Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 08 Aralık 2022 - 02:03 Yorum: 0

Peru’da Pedro Castillo’nun görevden alınması sonrası ülkenin yeni başkanı Dina Boluarte yemin ederek göreve başladı

Peru'da Çarşamba günü yaşanan siyasi kriz nedeniyle görevine son verilerek gözaltına alınan eski Başkan Pedro Castillo'nun yerine Başkan Yardımcısı...

Peru’da Pedro Castillo’nun görevden alınması sonrası ülkenin yeni başkanı Dina Boluarte yemin ederek göreve başladı

Peru'da Çarşamba günü yaşanan siyasi kriz nedeniyle görevine son verilerek gözaltına alınan eski Başkan Pedro Castillo'nun yerine Başkan Yardımcısı Dina Boluarte yemin ederek göreve geldi.

Peru Cumhuriyet Kongresi'nde Çarşamba günü yapılan oylama sonucunda ülkenin yeni başkanı seçilen Dina Boluarte, kısa süre sonra kongrede yemin ederek göreve başladı. Eski Başkan Pedro Castillo hükümetinde başkan yardımcılığı yapan 60 yaşındaki solcu avukat Dina Boluarte aynı zamanda ülkenin ilk kadın kadın devlet başkanı oldu.

Kongredeki kürsüde "Tanrı, anavatan ve anayasa" üzerine yemin ettikten sonra yasa gereği bugünden itibaren 28 Temmuz 2026 tarihine kadar görevde bulunacağını belirten Dina Boluarte, konuşmasında ulusal egemenliği savunacağını, ülke anayasası ve tüm yasalara uyacağını ve uygulayacağını taahhüt etti.

Çarşamba sabahı eski Başkan Pedro Castillo'nun kongreyi feshetme kararı ile ülkede başlayan siyasi krizin ardından Peru Cumhuriyet Kongresi'nde yapılan oylama sonucunda mevcut Başkan Pedro Castillo'nun görevden alınması ve yerine ise Başkan Yardımcısı Dina Boluarte'nin getirilmesi kararı alınmıştı. Karar sonrası Peru Ulusal Polisi yasa gereği Pedro Castillo'yu gözaltına alarak başkent Lima Valiliğine teslim etmişti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber