailelere ücretsiz kıyafet desteği"
Maddi durumu iyi olmayan ailelere de imkânları doğrultusunda destek olduklarını belirten Bozkurt, "Vatandaşların fiyatlara tepkisi de fazla değil. Örneğin bir ilkokul öğrencisinin iki yıl boyunca kullanabileceği bir tişörtün 300 lira olması, bizim açımızdan makul bir fiyat. Ancak tabii ki maddi durumu iyi olmayan ailelerimiz de var. Biz de fakir ve yetim ailelere imkânlarımız doğrultusunda destek olmaya çalışıyoruz. Okullarla da bu konuda iletişim hâlindeyiz. Yetim ve ihtiyaç sahibi aileleri okullardan belirleyerek onlara ücretsiz kıyafet veriyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız, okul kıyafeti alışverişlerini biraz daha erken yapmalarıdır. Yoğunluk oluştuğunda hem biz rahat çalışamıyoruz hem de vatandaşlar istedikleri ortamı bulamayabiliyor. İnsanlarımızın alışverişlerini erkenden ve rahat bir şekilde yapmalarını istiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un inşa ettiği Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 2. Güç Ünitesi’nin reaktör binasında, reaktör, buhar jeneratörleri ve ana sirkülasyon pompalarını birinci devrenin tek bir sistemi içerisinde birbirine bağla
Açıklanan verilere göre hizmet sektörü güven endeksi ağustosta 111,9, perakende ticaret sektörü güven endeksi 110,1 ve inşaat sektörü güven endeksi 83,1 değerini aldı. Hizmet sektörü güven endeksi temmuz ayında 112,0 iken ağustos ayında yüzde 0,1 azalarak
Dolar ve Euro yeni haftaya yükselişle başladı. Dolar bugün 48,00 TL bandının üzerinde hareket ediyor Spot
Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2006 yılından bu yana ihracatçılara hizmet veren TTE Web Platformunun (teknikengel.ticaret.gov.tr) sistem ve teknik altyapı yönünden yeniden yapılandırılması tamamlandı. Yapılan çalışmayla platformun, ihracat
Motorin fiyatlarına yapılan zam, bugünden itibaren akaryakıt pompalarına yansıdı. Motorinin litresinde ortalama 3 TL'lik artış yaşanırken, bazı illerde litre fiyatı 85 TL'nin üzerine çıktı. Petrol piyasalarında yaşanan hareketlilikte Orta Doğu'da artan je
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Suriye temasları kapsamında MTA ve MTAIC ile Suriye Jeoloji ve Maden Kaynakları Genel Müdürlüğü arasında Mutabakat Zaptı imzalandığını açıkladı. Anlaşmayla başta fosfat, metalik madenler ile stratejik
Yeni düzenlemeye göre, pazar yerinin satıcı ile kargo veya lojistik işletmesi arasında sözleşmeye aracılık ettiği durumlarda teslimat ve iade süreçlerinde yaşanan kayıp ve hasarlara ilişkin hak ve yükümlülükler sözleşmede açıkça yer alacak. Bu hükümlere u
Batman'da son dönemde uçuş seferlerinin artmasıyla havalimanındaki yolcu hareketliliği de yükseldi. Batman Havalimanı'na yönelik talebin arttığını belirten TÜRSAB Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi ve seyahat acentesi sahibi Ahmet Akman
İzmir Körfezi’nde 3,5 büyüklüğünde deprem
Balıkesir'de 31 düzensiz göçmen yakalandı
03Hindistan’da havai fişek fabrikasında patlama
04Ani Sağa Dönüş Kazayı Getirdi: Motosikletli Elektrik Panosuna Çarptı
05Malatya Dahil 18 İlde Dolandırıcılık Operasyonu: 281 Şüpheli Yakalandı
06Gazze'de ateşkes kâğıt üzerinde kaldı: İkisi çocuk biri kadın 7 şehit
07ABD saldırdı, İran misilleme yaptı: Trump "daha büyük saldırı" tehdidinde bulundu
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Beşi̇ktaş A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor