Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2025 yılını ‘Aile Yılı’ olarak ilan etmesinin ardından hem çocukların nitelikli eğitim almasını sağlamak ve hem de ailelerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçiren Hanifi Top...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2025 yılını ‘Aile Yılı’ olarak ilan etmesinin ardından hem çocukların nitelikli eğitim almasını sağlamak ve hem de ailelerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçiren Hanifi Toptaş başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi, Şehit Hakan Akdere Gündüz Bakımevi’ni hizmete açtı.
36-66 ay arası çocuklara hizmet verecek Şehit Hakan Akdere Gündüz Bakımevi, 200 öğrenci kapasiteyle açılışının ardından eğitim ve öğretime başladı.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösterecek Bakımevi, çocukların zihinsel, duygusal ve fiziksel gelişimini desteklemeye yönelik hazırlanan kapsamlı eğitim programlarıyla donatıldı.
Yoğun katılımın olduğu açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Çocuk korosunun verdiği mini konser ise katılımcılardan büyük beğeni topladı.
Gündüz Bakımevi’nde ayrıca adı verilen Şehit Hakan Akdere anısına bir Şehitlik Köşesi oluşturuldu.
“Biz şehit ailelerini derinden mutlu etmektedir”
Programda ilk olarak kürsüye gelen Şehit Hakan Akdere’nin babası Hüseyin Akdere, duygularını şu sözlerle ifade etti: “Böylesine anlamlı ve güzel bir müessesenin hayata geçirilmesi ve şehidimizin isminin bu kıymetli mekâna verilmesi, biz şehit ailelerini derinden mutlu etmektedir. Şehitlerimizin isimlerinin bu tür yerlerde yaşatılması, onlara duyulan saygı ve değerin en güzel göstergelerinden biridir. Bu vesileyle, emeği geçen herkese, özellikle Sayın Belediye Başkanımız ve ekibine en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Siz değerli misafirlere de burada bizimle olduğunuz için şükranlarımı ifade ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.
“Aile Yılı’na katkı verdiğimiz için mutluyuz”
Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş ise yaptığı konuşmada ilçeye kazandırılan bu önemli tesisin detaylarını paylaştı: “Bugün, anlamlı bir hizmeti faaliyete geçirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Çocuklarımızın eğitim hayatına adım atarken, onlara en iyi şekilde destek olmayı, ailelerimize güvenli bir ortam sunmayı ve geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın en iyi şekilde eğitilmesini sağlamayı en önemli görevlerimizden biri olarak görüyoruz. Göreve başladığımız günden bu yana eğitime büyük önem verdik ve bu önceliğimizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu bağlamda, fiziki projelerimizin yanı sıra sosyal projelere de odaklanıyoruz. Malumunuz, 2025 yılı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Aile Yılı" olarak ilan edildi. Bu yıl içinde ailelerimize, kadınlarımıza ve gençlerimize yönelik pek çok proje üretiyoruz ve hizmetler sunuyoruz. İnşallah bu yıl boyunca da aynı azimle bu hizmetlerimize devam edeceğiz. Elbette, bu projeler yalnızca ailelerimize ve çocuklarımıza destek olmanın ötesinde, ilçemizin ve şehrimizin geleceğine yapılan büyük yatırımlar olarak değerlendirilmektedir. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da hem merkez mahallelerimizde hem de kırsal mahallelerimizde eğitim ve gençlik merkezleri oluşturarak dezavantajlı bölgeleri daha fazla desteklemeye devam edeceğiz. Bu yatırımlarla ilçemizin eğitim seviyesini daha yukarılara taşımayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
“Çocuklarımız bize emanet”
Gündüz Bakımevi hakkında teknik bilgiler de paylaşan Başkan Toptaş, sözlerine şu şekilde devam etti, “Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Gündüz Bakımevimizle ilgili bazı teknik detayları da paylaşmak istiyorum. Bakımevimizde çocuklarımızın gelişimine uygun olarak tasarlanmış, 7 öğrenme merkezine sahip, akıllı tahtalar ve zengin materyallerle donatılmış 5 derslik yer alıyor. Burada, iki dönemli eğitim sistemiyle toplam 200 öğrencimize hizmet vereceğiz. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzden destek alarak uzman bir kadro ile örnek teşkil edecek bir tesis oluşturduk. Tesisimizde jimnastik, oyun, Lego, akıl ve zeka oyunları, sanat, kum havuzu, ekoloji bahçesi, açık hava masal köşesi gibi 9 farklı etkinlik alanı bulunuyor. Geniş bir bahçeye sahip olan bu merkezimizde çocuklarımız hem eğlenecek hem de toplumsal değerleri, paylaşmayı, dayanışmayı ve kardeşliği öğrenerek deneyimleyecekler. Hemen yan tarafımızdaki küçük binayı da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze tahsis ettik. Bu bina, Psikososyal Destek Merkezi olarak bölgedeki vatandaşlarımıza hizmet verecek. Bugünün özel bir anlamı da var. Zekai Ablamız ve Hüseyin Amcamız, Şehit Hakan Akdere’nin anne ve babası, bugün burada bizimle birlikte. Bakımevimizde şehidimizin anısına bir Şehitlik Köşesi oluşturduk. 2016 yılında şehit düşen Hakan Akdere kardeşimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, mekanlarının cennet olmasını temenni ediyorum. Gündüz Bakımevimizin oluşturulmasında emeği geçen tüm değerli çalışma arkadaşlarıma ve paydaş kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Bu anlamlı tesisin ilçemize hayırlı olmasını diliyor, herkese saygılarımı sunuyorum” İfadelerine yer verdi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
ÖSYM tarafından yapılan duyuruda, 2026 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ile 2026 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak ÖSYM'
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2026-2027 akademik yılı GSB yurt başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıflarda eğitimine devam eden öğrencileri kapsı
Batman'da İLKHA muhabirine konuşan kırtasiye işletmecisi Veysi Güney, yeni sezon hazırlıklarını yaklaşık üç aydır sürdürdüklerini belirterek her bütçeye ve ihtiyaca uygun ürün çeşidine sahip olduklarını söyledi. Güney, kırtasiye alışverişlerinin güvenilir
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla yayımlanan "2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler" konulu genelgede okul güvenliği, kayıt ücretleri, sınıf ve öğretmen seçimi, cep telefonu kullanımı, kıyafet uygulaması ve mezuniyet törenle
Bekiroğlu, Şehitkamil ilçesinde bu yıl yaklaşık 32 bin öğrencinin yaz Kur'an kurslarına katıldığını, öğrencilerin yaklaşık 800'ünün okul öncesi eğitim çağındaki çocuklardan oluştuğunu ifade etti. Şehitkamil İlçe Müftüsü Abdullah Bekiroğlu İLKHA muhabirine
Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından 2026 yılı Yaz Kur'an Kursları kapsamında kent genelinde yürütülen eğitim çalışmalarında 100 bin 612 öğrenciye ulaşılarak tüm zamanların en yüksek katılımının gerçekleştiği bildirildi. İl genelinde bin 690 cami ve 396 Kur'
İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Batman Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) Müdürü Osman Atmalar, mesleki eğitimin öğrencilerin eğitim hayatını sürdürürken aynı zamanda bir meslek öğrenmelerine ve iş hayatına hazırlanmalarına önemli katkı sunduğunu belir
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2026-ALES/2'ye ilişkin değerlendirme sürecinin tamamlandığını duyurdu. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin sonuç sistemi üzerinden vatandaşlık numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecek. (İLKHA)
Suudi Arabistan son 24 saatte Yemen şehirlerine 58 hava saldırısı düzenledi
Gazze'de 17 şehidin naaşına ulaşıldı
03Umut Kervanı Adana'dan ihtiyaç sahibi yüzlerce öğrenciye kırtasiye desteği
04Isparta'da dolandırıcılık operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı
05Yunanistan açıklarında göçmen teknesi battı: 25 kayıp
06HAMAS: Oslo Anlaşması işgali ve yerleşim faaliyetlerini derinleştirdi
07Ders zili bugün yeniden çalıyor
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Trabzonspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Eyüpspor
Göztepe A.ş.