Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23:40 Almanya, Fransa, İngiltere’nin 20 Haziran’da İsviçre’de İran ile görüşeceği...23:40 Çanakkale’de trafiği tehlikeye sokan şahıslara 56 bin 673 TL idari para cez...23:39 Bursa’daki orman yangını kontrol altına alındı23:38 Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kan...23:28 Aksaray polisinden huzur güven uygulaması23:16 Macron’dan İsrail’e İran’daki nükleer hedefler dışındaki saldırılarını durd...23:11 İran, Almanya’nın Tahran Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı23:10 Giresun’da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı23:07 Ticaret Bakanlığı: "Meyve ve sebze ticaretinde, ürünleri usulüne uygun olar...23:05 Yozgat genelindeki hayvan pazarları tedbir amaçlı kapatıldı23:02 Köyde çıkan yangın 2 evi küle çevirdi22:51 Almanya, Fransa, İngiltere’nin cuma günü İsviçre’nin Cenevre kentinde İran...22:42 İran: "İsrailliler artık sığınaklarda cehennemi yaşamak veya İsrail’den kaç...22:41 Sağlık Bakanı Memişoğlu, Suriye Sağlık Bakanı Nizal el-Ali ile bir araya ge...22:40 CHP Genel Başkanı Özel, Avcılar’da mitingde konuştu22:36 İstanbul’da 50 kuaföre meslek başarı ödülü verildi22:35 TMOK "Fair Play Buluşmaları" Muğla’da başlıyor22:34 BM’den İran-İsrail uyarısı: "Gerilimin tırmanması büyük sonuçlar doğurabili...22:33 İran televizyonlarına siber saldırı: Ayaklanma çağrısı yapıldı22:31 TBMM Genel Kurulu’nda gerginlik
Siyaset 27 Mart 2025 - 14:30 Yorum: 0

Polonya, göçmenlerin iltica başvurularını askıya aldı

Polonya, Belarus sınırından geçerek ülkeye giren göçmenlerin iltica taleplerini geçici olarak askıya alıyor.Polonya-Belarus sınırında bahar aylarının gelmesiyle yasa dışı göçmen geçişlerinde hareketlilik yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde...

Polonya, göçmenlerin iltica başvurularını askıya aldı

Polonya, Belarus sınırından geçerek ülkeye giren göçmenlerin iltica taleplerini geçici olarak askıya alıyor.
Polonya-Belarus sınırında bahar aylarının gelmesiyle yasa dışı göçmen geçişlerinde hareketlilik yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde Belarus tarafındaki düzensiz göçmenlerin makine ile çelik duvarı keserek Polonya topraklarına yasa dışı şekilde giriş yapmasının ardından Polonya’dan göçmenleri durdurmayı hedefleyen bir adım geldi. Polonya, Belarus sınırından geçerek ülkeye giren göçmenlerin iltica taleplerini geçici olarak askıya alınacağını duyurdu. Polonya Başbakanı Donald Tusk, Polonyalı yetkililerin bu hakkı bir seferde 60 güne kadar askıya almasına imkan tanıyan tartışmalı yasa tasarısının Cumhurbaşkanı Andrzej Duda tarafından imzalanmasının ardından kararın geçerli olacağını duyurdu. Tusk, tasarının "bir an bile gecikmeden" kabul edileceğini söylerken, Duda değişikliklerin ülke sınırlarında güvenliğin güçlendirilmesi için gerekli olduğunu belirtti.

Karar eleştirildi
Ancak karar, insan hakları grupları tarafından eleştiriliyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü, geçtiğimiz ay Polonya parlamentosuna çağrıda bulunarak tasarının Polonya’nın uluslararası ve AB yükümlülüklerine aykırı olduğunu ve Polonyalı yetkililerin halihazırda hukuka aykırı ve kötü niyetli geri itmelerde bulunduğu Polonya-Belarus sınırını etkili bir şekilde tamamen kapatabileceğini söyledi. Tusk ise, insan hakları gruplarının eleştirilerini reddetti.
Hükümet daha önce yaptığı açıklamada, askıya alma işleminin yalnızca devlet güvenliğine tehdit oluşturan kişilere, sınırı aşmaya çalışan saldırgan göçmen gruplarına geçici olarak uygulanacağını belirtmişti.
Polonya-Belarus sınırında 21-24 Mart arasında 400 sızma girişimi tespit edildiği aktarıldı. Ayrıca 2025 yılının başından bu yana Belarus sınırında yaşanan kaçak girişimlerin sayısının 2 bin 300’ü geçtiği ifade edildi.

Çelik duvar projesi 2022’de tamamlanmıştı
Polonya, Litvanya, Letonya ve Finlandiya’da 2021 yılından bu yana Belarus ve Rusya’dan yasa dışı yollarla ülkelerine geçen göçmen sayısında ciddi artış yaşanmasının ardından Polonya, göçmen dalgasını engellemek için Belarus sınırına inşa ettiği 186 km’lik sınır boyunca 5.5 metre yüksekliğindeki çelik duvar projesini 2022 yılında tamamlamıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Şenay Korkmaz
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber