Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, tütün kullanımının genç yaşlarda zararsız gibi görünse de uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına neden olduğunu söyledi.Akçaabat Belediyesi ve Kaymakamlığı’nca Erol Günaydın Sanat Merkezi’...
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, tütün kullanımının genç yaşlarda zararsız gibi görünse de uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına neden olduğunu söyledi.
Akçaabat Belediyesi ve Kaymakamlığı’nca Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde ’Akciğer Kanseri ve Tütün Bağımlığı’ başlıklı konferans düzenlendi. Burada konuşan Medical Park Karadeniz Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, gençlere sağlık dolu bir yaşam için önemli tavsiyelerde bulundu. Prof. Dr. Tevfik Özlü, özellikle akciğer kanserinin en büyük nedenlerinden biri olan tütün bağımlılığına dikkat çekti.
Konferansta, tütün ürünlerinin kullanımının sadece bireyi değil, çevresindeki insanları da olumsuz etkilediğini vurgulayan Özlü, “Tütün kullanımı, genç yaşlarda zararsız gibi görünse de uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor. Akciğer kanseri, bu sorunların başında geliyor ve önlenebilir bir hastalık ancak sağlıklı bir yaşam için sigaradan uzak durmak şart” diye konuştu.
Gençlere, tütün bağımlılığının sadece fiziksel değil, psikolojik etkileri olduğunu da aktaran Prof. Dr. Özlü, bağımlılık döngüsünden çıkmanın önemine değindi. Sağlıklı alışkanlıkların hayat kalitesini artırdığına dikkat çeken Özlü, spor yapmayı ve dengeli beslenmeyi tavsiye etti.
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim de, “Geleceğimizin teminatı gençlerimizin, zararlı alışkanlıklardan uzak durarak sağlıklı bireyler olmalarını önemsiyoruz. Bu tür etkinliklerle farkındalık oluşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Konferans, gençlerin soruları ve Prof. Dr. Özlü ’nün önerileriyle sona erdi. Program sonunda öğrencilere sağlık kitapçıkları dağıtıldı.
Konferansa; Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Bayraktar, Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta, Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Hotaman, Akçaabat Sebat Spor Kulüp Başkanı Cemil Kalkışım, STK Başkanları, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, daha önce diz protezi ameliyatı geçiren ve zamanla ağrı ile hareket kısıtlılığı gelişen hastaya total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi. Sol dizinden daha önce protez
Solaklığın, genetik ve gelişimsel süreçlerin etkisiyle ortaya çıkan doğal bir özellik olduğunu aktaran Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, solaklık ve beyin ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Solak olmak daha zeki veya üretkem olmak anlamına gelmiyor
Ticaret Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye, okul çantası ve okul kıyafetlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Güvensiz olduğu belirlenen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanırken, ürünlerin toplatılması ve sorumlu firmalara ida
Ağustos Sedef Hastalığı Farkındalık Ayı kapsamında sedef hastalığına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aydeniz, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hastalığın ciltte görülen belirtilerin ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Aydeniz, "
Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat, dünya nöroloji otoritelerinin benimsediği yeni yaklaşım doğrultusunda, hastalıkları tedavi etmekten çok beyin sağlığını yaşam boyu korumaya odaklanan koruyucu nöroloji anlayışı ve bunun için uygulanması gereken bilims
Yozgat Şehir Hastanesi'nde ilk kez laparoskopik (kapalı) yöntemle prostat kanseri ameliyatı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından 63 yaşındaki hasta, ameliyatın üçüncü gününde taburcu edildi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Fatih Kocamanoğlu ve ekibi
1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün bebek sağlığı üzerindeki hayati önemine dikkat çekiliyor. Uzmanlar, doğal bir bağışıklık kaynağı olan anne sütünün bebekler için en değerli besin olduğunu belirtiyor. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Hal
Güneş, Türkiye'de emzirme oranının yaklaşık yüzde 65 seviyesinde kaldığını belirterek, annelerin yanlış yönlendirmeler ve toplumsal baskılar nedeniyle emzirmeyi erken bırakabildiğine dikkat çekti. "1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası" dolayısıyla açıklamala
Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki: Korkak ve çürümüş zihniyet
Rusya, Ukrayna'da askeri sanayi tesisini vurdu
03Darende’de Yöresel Lezzetler Yağmur Altında Yarıştı
04Hayatını Kaybeden Oral Çelik Memleketi Malatya'da Defnedilecek
05Meteoroloji'den kuvvetli yağış, fırtına ve toz taşınımı uyarısı
06Türkiye'den Nijer'deki gerilim için sükûnet çağrısı
07Erzincan'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi: Heyelan ulaşımı aksattı
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Beşi̇ktaş A.ş.
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Eyüpspor
Tümosan Konyaspor