Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 04 Ekim 2022 - 14:15 Yorum: 0

Pursaklar’da 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde yaşayan öğrenciler, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri çerçevesinde ilçede bulunan Endemik Vadi'yi gezdi.

Pursaklar’da 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde yaşayan öğrenciler, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri çerçevesinde ilçede bulunan Endemik Vadi'yi gezdi.

Pursaklar Belediyesi, tehlike altındaki türlere ve hayvanların yaşamları üzerindeki tehditlere dikkat çekmek amacıyla her yıl 4 Ekim'de kutlanan "Dünya Hayvanları Koruma Günü" çerçevesinde bir etkinlik düzenledi. İlçede bulunan Ankara'nın kültürel değerlerine ev sahipliği yapan Endemik Vadi'de düzenlenen etkinliğe, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'in yanı sıra 4-6 yaş arasındaki öğrenciler de katıldı. Öğrenciler hem Ankara Kedisi, Ankara Tavşanı, Ankara Güvercini ve Ankara Keçisi gibi hayvanları tanıma fırsatı bulurken hem de kendi elleriyle besledi.

"Çocuklarımızın fen bilgisi ve tabiat bilgisi derslerini almalarını da sağlıyoruz"

Endemik Vadi projesi sayesinde çocuklara hem hayvan sevgisi aşıladıklarını hem de soyu tükenmekte olan hayvanların takibini yaptıklarını ifade eden Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, "Yaklaşık 3 yıldır da böyle bir alan oluşturmak için çalışıyoruz. Burası sadece bir gezi alanı, park veya tema park denilemez. Burada yoğun bir şekilde eğitimler veriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız protokol çerçevesinde ülkemizde yaşayan bütün öğrencilerimizi servislerle buraya taşıyarak fen bilgisi ve tabiat bilgisi derslerini almalarını da sağlıyoruz. Laboratuvarlarımız, sınıflarımız ve dersliklerimiz var. Bir de böyle günün her saatinde kullanılabilecek bir alan oluşturduk" ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımızla hoş bir vakit geçirebileceğimiz imkanların tamamı bu vadide bulunuyor"

Çocuklarla birlikte hem eğlenceli hem de öğretici bir gün geçireceklerini belirten Çetin, "Bugün 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü. Bir taraftan hayvanların farkındalığını oluşturmak diğer taraftan da çocuklarımızla hoş bir vakit geçirebileceğimiz imkanların tamamı bu vadide bulunuyor. Bugün de çocuklarla birlikte gezeceğiz. Veteriner hekimlerimiz, ziraat mühendislerimiz onlara tabiat ve hayvan bilgisi hakkında bilgiler verecek, sunumlar yapacak. Diğer taraftan piknik yapacağız burada. Aynı zamanda da keyifli bir vakit geçirmeyi arzuluyoruz. Hava da çok güzel. Keyifli, güzel bir gün geçireceğiz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber