Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Teknoloji 15 Ekim 2023 - 09:29 Yorum: 0

Rektör Oğurlu Savunma sanayine yönelik projeleri inceledi

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu BAÜN’de Gerçekleştirilen Savunma sanayine yönelik çalışmalar hakkında incelemelerde BulunduBalıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, beraberinde Rektör Yardımcıları Pro...

Rektör Oğurlu Savunma sanayine yönelik projeleri inceledi

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu BAÜN’de Gerçekleştirilen Savunma sanayine yönelik çalışmalar hakkında incelemelerde Bulundu
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Prof. Dr. Fatih Satıl ve Genel Sekreter Yemliha Yanar ile birlikte Necatibey Eğitim Fakültesi Yerleşkesinde incelemelerde bulundu.
Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Necatibey Eğitim Fakültesi bünyesinde yer alan Manyetizma Laboratuvarında, Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik Eğitimi Bölümünden Prof. Dr. Yavuz Ege’den başta savunma sanayine yönelik çalışmalar olmak üzere yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldı.
Prof. Dr. Yavuz Ege, Tübitak ve Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) desteğiyle gerçekleştirdiği sanayiye yönelik 8 farklı çalışması hakkında Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu’ya ayrıntılı bir sunum yaptı.
Prof. Dr. Yavuz Ege ve ekibini Manyetizma Laboratuvarında sanayii yönelik yürüttüğü çalışmalar arasında aşağıdaki projelere dikkatleri çekiyor:
Metal kılıflı mayın benzeri gömülü malzemelerin konumu ile üst yüzey görünümlerinin belirlenmesi ve sınıflandırılması
Doğal gaz boru hatlarında değişik sebeplerle oluşabilecek çatlakların manyetik ölçüm sistemi ile belirlenmesi
Mermer blokları içerisindeki çatlakların mermer yatağında ve fabrikada işlenme öncesinde belirlenmesi ve böylece mermer atığının azaltılması
Preslenerek şekillendirilen otomobil kaporta saçlarında yırtılmalar, bölgesel incelmeler ve form bozukluklarının üretim bandındayken “Manyetik Anomali Yöntemi (MAY)” ile test edilerek hatalı parçaların ayıklanması.
Rektör Oğurlu, gerçekleştirilen çalışmalar dolayısıyla Prof. Dr. Yavuz Ege’ye teşekkür etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber