Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), 2659 uluslararası anlaşması, Erasmus+ hibelerindeki başarısı, Türk dünyasıyla gelişen bağları ve YÖK’ün 2030 Uluslararasılaşma Stratejisi doğrultusunda attığı adımlarla küresel ölçekte fark oluşturuyor.
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), 2659 uluslararası anlaşması, Erasmus+ hibelerindeki başarısı, Türk dünyasıyla gelişen bağları ve YÖK’ün 2030 Uluslararasılaşma Stratejisi doğrultusunda attığı adımlarla küresel ölçekte fark oluşturuyor.
Pamukkale Üniversitesi, uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda yürüttüğü Erasmus+ ve ikili iş birliği çalışmalarıyla Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumları arasında yerini güçlendirmeye devam ediyor. Mayıs ayı itibariyle PAÜ’nün 1011’i Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle, 1486’sı ise AB dışı ülkelerle olmak üzere toplam 2659 uluslararası anlaşması bulunuyor. Bu sayı, Pamukkale Üniversitesi’ni Türkiye’de en fazla uluslararası anlaşmaya sahip üniversiteler arasında üst sıralara taşıyor.
Erasmus+ faaliyetleri kapsamında sağlanan başarılar sayesinde PAÜ, Erasmus+ hibelerinden en fazla yararlanan üniversiteler arasında Türkiye genelinde ilk 15’te yer aldı. Bu başarıyla birlikte, yüzlerce PAÜ öğrencisi öğrenim ve staj hareketlilikleri kapsamında yurtdışına gitme imkânı bulurken; akademik personel ders verme ve eğitim alma faaliyetlerine, idari personel ise çeşitli uluslararası eğitim programlarına katılarak deneyimlerini küresel düzeyde geliştirme fırsatı yakaladı.
Pamukkale Üniversitesi, yalnızca Avrupa ile değil, dünya genelinde birçok ülkeyle iş birliği ağını genişletmeyi sürdürüyor. Erasmus+ kapsamında AB dışı ülkeler için ayrılan bütçede yüzde 70 oranında artış sağlanması, PAÜ’nün küresel akademik etkileşimi artırma konusundaki kararlılığını ortaya koyuyor.
PAÜ, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 2030 Uluslararasılaşma Stratejisi doğrultusunda da öncü adımlar atıyor. Bu kapsamda farklı ülkelerde şube ve eğitim programları açılmasına yönelik altyapı çalışmalarını tamamlayarak girişimlerine başladı.
PAÜ, yalnızca Avrupa ülkeleriyle değil Türk Cumhuriyetleriyle olan akademik ve kültürel ilişkilerini de güçlendiriyor. Bu doğrultuda, Türk Üniversiteler Birliği’ne (TÜRKÜNİB) yapılan üyelik başvurusu başarıyla sonuçlanarak PAÜ, bu birliğin resmî üyesi oldu. TÜRKÜNİB üyeliği, PAÜ’nün Türk dünyasıyla ortak projeler, akademik değişim ve kültürel etkileşim anlamında yeni fırsatlar geliştirmesine imkan sağlayacak.
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör, uluslararasılaşma süreciyle ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: "Mevcut iş birliklerinin artırılması ve çeşitlendirilmesi, önümüzdeki dönemde temel önceliklerimiz arasında yer alıyor. Erasmus+ programları başta olmak üzere, ikili anlaşmaların etkinliğini daha da ileri taşımayı ve uluslararası öğrenci ile akademik personel hareketliliğini artırarak Pamukkale Üniversitesi’nin küresel görünürlüğünü güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca, AB dışı ülkelerle yürüttüğümüz projeleri genişletmek ve yeni coğrafyalarda akademik açılımlar gerçekleştirmek için çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. YÖK’ün 2030 Uluslararasılaşma Stratejisi çerçevesinde üniversitemizin bilimsel üretime, kültürel etkileşime ve küresel akademik iş birliğine katkısını daha da artırmakta kararlıyız. Pamukkale Üniversitesi, uluslararası alanda attığı bu güçlü adımlarla hem bölgesel hem de küresel ölçekte bilimsel üretime ve kültürel etkileşime katkı sunmaya devam etmektedir. Kalite odaklı eğitim anlayışı, dinamik akademik kadrosu ve güçlü vizyonu ile PAÜ, geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir."
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
ÖSYM verilerine göre, Türkiye genelinde bugün gerçekleştirilen TYT’ye 2 milyon 425 bin 628 aday başvurdu. Bursa’daki sınav merkezlerinde de sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Merkez Osmangazi ilçesinde bulunan Cem Sultan Anadolu İmam Ha
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu için Diyarbakır'da okul önlerinde yoğunluk yaşanırken, öğrenciler son kontrollerin ardından salonlara giriş yaptı. Aileler ise okul bahçeleri ve çevresinde çocuklarını bekleyerek heyecana ortak oldu. Ölçme, S
Sınava yaptıkları hazırlık aşaması ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan adaylar, sınav sonucunda elde edecekleri puanlara göre yol hartası çizeceklerini ifade etti. Kerem Kayhan Sınava hazırlık sürecinde aralıksız çalıştığını söyleyen Kerem Kayhan, "Sınav
2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün itibarıyla başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavda 2 milyon 425 bin 628 aday üniversite hayaline ulaşmak için ter döküyor. Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik
Sınav kaygısının oluşumunda aile tutumlarının önemli rol oynadığını belirten Karataş, velilerin kendi kaygılarını çocuklarına yansıtmamaları gerektiğini söyledi. Üniversite sınavına sayılı günler kala öğrencilerde heyecan ve stres artarken, uzmanlar sınav
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca düzenlenecek 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2026-YKS) için geri sayım sona erdi. Uzun hazırlık sürecinin ardından milyonlarca aday hafta sonu yapılacak sınavlarda ter dökecek. Yarın 10.15'te yapılac
Hatice Nasıroğlu Konferans Salonunda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını İl Müftüsü Ahmet Durmuş gerçekleştirdi. Durmuş, konuşmasında yaz döneminde cami ve Kur'an kurslarında eğitim alacak çocukların nitelikli dini bilgiyle buluşmasının önemine dikkat
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen "En İyi Doktora Tezi Ödülleri" kapsamında dereceye giren doktora öğrencileri ve danışmanları için ödül töreni gerçekleştirildi. GAÜN Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düz
Sivas'ta 2 otomobil çarpıştı: 6 yaralı
(GÜNCELLENDİ)Arguvan’da Feci Kaza: Aynı Aileden 3 Kişi Hayatını Kaybetti
03Kalibaf: ABD ile barışımız yok ve israili resmi olarak tanımayacağız
04Almanya'dan Ukrayna'ya: Taurus füzelerini vermeyi düşünmüyoruz
05Çin’de amonyum nitrat yüklü kamyonda patlama: 2 ölü, 4 yaralı
06İzmir açıklarında 25 düzensiz göçmen yakalandı
07Çorum'da düğün yemeği sonrası yaklaşık 50 kişi hastanelik oldu
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük