Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 23 Şubat 2022 - 17:03 Yorum: 0

Rusya Dışişleri Bakanlığı: "Yaptırımlara ABD tarafının hissedeceği şekilde ölçülü ve güçlü bir yanıt verilecek"

ABD'nin yaptırım kararının ardından açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD tarafına güçlü bir yanıt verileceğini bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı: 'Yaptırımlara ABD tarafının hissedeceği şekilde ölçülü ve güçlü bir yanıt verilecek'

ABD'nin yaptırım kararının ardından açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD tarafına güçlü bir yanıt verileceğini bildirdi.

Rusya'nın Donetsk ve Luhanks'ın bağımsızlığını tanımasının ardından ABD Başkanı Joe Biden Rusya'ya karşı yeni yaptırım kararlarını duyururken, bu yaptırımlara Rusya'dan da cevap geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin aldığı karara karşılık verileceğini duyurarak, "Yıllar boyunca ekonomimizin gelişmesini engellemek için gösterilen beyhude çabalara rağmen ABD refleks olarak yeniden kendi çıkarları için etkisiz ve verimsiz yöntemlere başvuruyor. Rusya, tüm yaptırım maliyetleriyle birlikte kendisine verilen zararı en aza indirebileceğini kanıtladı. Kaldı ki yaptırım baskısı, çıkarlarımızı sağlam bir şekilde savunma kararlılığımızı etkileyemez" açıklamasını yaptı.

Açıklamada Rusya'nın hala diplomasiye açık olduğu ve ABD'ye karşılık verileceği belirtilerek, "Karşılıklı saygı, eşitlik ve birbirimizin çıkarlarının gözetilmesi ilkelerine dayalı olarak diplomasiye açığız. Hiç şüphe olmasın ki, yaptırımlara paralel olmasa da ABD tarafının hissedeceği şekilde ölçülü ve güçlü bir yanıt verilecek" ifadeleri kullanıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber