MENÜ

Proje öğretmenlerden, görsel sanat özel öğrencilerden

Ordu'nun Ünye ilçesinde özel öğrenciler için hazırlanan projeler sayesinde, öğrencilerin hayalleri görsel sanatla buluşturuldu.

Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 20:11 Güncelleme: 12 Eylül 2025 00:56
Proje öğretmenlerden, görsel sanat özel öğrencilerden

Ordu'nun Ünye ilçesinde özel öğrenciler için hazırlanan projeler sayesinde, öğrencilerin hayalleri görsel sanatla buluşturuldu.

Ünye Ticaret Borsası Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda görevli 6 özel eğitim öğretmeni tarafından hazırlanan 3 proje sayesinde özel öğrencilerin hayal dünyalarının farklı sanatsal çalışmalarla aktarılması amaçlanıyor.

Özel öğrencilere yönelik eğitim ve öğretimin kalıcı, eğlenceli ve keyifli hale getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Özel Eğitim Öğretmeni Betül Demirkaya, "Biz bu projeyi iki kurucu olarak başlattık ve yedi öğretmen arkadaşla ortak bu projeyi yürütüyoruz. Türkiye'de ortaklarımız ise Bingöl, Sivas ve Ordu'dadır. Öncelikli özel eğitim gerektiren bireyler için okul aile işbirliği yadsınamaz. Biz de bu doğrultuda eğitim ve öğretimi kalıcı, eğlenceli ve keyifli hale getirmeyi hedefliyoruz. Bunu da uygun destekleyici ve motive edici ortamı hazırlayarak yapmayı amaçladık. Bu proje nedenle yaptığımız müzikli oyun, geri dönüşüm kutusu hazırlama, fidan dikimi, çevre bilinci, mutfak etkinlikleridir. Bu etkinlikleri yaparken velilerimiz okulumuza gelerek öğrenciler ve öğretmenlerle iş birliği halinde bu etkinlik çalışmalarını tamamlamasını istedik. Bütün velilerimiz ve öğrencilerimiz bütün çalışmalara başarılı bir şekilde katılarak projemize destekte bulundular" dedi.

Öğrencilerle aktif öğrenme temelli bir proje hazırlandığını söyleyen proje öğretmenlerinden Tuğba İlhan, "Çiziyorum, boyuyorum ve öğreniyorum projesi yedi Türk ortakla birlikte oluşturduğumuz bir projedir. Projemizin Ünye ayağını ben oluşturuyorum. Projemiz dört Ordu ortağı, Samsun, Ankara ve Kırşehir olmak üzere yedi ortaktan oluşuyor. Toplamda 22 öğrencimiz var ve okul bazında üç öğrencimizle birlikte çalıştık. Öğrencilerimize aktif öğrenme temelli bir proje hazırladığımızı düşünüyorum. Ve Şubat ayı itibarıyla ve Nisan ayı itibarıyla projemize son verdik. Projemizin kısa ama etkili olduğunu düşünüyorum. Projemiz beş etkinlikten oluşuyor ve çeşitli etkinliklerde öğrencilerimize yaparak, yaşayarak öğrenmenin temellerini attık" diye konuştu.

Özel öğrencilerin kendilerini sanatla ifade ettiğini söyleyen bir diğer proje öğretmeni Ayşegül Evrim Yılmaz ise, "Projemiz görsel sanatlarla desteklenen bir projedir. Projemiz iki yabancı ve ülkemizde ise beş ilimizde yürüttüğümüz bir proje oldu. Toplamda ise 17 katılımcı var. Romanya, Polonya, Tatvan, Bursa gibi ülke içi ve dışından projemizin ortakları var. Otizmli bireylerde projenin ana çıkış noktası, özel bireylerin kendilerini ifade edemedikleri durumlarda kendilerini sanatla daha iyi ifade ettiklerini fark ettik" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

DGS yerleştirme sonuçları açıklandı

DGS yerleştirme sonuçları açıklandı

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, 27 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında tercihleri alınan 2026-DGS’nin yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Adayların yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin sonuç ekranından öğrenebileceği belirtildi. Üniversite ka

Uzmanından ailelere okul uyarısı: Uyum sürecini doğru yönetin

Uzmanından ailelere okul uyarısı: Uyum sürecini doğru yönetin

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte milyonlarca öğrenci yeniden ders başı yapmaya hazırlanırken, uzun yaz tatilinin ardından çocukların okula uyum süreci de ailelerin gündeminde yer alıyor. Konuya ilişkin İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan

Mersin İl Millî Eğitim Müdürü'nden "Uyum Haftasında" okul ziyareti

Mersin İl Millî Eğitim Müdürü'nden "Uyum Haftasında" okul ziyareti

Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde Toroslar Bahriye İlkokulunu ziyaret ederek öğrenci, veli ve öğretmenlerle bir araya geldi. Uyum haftası kapsamında okula gelen minik öğrenciler ve velileriyle görüşen Özd

MEB Söz Varlığı Bilgi Ağı ekimde tanıtılacak

MEB Söz Varlığı Bilgi Ağı ekimde tanıtılacak

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda yürütülen "Öğrencilerin Söz Varlığının Tespiti, Geliştirilmesi ve İzlenmesi" projesi kapsamında öğrencilerin dil gelişiminin bilimsel verilerle izlenmesi ve Türkçeyi doğru ve etkili kullanmalarının desteklenmesi

Bakan Tekin öğretmenlere seslendi: Eğitimin merkezinde yetkin ve erdemli insan var

Bakan Tekin öğretmenlere seslendi: Eğitimin merkezinde yetkin ve erdemli insan var

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mesleki çalışma programının başlaması dolayısıyla yayımladığı video mesajda, yeni eğitim öğretim yılının öğretmenler ve öğrenciler açısından taşıdığı heyecana değindi. Yeni döneme ilişkin temennilerini paylaşan Tekin "Yıll

Cizre’de pansiyonlu okullarda yeni eğitim dönemi değerlendirildi

Cizre’de pansiyonlu okullarda yeni eğitim dönemi değerlendirildi

Şube Müdürü Ahmet Gümüş başkanlığında düzenlenen toplantıda, okul pansiyonlarının genel durumu, öğrencilere sunulan imkânlar ve yürütülen hizmetlerin niteliği kapsamlı şekilde ele alındı. Toplantıda pansiyonlarda uygulanan hijyen ve güvenlik standartları,

ÖSYM 2026 MEB AGS puan hesaplamalarını güncelleyecek

ÖSYM 2026 MEB AGS puan hesaplamalarını güncelleyecek

ÖSYM’den yapılan açıklamada, 80 sorudan oluşan AGS Testindeki 6 alt testin soru ağırlıklarının hesaplama aşamasında 2025 yılına ait ağırlıklar üzerinden değerlendirildiğinin tespit edildiği belirtildi. Adayların sınavda 80 soru üzerinden elde ettiği topla

2026-MEB-AGS sonuçları erişime açıldı

2026-MEB-AGS sonuçları erişime açıldı

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda, 2026 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ile 2026 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak ÖSYM'

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
13
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
13
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
12
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
11
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
10
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
10
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
10
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
7
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
7
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
7
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
7
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
4
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
3
Eyüpspor Eyüpspor
3