Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
01:51 Kontrolden çıkan otomobil kaldırıma vurdu, ona metreler kala tır devrildi01:47 Başkan Görgel: “Yangının büyük bölümünü kontrol altına alınmış durumda”01:43 Akademisyenin kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadına adli işlem baş...01:32 Beykoz’da iş yeri kurşunlandı: 1 yaralı00:58 “Mahzen-32” operasyonunda yakalanan 27 şüphelinin tamamı tutuklandı00:55 Yoldan çıkan otomobilin sürücüsü yaralandı00:54 1 Mayıs ve 19 Mayıs’ta İstanbul, Ankara ve İzmir’de raylı sistemlerde ulaşı...00:53 Erdek’te uyuşturucu operasyonu00:47 Ankara’da iki kurye grubu arasında kavga: 1’i ağır 4 yaralı00:44 Alkollü yakalanan sürücünün “Keşke açmasaydım şişeyi” pişmanlığı00:41 Bolu’da 18 yaşından küçük gençler arasında bıçaklı kavga: 2 yaralı00:39 Uşak’ta fabrikada zehirlenme paniği: 19 işçi hastaneye başvurdu00:37 Niğde’de hafif ticari araçla motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı00:31 Ankara’da yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda 5 araçlı zincirleme kaza: 8 ya...00:24 Ankara’da aşırı yağış nedeniyle kontrolden çıkan bariyere çarptı: 1 ölü, 5...00:20 1 Mayıs İşçi Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda İstanbul, Anka...00:20 Karısını öldürüp polise teslim oldu00:15 Yıldırım düşen ağaçlık alanda yangın çıktı00:12 Ulukışla - Pozantı yolunda zincirleme kaza: 2 ölü00:08 Kahramanmaraş’taki fabrika yangını dron ile görüntülendi
Sağlık 13 Ekim 2018 - 15:32 Yorum: 0

Rinoplasti Operasyonu Öncesi Hazırlık Sürecinin Önemi

Burun estetiği operasyonlarının kişiye özel planlanması gerektiğinin altını

Rinoplasti Operasyonu Öncesi Hazırlık Sürecinin Önemi

Burun estetiği operasyonlarının kişiye özel planlanması gerektiğinin altını çizen Op. Dr. Erdal Sakallı; “Rinoplasti öncesi hasta - doktor görüşmeleri sırasında elde edilen veriler ve hastanın yüz analizi sonuçları cerrahların operasyon sırasındaki yol haritasını belirler. Yüz analizi sonuçları doğrultusunda planlanmayan bir burun estetiği operasyonu kişilerin beklentilerini karşılayamaz.” dedi.

 

Rinoplasti taleplerinin hem kadınlar hem de erkekler cephesinde giderek arttığını söyleyen Op. Dr. Erdal Sakallı rinoplastide hazırlık sürecinin önemini şu sözlerle vurguladı:

 

Burun estetiği kişiye özel planlanması gereken ve kalıcı sonuçları olan bir operasyondur. Burun estetiğinde son yılların trendinin doğallık olmasının da kaynağı bu operasyonun doğasında yatar.

 

Herkese yakışacak burun şekli aynı değildir; üstelik burun tasarlanırken hastanın yaşı, cinsiyeti, cilt yapısı, beklentileri, mesleği gibi farklı unsurlar da hesaba katılmalıdır.

 

Burun estetiği ameliyatı öncesi kişinin yüz hatları ölçümlenir ve beklentileri dikkate alınırsa yeni buruna adaptasyon o denli rahat olur. Burun estetiği yaptırmak isteyenlerin bu değişimi kabullenebilmesi için burunlarının kendilerine özel planlanması gerekir.

 

Aksi halde burun tek başına değerlendirildiğinde kusursuz olsa dahi hastanın yüz bütünlüğü içerisinde estetik olduğu bariz bir şekilde ortaya çıkacaktır.

 

Yüz Analizi Kapsamlı Bir Şekilde Yapılmalıdır

 

Yüz analizi rinoplasti öncesi hazırlık sürecinin en önemli aşamalarından biridir diyen Erdal Sakallı sözlerini şöyle sürdürdü: Rinoplasti yaptırmak isteyen hastalarımıza öncelikle yüz analizi yapıyoruz.Bu analiz kapsamında dudak şeklini, elmacık kemiklerin konumunu, alın genişliğini, dudak ile burun arasındaki mesafeyi, kaşların yapısını, gözlerin şeklini ve cilt özelliklerini değerlendiriyoruz. Elde ettiğimiz sonuçlar ışığında burun tasarımı yapıyoruz.

 

Burun tasarımları hastalarımızın fikir sahibi olmaları açısından büyük önem taşıyor. Burun tasarımları sayesinde operasyon sonrasındaki muhtemel görüntüleri hakkında fikir edinen hastalarımızın endişeleri azalıyor.

 

https://www.erdalsakalli.com/

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber