Türkiye Hastanesi, Dünya Prematüre Günü’nde yenidoğan yoğun bakımda hayata tutunan bebekleri ve ailelerini ağırladı. “Her Yerde Kaliteli Bakıma Ulaşım” teması ile düzenlenen etkinlikte renkli görüntüler yaşanırken, prematüre bebekler için k...
Türkiye Hastanesi, Dünya Prematüre Günü’nde yenidoğan yoğun bakımda hayata tutunan bebekleri ve ailelerini ağırladı. “Her Yerde Kaliteli Bakıma Ulaşım” teması ile düzenlenen etkinlikte renkli görüntüler yaşanırken, prematüre bebekler için kaliteli bakımın ve aile desteğinin önemi vurgulandı.
Türkiye Hastanesi, Prematüre Günü’nde anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaparak yenidoğan yoğun bakımda hayata tutunan bebeklerin ailelerini, uzman hekimleri, hemşireleri ve El Bebek Gül Bebek Derneği temsilcilerini bir araya getirdi. 2024 yılının teması olan “Her Yerde Kaliteli Bakıma Ulaşım” çerçevesinde düzenlenen etkinlikte, prematüre bebeklerin hayata tutunma süreçlerinde kaliteli bakımın ve aile desteğinin önemine değinildi. Medikal Direktör Doktor Salih Mercan ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Eşref Kyaw Zin Latt konuşmalar yaptı.
Dr. Salih Mercan, konuşmasında, “1991 yılından bu yana Türkiye Hastanesi olarak sağlık hizmeti veriyoruz. Yenidoğan yoğun bakım ünitemizde 35 haftanın veya 2 kilonun altındaki bebeklerimiz için de hizmet veriyoruz. Bu hizmet içerisinde de sizin en acılı, en sıkıntılı olduğunuz dönemlerde sağlık çalışanı arkadaşlarımızla birlikte hep yanınızda olmaya özen gösterdik. Prematüre hastalarımızla ilgili geçen yıldan bu yana ekstra faaliyetlerde bulunduk. Hastanemizin, Sağlık Müdürlüğüyle yapmış olduğu yenidoğan canlandırma programından dolayı Sağlık Bakanlığı ilk defa bir özel hastaneyle özel bir eğitim planladı. Hemşirelerimizin çoğunun bu programa katılımını sağladık. 2024 bitmeden, belki 2025’in başında Anne Mükemmeliyet Merkeziyle ilgili ayrı bir çalışmamız olacak. Verdiğimiz hizmeti de ayrıca taçlandırmış olacağız” dedi.
“Prematüre bebekleri sağlıklı bir şekilde ailelerine kavuşturmak en büyük amacımız”
Uzun yıllar yenidoğan bakım ünitesinde görev yapan hemşire Hatice Uçar, prematüre bebeklerle olan bağını anlatırken duygusal anlar yaşadı. “Yenidoğan ayrı bir güzellik ayrı bir sabır işi. Bunu severek ve vicdanla yapmak gerekiyor” diyen Uçar, “Bu şekilde yaklaşınca prematüre günlerinde bu heyecanım daha da çok artıyor. Çünkü onları sağlıklı bir şekilde ailelerine kavuşturmak bizim en büyük amacımız. Buna ulaştığımız için, onları büyümüş halde karşımızda gördüğümüzde dünyanın en mutlu kişisi olduğumu hissediyorum. Duygularımı anlatamam. Ailelerle, aile oluyoruz. Annelerinden önce bebeklerin annesi biz oluyoruz. Onların avukatı olarak her haklarını biz savunuyoruz. Onların büyüdüğünü görmek beni çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.
Uluslararası derneklerin kriterlerine uygun hizmet
2002 yılından bu yana yenidoğan yoğun bakım alanında hizmet veren Türkiye Hastanesi, 10 kuvöz kapasiteli 3’üncü basamak yenidoğan yoğun bakım ünitesi ile Türk Neonatoloji Derneği ve uluslararası yenidoğan derneklerinin önerilerine uygun olarak 35 haftanın altında veya 2000 gramın altında doğan bebeklere ileri düzeyde tıbbi destek sunuyor. Ayrıca sarılık, enfeksiyon ya da beslenme sorunları yaşayan yenidoğanlar da ünitede takip ve tedavi ediliyor.
Ailelere eğitim veriliyor
Yenidoğan Bebek Dostu Hastane sertifikası bulunan kurum, tıbbi durumu elveren bebeklerin aileleriyle ten tene temas kurmasını ve emzirilmesini desteklerken, annenin bebeği ile uyum sürecini titizlikle takip ediyor. Taburculuk öncesinde ailelere bebek bakımı, emzirme ve psikososyal destek gibi kapsamlı eğitimler verilen hastanede bu sayede ailelerin prematüre bebeklerin bakımında kendilerini daha güvende hissetmeleri sağlanıyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, daha önce diz protezi ameliyatı geçiren ve zamanla ağrı ile hareket kısıtlılığı gelişen hastaya total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi. Sol dizinden daha önce protez
Solaklığın, genetik ve gelişimsel süreçlerin etkisiyle ortaya çıkan doğal bir özellik olduğunu aktaran Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, solaklık ve beyin ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Solak olmak daha zeki veya üretkem olmak anlamına gelmiyor
Ticaret Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye, okul çantası ve okul kıyafetlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Güvensiz olduğu belirlenen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanırken, ürünlerin toplatılması ve sorumlu firmalara ida
Ağustos Sedef Hastalığı Farkındalık Ayı kapsamında sedef hastalığına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aydeniz, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hastalığın ciltte görülen belirtilerin ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Aydeniz, "
Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat, dünya nöroloji otoritelerinin benimsediği yeni yaklaşım doğrultusunda, hastalıkları tedavi etmekten çok beyin sağlığını yaşam boyu korumaya odaklanan koruyucu nöroloji anlayışı ve bunun için uygulanması gereken bilims
Yozgat Şehir Hastanesi'nde ilk kez laparoskopik (kapalı) yöntemle prostat kanseri ameliyatı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından 63 yaşındaki hasta, ameliyatın üçüncü gününde taburcu edildi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Fatih Kocamanoğlu ve ekibi
1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün bebek sağlığı üzerindeki hayati önemine dikkat çekiliyor. Uzmanlar, doğal bir bağışıklık kaynağı olan anne sütünün bebekler için en değerli besin olduğunu belirtiyor. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Hal
Güneş, Türkiye'de emzirme oranının yaklaşık yüzde 65 seviyesinde kaldığını belirterek, annelerin yanlış yönlendirmeler ve toplumsal baskılar nedeniyle emzirmeyi erken bırakabildiğine dikkat çekti. "1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası" dolayısıyla açıklamala
Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki: Korkak ve çürümüş zihniyet
Rusya, Ukrayna'da askeri sanayi tesisini vurdu
03Türkiye'den Nijer'deki gerilim için sükûnet çağrısı
04Erzincan'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi: Heyelan ulaşımı aksattı
05Meteoroloji'den kuvvetli yağış, fırtına ve toz taşınımı uyarısı
06Burhanettin Duran: Filistin davasını savunmaya devam edeceğiz
07Drift yapan sürücülere 281 bin lira ceza
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Beşi̇ktaş A.ş.
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Eyüpspor
Tümosan Konyaspor