Manisa’nın Alaşehir ilçesinde, Alaşehir Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Alaşehir Belediyesi iş birliğiyle ’Renklerin Gücü ile Birlikteyiz’ isimli bir etkinlik gerçekleştirildi. 10’u özel eğitim öğrencisi olmak üzer...
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde, Alaşehir Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Alaşehir Belediyesi iş birliğiyle ’Renklerin Gücü ile Birlikteyiz’ isimli bir etkinlik gerçekleştirildi. 10’u özel eğitim öğrencisi olmak üzere 20 öğrencinin katıldığı etkinlikte birlikte Ebru Sanatı yapan çocuklar aralarında hem bağ kurdu hem de eğlenceli vakit geçirdi.
Alaşehir Belediyesi Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü salonunda düzenlenen etkinliğe Alaşehir Belediye Başkan Vekili Erol Kacar, Alaşehir Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ali Rıza Türkol, Psikolojik Danışman Olcay Eren Bayoğlu, Belediye Kültür Müdürü Muhammet Sezer, Aile Müdürü Barış Uzgidim, Resim Öğretmeni Esma Gül Aydın, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Etkinlik kapsamında Resim Öğretmeni Esma Gül Aydın, öğrencilere boyama teknikleri hakkında bilgi verdi. Öğrencilere boya ve fırça kullanımı ile ilgili rehberlik yaparak, sanat çalışmalarında onları yönlendirirken, öğrenciler, etkinlik sonunda ebru çalışmaları ve çeşitli el sanatları ile bireysel eserler ortaya koydu.
"Farkındalığı ilkokul çağına indirdik"
Alaşehir Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ali Rıza Türkol, etkinliğin sosyal farkındalık amacı taşıdığını belirterek, “Bu etkinlikle, farklılıkların farkına varılmasını ve özel eğitim öğrencilerinin topluma kazandırılmasını amaçladık. İlkokul öğrencilerini bir araya getirerek, empati ve paylaşma gibi değerleri sanat yoluyla aktardık” dedi.
Psikolojik Danışman Olcay Eren Bayoğlu ise, “Farklılıklarımız zayıflık değil, birer zenginliktir. Sanatın ortak bir dil olarak kullanıldığı bu etkinlik, çocuklarımızın empati duygusunu geliştirmesine yardımcı oldu” ifadelerini kullandı.
"Sanatla eğitimle çocukların kalbine dokunuyoruz"
Alaşehir Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Barış Uzgidim ise, “İlçemizde her çocuğun kalbine sanatla ve eğitimle dokunmaya devam edeceğiz. Bugün bu özel öğrencilerimizi ağırlamaktan mutluluk duyduk” dedi.
Etkinliğe katılan aileler, çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Çocuklarımız bu etkinlikte el becerilerini ve zihinsel gelişimlerini destekleyen çalışmalar yaptılar. Bu tür etkinliklerin devam etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
Alaşehir Belediye Başkanı Vekili Erol Kacar, "Ben bu iki kurumun işbirliğini önemsiyorum ve devamını diliyorum. Bugün Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber çok güzel bir etkinliğe imza attık. Burada yapılan çalışma beklentilerimin çok çok üzerinde çıktı. Buna vesile olan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
İzmir’de Karabağlar, Konak ve Bornova ilçelerinde yapımı tamamlanan 20 yeni eğitim yuvası, düzenlenen toplu törenle öğrencilerin hizmetine sunuldu. Toplu açılış törenine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Bilal Macit de katıldı.Bornova Tevfik İleri Ortaokulund
Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda, bölgede yaşanabilecek olası acil durumlara hazırlık kapsamında eğitim programı gerçekleştirildi.Farklı kurumlardan paydaşların katılımıyla düzenlenen eğitimde, koordineli çalışma, olay yeri yöneti
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İl Millî Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ile birlikte Erzincan Hürriyet Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğretmenlerle bir araya geldi.Ziyarette öğretmenlerle bir süre sohbet eden Aydoğdu, öğretmenleri
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün hizmet içi eğitim programı kapsamında Dr. Öğretim Üyesi Semih Uçar personelle buluştu.Muş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen hizmet içi eğitimler kapsamında, "Çocukla Etkili İletişim" konu
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 62. Kütüphane Haftası, "İyileştiren Kütüphaneler" temasıyla düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.Yüksekova İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen programla start alan kutlamalar
Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Eskişehir Yurtları bünyesinde hizmet veren Bala Hatun Yurdu’nda, muhtemel afet durumlarına karşı hazırlıklı olmak amacıyla kapsamlı bir "Afet Farkındalık Eğitimi" ve tatbikatı gerçekleştirildi.Eğitim programı çerçevesinde u
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koruma ve bakım hizmetlerinden yararlanan çocuklar, eğitim ve spor alanındaki başarılarıyla dikkat çekmeye devam ediyor.Sivas Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’ne bağlı çocuk evlerinde kalan 10-13 yaş arasındaki 6 ço
Yükseköğretim Kalite Kurulu ile Sosyal Beşerî ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği süreçleri kapsamında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Maliye Bölümü’nün akredite edilmesiyle üniversitedeki akredite program sayısı 26’ya yükseldi.Yükseköğretim
Malatya’da Gazze İçin Konvoy Düzenlendi
Sinan Akıncı’dan Yeşilyurtspor’a Destek: Play-Off Heyecanı Zirvede
03Malatya’nın Kâdim Mahallelerinde Dönüşüm Başlıyor: Tebligat Süreci Başladı
04Malatya Kayısısı Don Darbesine Rağmen İhracatla Ayakta Kaldı
05Yeşilyurt’ta Genç Fikirlere Büyük Destek: “Fikir Kumbarası” Projesi Başladı
06Adıyaman ve Malatya "Kardeş Oda" Oldu: Bölgesel Kalkınma İçin Güç Birliği
07Savunma Muhabirlerine Malatya’da Eğitim: Kara Havacılık Faaliyetleri Yerinde Anlatıldı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük