MENÜ

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 20:29 Güncelleme: 03 Eylül 2025 03:04
Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre, derslerin seçimi ve buna yönelik açıklamalar aralık ayında okul müdürlüğünce öğrencilere duyurulacak.

Ceza infaz kurumlarında bulunan öğrencilerin örgün eğitime devamlarını sağlamak amacıyla ceza ve infaz kurumlarında ortaöğretim kurumuna bağlı olarak öğrenci sayısına bakılmaksızın şube açılabilecek.

Milli sporcu unvanını kazanmış öğrenciler ile Türkiye olimpik hazırlık merkezleri ve sporcu eğitim merkezlerinde kayıtlı sporcu öğrencilerin, diğer ortaöğretim kurumlarının hazırlık, 9, 10 ve 11 inci sınıflarından spor liseleri ile spor programı uygulayan Anadolu imam hatip liselerine nakil yapabilecek.

Yönetmelikle Öğretmenlerin görev yeri değişikliği nedeniyle çocuklarının nakil ve geçiş işlemlerinin ortaöğretim süresince bir defaya mahsus olmak üzere kontenjan şartı aranmadan yapılmasına olanak sağlandı.

Öğrencilerin eğitime erişimlerinin mümkün olmadığı durumlarda (doğal afet gibi) mülki idare amiri tarafından izinli sayılmaları yönünde düzenleme getirildi.

Meslek liselerinde 10. sınıftan bir üst sınıfa geçen öğrencinin alan-dal değiştirmek istemesi durumunda; 9'uncu sınıf meslek derslerinden sorumlu, 10'uncu sınıf meslek derslerinden yaz döneminde yapılacak telafi eğitiminden başarılı olması kaydıyla eylül ayının sonuna kadar geçişlerine imkan sağlandı.

Hazırlık sınıfı bulunan okulların 9, 10, 11 ve 12'nci sınıflarından hazırlık sınıfı bulunmayan okullara nakil ve geçişlerinde öğrencilerin aynı eğitim ve öğretim yılında nakil ve geçiş yapılacak okuldaki emsallerinin oluşturduğu taban puana göre iş ve işlemlerin yürütülmesi amacıyla düzenleme yapıldı.

Sorumlu dersi bulunan öğrencilerin sınav yoğunluğunu azaltmak amacıyla sınav yapılabilecek süre iki haftaya çıkarıldı.

İş yeri açma yetkisi özel kanunlarla belirlenen ya da başka bir kurumun iznine bağlanmış meslekler ile ilgili düzenlemeye gidildi.

Herhangi bir disiplin cezası almamış olan öğrencilerin kınama cezasını gerektiren davranışlardan birini ilk defa işlemesi halinde pozitif disiplin anlayışı ile yazılı uyarının yapılması yönünde düzenleme yapıldı.

Öğrencilerin sağlıklı bir birey olarak yetiştirilmeleri amacıyla tütün içermeyen ancak tütün mamulünü taklit eder tarzda kullanılan her türlü ürünü bulundurma veya kullanma, disiplin maddeleri arasına alındı.

Öğrencilerin güvenliği açısından okulla ilgisi olmayan kişilerin okul yönetiminin izni dışında okula getirilmesi disiplin maddeleri arasına alındı. Okul, pansiyon ve eklentilerinin belirlenen kurallar dışında kullanılmaması yönünde düzenleme yapıldı.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu çerçevesinde okul yöneticilerinin, öğretmenlerinin, çalışanlarının ve diğer öğrencilerin izinsiz olarak görüntülerini çekmek, kaydetmek, paylaşmak fiilleri disiplin maddeleri arasına eklendi. Akran zorbalığına ilişkin davranışlar disiplin maddelerine dahil edildi.

Ceza gerektiren davranış ve fiillerde bulunan öğrencilere, aldıkları disiplin cezaları sonrasında iyileştirici, geliştirici veya yönlendirici çalışmalar yapılarak, öğrencilerde olumlu davranışların desteklenmesi ve geliştirilmesi amacıyla düzenleme yapıldı.

Okul pansiyonunda paralı ve parasız yatılı olarak kalan öğrencilerin okul değiştirme cezası almaları durumunda nakillerinin yapılmasında uygulama birliği sağlandı.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Eğitimci Nas: Aile kurumu canlı tutulursa sağlıklı bir nesil yetişir

Eğitimci Nas: Aile kurumu canlı tutulursa sağlıklı bir nesil yetişir

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Mardin İl Temsilcisi Ahmet Nas, ülke genelinde öğrencilere yönelik meydana gelen silahlı saldırı olaylarına ilişkin İLKHA mikrofonuna değerlendirmelerde bulunarak, bu tür olayların önüne geçilebilmesi için toplumun milli ve manev

MEB’den 81 ile ders süresi yazısı: Bazı okullarda dersler 30 dakikaya inebilecek

MEB’den 81 ile ders süresi yazısı: Bazı okullarda dersler 30 dakikaya inebilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, ders süreleriyle ilgili 81 il valiliğine yazı gönderdi. Yazıda, bazı okullarda eğitim öğretim faaliyetlerinin mevcut koşullara göre yeniden planlanabileceği belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2026-2027 eğitim öğretim yılında

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Tekdemir: Rehberlik ve manevi eğitim güçlendirilmeli

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Tekdemir: Rehberlik ve manevi eğitim güçlendirilmeli

Geçtiğimiz yıl Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi ile Kahramanmaraş ilinin ardından en son dün Manisa'nın Turgutlu İlçesinde yaşanan okula silahlı saldırı olaylarını değerlendiren Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Ramazan Tekdemir;

Öğretmen-veli görüşmeleri için MEBİM üzerinden telefonla randevu alınabilecek

Öğretmen-veli görüşmeleri için MEBİM üzerinden telefonla randevu alınabilecek

Milli Eğitim Bakanlığınca velilerin öğrencilerinin eğitim ve gelişim durumları hakkında bilgi alabilmeleri, okul yönetimi ve eğitimcilerle daha etkin iletişim kurabilmeleri amacıyla "Okul Randevu Sistemi" hayata geçirildi.  Veli görüşmeleri, ülke genelind

Bakan Tekin'den ara tatil açıklaması: Bayramlara göre düzenleme yapılacak

Bakan Tekin'den ara tatil açıklaması: Bayramlara göre düzenleme yapılacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerinde ara tatillerin kaldırılıp kaldırılmayacağı tartışmalarına açıklık getirdi. Tekin, öğrencilerin mevzuat gereği 180 iş günü eğitim görmesi, öğretmenlerin ise yasal tatil süreleri

ÖSYM Şanlıurfa’da eş değer sınav yapacak 

ÖSYM Şanlıurfa’da eş değer sınav yapacak 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Şanlıurfa’da gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek‑Genel Kültür oturumu sırasında mevzuata aykırı uygulamalar yapıldığını belirledi. Yapılan resmi incelemeler sonucunda 392 ada

Türkiye Oyun Politika Belgesi yayımlandı: Teneffüs süreleri kısaltılmayacak

Türkiye Oyun Politika Belgesi yayımlandı: Teneffüs süreleri kısaltılmayacak

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Türkiye Oyun Politika Belgesi ve Eylem Planı" yayımlandı. Belgeyle oyun; çocuğun hakkı, toplumun kültürel mirası ve öğrenmenin temel zeminlerinden biri olarak ele alındı. Çocukların oyun hakkının güvence altın

Türkiye ve Pakistan arasında akademik iş birliği

Türkiye ve Pakistan arasında akademik iş birliği

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar başkanlığında Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin rektörlerinin Pakistan ziyareti, iki ülke üniversiteleri arasında yeni iş birliği anlaşmalarıyla somut sonuçlara dönüşüyor. 2 gün süren Türkiye-Pakistan Ünivers

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:30
Güneş 06:53
Öğle 12:15
İkindi 15:03
Akşam 17:28
Yatsı 18:46

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
28
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
23
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
22
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
20
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
19
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
19
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
17
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
16
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
15
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
14
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
11
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
11
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
7
Eyüpspor Eyüpspor
3