SUBÜ Konuşmaları’nda 8’inci sezon Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın konuşmacı olarak katıldığı ’Rektör’le Yeni Döneme Dair’ başlıklı söyleşiyle başladı. Öğrencilerin iş dünyasına entegrasyonunu kolaylaştırdığını vurgulayan Sarıbıyık, pro...
SUBÜ Konuşmaları’nda 8’inci sezon Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın konuşmacı olarak katıldığı ’Rektör’le Yeni Döneme Dair’ başlıklı söyleşiyle başladı. Öğrencilerin iş dünyasına entegrasyonunu kolaylaştırdığını vurgulayan Sarıbıyık, proje kültürünün gelişmesi için de destek olduklarını söyledi.
SUBÜ Konuşmaları’nda 8’inci sezon Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın konuşmacı olarak katıldığı ’Rektör’le Yeni Döneme Dair’ başlıklı söyleşiyle başladı. Moderatörlüğünü SUBÜ İletişim Koordinatör Yardımcısı Öğretim Görevlisi İlknur Çakar’ın üstlendiği söyleşide; 2024-2025 Akademik Yılı’ndan beklentiler, öğrenci projelerinin önemi ve sosyal alandaki etkileşimlerin kariyere etkisi gibi konular konuşuldu. Yayının tamamı üniversitenin YouTube kanalı SUBÜ Haber’den istenildiği zaman izlenebiliyor.
SUBÜ Konuşmaları sayesinde öğrencilerin alanında yetkin insanlarla hem online hem de fiilen buluştuğunu kaydeden SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Öğrencilerimizin akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal gelişimlerine de katkı sağlamak adına böyle bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bu programları aynı zamanda ‘Akademik Çalışmalar I’ ve ‘Akademik Çalışmalar II’ adıyla ders olarak tanımladık. Derslerin her biri 2 krediye sahip. Fakat öğrencilerimiz iki dersi de alırsa 5 kredi oluyor. Yani 2+2’nin 5 ettiği bir sonuç ortaya çıkıyor. Kendilerini geliştirmek için bu programa katılan öğrencilerimizi çok kıymetli buluyoruz” dedi.
“Proje kültürünü önemsiyoruz”
Birçok firma ile yaptıkları protokollerin öğrencilerin iş dünyasına entegrasyonunu kolaylaştırdığını belirten Rektör Sarıbıyık, “Bunun yanı sıra mezun olduklarında iş bulma garantisi de sağlıyoruz. Bazı okullarımızda öğrencilerimizin iş teklifi alma oranları yüzde 90’a ulaşıyor. Öğrencilerimizin aldıkları ayrıcalıklı eğitimler neticesinde, nitelikli insanları iş dünyasına kazandırıyoruz. Tüm bunların yanı sıra öğrencilerimizin proje kültürlerini geliştirmeleri için de onlara destek sağlıyoruz. TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B öğrenci proje programları açıldı. Öğrencilerimizin bu projelere başvurmasını önemsiyoruz. Her öğrencimiz bu projelere başvurabilir. Bu projeyi başarı ile gerçekleştiren öğrencilerimizin sosyal transkriptlerine de bunları işliyoruz. Öğrencilerimizin ayrıca sosyal faaliyetlerde de yer almalarını ve aktif bir öğrencilik hayatı geçirmelerini muhakkak öneriyorum. Allah’ın yarattığı her insanın mutlaka bir yeteneği vardır. Bu yeteneğin farkına varmak için sosyal çalışmalara önem vermeliyiz” diye konuştu.
“Lisansüstü çalışmaları destekliyoruz”
Öğrencilere bütünleşik yüksek lisans ve doktora yapma imkânı sağladıkları bilgisini veren Rektör Sarıbıyık, “Bütünleşik yüksek lisans programı sayesinde lisans eğitiminin 3’üncü sınıfını 4 üzerinden en az ‘3.0’ genel not ortalaması ile tamamlayan lisans öğrencilerimiz yüksek lisans başvurusu yapabiliyor. Böylelikle 5 yılda yüksek lisans mezunu olunabiliyor. Zamanın çok önemli olduğu günümüzde bu büyük kolaylığı öğrencilerimize sunuyoruz. Lisans düzeyinde 4 üzerinden en az ‘3.0’ genel not ortalaması ile mezun olan ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) düzenlediği Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı’nın (ALES) ilgili puan türünde en az 80 alan öğrenciler ise doktora programlarına başvuruda bulunabiliyorlar. Bu imkanlar ile alanında yetkin ve başarılı öğrencilerin akademik çalışmalarını destekliyor ve önlerinin açılması için gerekli çalışmaları yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2026-2027 akademik yılı GSB yurt başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıflarda eğitimine devam eden öğrencileri kapsı
Batman'da İLKHA muhabirine konuşan kırtasiye işletmecisi Veysi Güney, yeni sezon hazırlıklarını yaklaşık üç aydır sürdürdüklerini belirterek her bütçeye ve ihtiyaca uygun ürün çeşidine sahip olduklarını söyledi. Güney, kırtasiye alışverişlerinin güvenilir
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla yayımlanan "2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler" konulu genelgede okul güvenliği, kayıt ücretleri, sınıf ve öğretmen seçimi, cep telefonu kullanımı, kıyafet uygulaması ve mezuniyet törenle
Bekiroğlu, Şehitkamil ilçesinde bu yıl yaklaşık 32 bin öğrencinin yaz Kur'an kurslarına katıldığını, öğrencilerin yaklaşık 800'ünün okul öncesi eğitim çağındaki çocuklardan oluştuğunu ifade etti. Şehitkamil İlçe Müftüsü Abdullah Bekiroğlu İLKHA muhabirine
Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından 2026 yılı Yaz Kur'an Kursları kapsamında kent genelinde yürütülen eğitim çalışmalarında 100 bin 612 öğrenciye ulaşılarak tüm zamanların en yüksek katılımının gerçekleştiği bildirildi. İl genelinde bin 690 cami ve 396 Kur'
İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Batman Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) Müdürü Osman Atmalar, mesleki eğitimin öğrencilerin eğitim hayatını sürdürürken aynı zamanda bir meslek öğrenmelerine ve iş hayatına hazırlanmalarına önemli katkı sunduğunu belir
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2026-ALES/2'ye ilişkin değerlendirme sürecinin tamamlandığını duyurdu. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin sonuç sistemi üzerinden vatandaşlık numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecek. (İLKHA)
Hasankeyf İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı gerçekleştirildi. Programa Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş da katıldı. Yaz Kur’an kurslarına katılan öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Ahmet Durmuş, öğrencilerin Kur’
Beşi̇ktaş A.ş.
Galatasaray A.ş.
Kocaeli̇spor
Trabzonspor A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor