Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 04 Şubat 2023 - 15:24 Yorum: 0

PTT AVM’de lisanslı olmayan cinsel destek ürünü satılması meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Erkan Aydın, meclise verdiği soru önergesiyle, PTT AVM üzerinden satılan cinsel güç arttırıcı ürünleri Türkiye...

PTT AVM’de lisanslı olmayan cinsel destek ürünü satılması meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Erkan Aydın, meclise verdiği soru önergesiyle, PTT AVM üzerinden satılan cinsel güç arttırıcı ürünleri Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Eczacı Milletvekili Erkan Aydın, PTT AVM'de, internette satışı yasak ilaçların satıldığına dikkat çekerek Ticaret Bakanlığı'nın bu yasal olmayan duruma müdahale etmesini istedi.

İnternetten ilaç satışı yapılmasının halk sağlığını tehdit ettiğini, ağır sağlık problemlerine yol açtığını ve sonu ölüme varan zararlar verdiğini kaydeden Erkan Aydın, ilaçların hekim kontrolünde ve eczacı danışmanlığında kullanılması şartken, tüm ikazlara rağmen çoğu internet sitesinde kontrolsüz ve lisansız ürün satışı yapıldığını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya da internetten ilaç satışının yasak olduğu ve satışının yapılamayacağı 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun'un 24'üncü Maddesi'ni hatırlatan Erkan Aydın, şunları söyledi:

"Kanunda belirtildiği üzere; sağlık ile alakalı ürünlerin ve ilaçların internet veya başkaca herhangi bir elektronik ortamda satışı yapılamaz. Ancak internet üzerinden herkesin çevrimiçi alışveriş yapabildiği sitelerden sadece biri olan ve kendilerini "Türkiye'nin En Güvenilir Alışveriş Merkezi" olarak tanımlayan PTT AVM'de de satışı yasak ilaçlara rastlamak mümkün. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü'nün iştirak şirketi olan e-ticaret sitesi pttavm.com, üzerinden cinsel ilişki öncesinde kullanılan güç artırıcı ürünler satılıyor. Bu ürünler çoğu zaman dolaşım sistemi ve kalp rahatsızlıklarına hatta kalp krizlerine yol açabiliyor. Ticaret Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığımız bu sitelerdeki ürünleri denetliyor mu".

Erkan Aydın birçok kişinin olumsuz etkilendiği bu ürünlerin kontrolsüz bir şekilde ulaşımının bir an evvel Ticaret Bakanlığı tarafından satışının engellenmesini talep etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber