MENÜ

Pakistan Milli Günü Ankara’da düzenlenen programla kutlandı

Ankara’da Pakistan Büyükelçiliği tarafından 23 Mart Pakistan Milli Günü sebebiyle program gerçekleştirildi.Pakistan Büyükelçiliği tarafından 23 Mart Pakistan Milli Günü dolayısıyla program düzenlendi. Program, bayrak çekme töreni ve Pakistan Milli Marşı’n

Yayınlanma: 23 Mart 2026 14:41 Güncelleme: 24 Mart 2026 07:11
Pakistan Milli Günü Ankara’da düzenlenen programla kutlandı
Ankara’da Pakistan Büyükelçiliği tarafından 23 Mart Pakistan Milli Günü sebebiyle program gerçekleştirildi.
Pakistan Büyükelçiliği tarafından 23 Mart Pakistan Milli Günü dolayısıyla program düzenlendi. Program, bayrak çekme töreni ve Pakistan Milli Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Törende elçilik personelinden Saeed Anwar tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Program kapsamında Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zerdari ve Pakistan Başbakanı Shehbaz Sharif’in Milli Gün mesajları diplomatlar tarafından okundu.
Programda konuşan Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Yousaf Junaid, Pakistan’ın kuruluş sürecine ve verilen mücadelelere değinerek, ülkenin zorluklara rağmen güçlü bir şekilde yoluna devam ettiğini vurguladı. Son zamanlarda küresel ölçekte önemli sınamalar yaşandığını belirten Junaid, bu süreçte daha fazla çalışmanın ve dayanışmanın önemine dikkat çekti. Türkiye ile Pakistan arasındaki dostluğun gücüne de işaret eden Junaid, birlik ve kararlılık mesajı verdi.
Pakistan İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Asif Ali Zardari’nin mesajı ise şöyle:
"Pakistan Günü münasebetiyle tüm Pakistan milletine en içten dileklerimi ve dualarımı iletiyorum. Tam da bugün, 1940 yılında, alt kıtanın Müslümanları Pakistan Kararı’nı kabul ederek, İslami prensiplere uygun şekilde özgürce yaşayabilecekleri ayrı bir vatan kurulması fikrini ortaya koymuşlardır. Bugün, Pakistan’ın kurulmasına giden yolda mücadele eden ve fedakârlıklar gösteren büyüklerimizi saygıyla anıyoruz. Pakistan Günü bize, milli kararlılığı gerçeğe dönüştürmede birlik ve dayanışmanın en önemli unsurlar olduğunu hatırlatmaktadır. Pakistan’ın 1947’de kurulması sırasında pek çok zorlukla karşı karşıya kaldık. Tarih göstermektedir ki karşılıklı iş birliği, sıkı çalışma ve yetkinlik sayesinde bu zorlukların üstesinden geldik ve her alanda kayda değer başarılar elde ettik. Devlet kurumlarımızı kurduk, savunma kapasitemizi aşılmaz hale getirdik, nükleer caydırıcılık kazandık, terörizme karşı uzun ve başarılı bir gayri nizami mücadele yürüttük ve ulusal felaketler sırasında fedakârlık ve dayanışmanın parlak örneklerini sergiledik. Pakistan Günü vesilesiyle hukukun üstünlüğünü sağlamayı, demokratik kurumları güçlendirmeyi, eşitsizliği azaltmayı, kadınları güçlendirmeyi, siyasi ve ekonomik istikrarı teşvik etmeyi ve terörizm ile aşırılığın belasını ortadan kaldırmayı kararlılıkla hedeflemeliyiz. Geçmişte hedeflerimize ulaştık ve inanıyorum ki bugün karşı karşıya olduğumuz zorlukların üstesinden gelme kapasitesine tamamen sahibiz; birlik, iman ve disiplin, Pakistan’ı daha da güçlü ve müreffeh kılmamızda bize yol gösterecek temel ilkelerdir. Ulusal kahramanlarımızı ve Pakistan’ın kurulması ve istikrarı için fedakârlık yapan, vatanın güvenliği, istikrarı ve refahı uğruna hayatlarını adayan şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla analım. Yüce Allah koruyucumuz ve destekçimiz olsun. Amin. Pakistan çok yaşa."
Tören, Pakistan’ın sürekli ilerlemesi, güvenliği ve refahı için edilen dualarla sona erdi.
ETİKETLER: Pakistan, Milli, Günü, Ankara’da, düzenlenen
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30