Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 04 Şubat 2023 - 09:38 Yorum: 0

Pentagon: “Latin Amerika üzerinde başka bir Çin istihbarat balonu uçuyor”

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Latin Amerika üzerinde Çin'e ait başka bir istihbarat balonu uçtuğunun değerlendirildiğini duyurdu.

Pentagon: “Latin Amerika üzerinde başka bir Çin istihbarat balonu uçuyor”

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Latin Amerika üzerinde Çin'e ait başka bir istihbarat balonu uçtuğunun değerlendirildiğini duyurdu.

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder yaptığı açıklamada, Çin'e ait başka bir istihbarat balonunun Latin Amerika'dan geçmekte olduğunu ifade etti. Ryder, "Latin Amerika'dan geçmekte olan balona dair raporları alıyoruz. Bunun başka bir Çin gözetleme balonu olduğunu değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı. Ryder, balonun Latin Amerika üzerinde tam olarak nerede olduğuna dair detay vermedi.

ABD semalarında Çin'e ait istihbarat balonu olduğu tespit edilmişti

Pentagon'dan önceki gün yapılan açıklamada, ABD ana karası üzerinde Çin'e ait yüksek irtifalı istihbarat balonunun uçtuğu bilgisi paylaşılmıştı. Balonun 60 bin fit irtifada, sivil hava trafiğinin çok üzerinde olduğu ve sivil havacılık için bir tehdit oluşturmadığı aktarılmıştı. Balon tespit edildikten sonra ABD hükümetinin hassas bilgilerin toplanmasını önlemek için derhal harekete geçtiği ifade edilmişti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise olayın ardından gelecek hafta Pekin'e yapacağı ziyaretini ertelediğini duyurmuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber