Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 04 Ağustos 2022 - 16:38 Yorum: 0

Putin, Erdoğan’ın ziyareti öncesi Güvenlik Konseyini topladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyi toplantısında yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Soçi'de gerçekleştireceği zirveyi...

Putin, Erdoğan’ın ziyareti öncesi Güvenlik Konseyini topladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyi toplantısında yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Soçi'de gerçekleştireceği zirveyi ve Dağlık Karabağ'daki son gelişmeleri ele aldı. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov ise yaptığı açıklamada, "Ukrayna limanlarında biriken tahılın ihracatını desteklemek için kurulan mekanizma tek seferlik bir süreci kapsamıyor. Umarız aynı verimlilikle çalışmaya devam eder" dedi.

Kremlin'den yapılan yazılı açıklamaya göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Soçi'de yapacağı görüşme öncesi Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleriyle video konferans yoluyla toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Rus-Türk ilişkileri hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu, Dağlık Karabağ'daki durumun görüşüldüğü ve üçlü anlaşmanın tüm hükümlerinin acilen yerine getirilmesi gerektiğine vurgu yapıldığı kaydedildi.

Peskov: "Tahıl anlaşması umarız aynı verimlilikle çalışmaya devam eder"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da gündeme dair gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna tahılının sevkiyatına değindi. Türkiye başka olmak üzere Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından koordine edilen mekanizmanın işleyişi hakkında konuşan Peskov, "Ukrayna limanlarında biriken tahılın ihracatını desteklemek için kurulan bu mekanizma tek seferlik bir süreci kapsamıyor. Umarız aynı verimlilikle çalışmaya devam eder" dedi.

Ukrayna tahılının dünyaya sevkiyatı ile ilgili üç ülke ve BM arasında imzalanan anlaşmanın sorunların çözümüne dair iyi bir örnek teşkil ettiğini belirten Peskov, "Bu anlaşma tüm tarafların çıkarlarını dikkate alınarak çok zor konuların çözülebileceğine dair güzel bir örnek oldu. Bu durumda BM Genel Sekreteri Guterres'in ve tabii ki Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önemli katkıları var" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber