Pütürge Gençlik Merkezi tarafından yürütülen proje kapsamında depremden etkilenen gençler, Tanzanya’nın Zanzibar bölgesinde gönüllülük, kültürler arası öğrenme, spor ve sanat etkinliklerine katıldı. Pütürge Gençlik Merkezi, Gençlik Değişimi Programı kaps
Pütürge Gençlik Merkezi tarafından yürütülen proje kapsamında depremden etkilenen gençler, Tanzanya’nın Zanzibar bölgesinde gönüllülük, kültürler arası öğrenme, spor ve sanat etkinliklerine katıldı.
Pütürge Gençlik Merkezi, Gençlik Değişimi Programı kapsamında “Afetten Etkilenen Gençler İçin Uluslararası Gönüllülük ve Kültürler Arası Öğrenme” projesiyle Tanzanya’nın Darüsselam ve Zanzibar bölgesinde anlamlı bir programa imza attı.
03-08 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen program kapsamında Türkiye’den giden öğrenciler, Assalam Yetimler Okulu’nu ziyaret ederek çocuklarla atölye, spor ve sanat etkinlikleri düzenledi. Ziyarette öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtılırken, çocuklarla oyunlar oynanarak gönül bağı kuruldu.
Program çerçevesinde çevre köylerde yaşayan gençlerle de bir araya gelen ekip, spor malzemesi dağıtımı yaptı. Gençler arasında düzenlenen futbol maçı ise renkli ve heyecanlı anlara sahne oldu.
Proje sorumlusu Pütürge Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdür Vekili Hikmet Bucak, 6 Şubat depremlerinden etkilenen gençlere moral kazandırmak, farklı kültürleri tanımalarını sağlamak ve Türkiye’nin tanıtımına katkı sunmak amacıyla anlamlı bir proje gerçekleştirdiklerini belirtti.
Bucak, “Orada bulunduğumuz süre boyunca gençlerle spor ve sanat dallarında birçok etkinlik düzenledik. Özellikle Assalam Yetimler Okulu ziyaretimiz ve gösterilen misafirperverlik bizi çok onurlandırdı. Yakın köylerde bulunan gençlerle kaynaştık, onlarla futbol oynadık. Türkiye’ye olan sevgileri ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a duydukları hayranlık bizleri ayrıca duygulandırdı” dedi.
Proje kapsamında Mescid-i Aksa, İstanbul Kız Kulesi ve Nemrut Dağı temalı alçı tablo çalışmaları ile çeşitli spor malzemelerinin hediye edildiğini ifade eden Bucak, “Bu hediyeleri uygun yerlere ulaştırarak gönül köprüsü kurduk. Malatya’da projesi kabul edilen tek Gençlik Merkezi olmanın gururunu yaşıyoruz. Başta Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak olmak üzere, emeği geçen öğrencilerimize ve proje koordinatörümüz Yahya Altunkaynak’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Edinilen bilgilere göre kaza, Anadolu Otoyolu’nun Dilovası mevkisi Ankara istikameti Liman Kavşağı yakınlarında meydana geldi. B.K. yönetimindeki yabancı plakalı mobilya yüklü tır, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarparak
Axios, Trump’ın bazı danışmanlarının Netanyahu’nun siyasi geleceği ve işgal yönetiminde kurulabilecek yeni hükümetin Washington’ın bölgesel planlarına etkisi konusunda farklı düşündüğünü yazdı. Trump, 27 Ekim’de yapılması planlanan işgal seçimleri öncesin
ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, seyahat uyarısının güncellendiği ancak uyarı seviyesinde ve risk göstergelerinde değişiklik yapılmadığı belirtildi. Açıklamada, "ABD vatandaşlarına suç, terör, kaçırılma, kara mayınları ve silahl
Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen panelde, çocukların adli süreçlerdeki konumları, ceza sorumlulukları ve çocuk odaklı adalet anlayışının geliştirilmesi ele alındı. Akademisyen, yargı mensuplarını ve hukuk camiasının temsilcileri
24 Ekim 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile kamu kurumları arasındaki geçici görevlendirmelerde köklü değişiklikler yapıldı. Öne çıkan düz
Ürdün’ün Kerek vilayetinde, Hmood kasabasındaki bir kilisede cuma günü gerçekleştirilen cenaze törenine yönelik silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a çıktı. Hastanelerde tedavi gören yaralılardan birinin daha yaşamını yitirmesiyle bilanço ağ
HÜDA PAR Elazığ 5. Olağan Kongresi’nde konuşan İl Başkanı Metin Suiçer, yeni dönemde de vatandaşların sorunlarını gündeme taşımaya ve çözüm için ilgili kurumlar nezdinde girişimlerde bulunmaya devam edeceklerini ifade etti. Kendilerine duyulan güven dolay
Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Nazif Kocaçoban ve Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Muhammed Macit Sütçü, Umut Kervanı tarafından ihtiyaç sahibi ve yetim ailelere destek amacıyla düzenlenen kermesi ziyaret etti. Kermes alanını gezen Kocaçoban ve Sütçü,
Axios: Washington, Orta Doğu planı için Netanyahu sonrasını düşünüyor
2026-KPSS Ortaöğretim bugün yapılacak
03Japonya'da 7 büyüklüğünde deprem
04Kocaeli'de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı
05Meteoroloji'den uyarı: Bazı bölgelerde yağış ve sis bekleniyor
06Malatya’da Anne Kız Aynı Okulda KPSS Heyecanı Yaşadı
07"Melayê Cizîrî" paneli katılımcıları: "Bu tür programlar ilim ve irfanımıza yeniden dönmemiz açısından çok önemli"
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Erzurumspor Fk
Arca Çorum Fk
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor