MENÜ

Orta hasarlı binalar için ruhsat başvuru süresi son kez uzatıldı

6 Şubat depremleri sonrası orta hasarlı binaların güçlendirilmesi için ruhsat başvuru süresi, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yayımlanan genelgeyle son kez uzatıldı. Battalgazi Belediye Başkanı Ba...

Yayınlanma: 04 Aralık 2024 11:58 Güncelleme: 08 Eylül 2025 03:17
Orta hasarlı binalar için ruhsat başvuru süresi son kez uzatıldı

6 Şubat depremleri sonrası orta hasarlı binaların güçlendirilmesi için ruhsat başvuru süresi, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yayımlanan genelgeyle son kez uzatıldı. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, vatandaşlara her türlü kolaylığın sağlanacağını duyurdu.
6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından orta hasarlı binaların güçlendirilmesi amacıyla başlatılan ruhsat başvuru süresi, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yayımlanan genelgeyle bir kez daha uzatıldı. Daha önce 5 Temmuz 2024’e kadar geçerli olan başvuru süresi, teknik aksaklıklar ve projelerin uzaması gibi nedenlerle son kez esnetildi.
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, vatandaşlara her türlü kolaylığın sağlanacağını belirterek, “Bu süreçte vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için Battalgazi Belediyesi olarak her türlü desteği sunacağız. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımız İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzden detaylı bilgi alabilir” dedi.
Battalgazi Belediyesi sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, "İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından yayımlanan genelgeye göre, orta hasarlı binaların güçlendirilmesi için ruhsat başvurusunu 29 Aralık 2023 tarihine kadar yapan ancak işlemlerini tamamlayamayan vatandaşlara, 5 Temmuz 2024 tarihine kadar ruhsatlarını tamamlama hakkı tanındı. Detaylı bilgi için vatandaşlarımız İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvurabilir. Vatandaşlarımızın yanında olmaya ve gereken desteği sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.
Yetkililer, başvuru süresinin İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda uzatıldığını ve bu sürenin vatandaşlar açısından önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Başvurularını henüz tamamlamayanlar için tanınan bu son hak, bölgede yaşayan depremzedeler tarafından memnuniyetle karşılandı.
Başvuru işlemleriyle ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, Battalgazi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvurabilecek. Vatandaşların tanınan süre içinde gerekli işlemleri tamamlaması gerektiği hatırlatıldı.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30