Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde kadın sağlık çalışanları, sezaryen doğumdan kaçınıp normal doğumu teşvik amacıyla danslı bir paylaşım yaptı.
Amasya İl Sağlık Müdürlüğü o görüntüleri, "Hekiminiz sezaryen ameliyatının gerekli olduğunu söylemedikçe normal doğumu tercih ediniz" notuyla paylaştı.
Gümüşhacıköy Toplum Sağlığı Merkezi’nde görev yapan 6 kadın çalışan peş peşe sıralanıp üstte yazan normal doğum yönüne doğru dans ederken sezaryen doğuma doğru yönelenleri ardından gelen arkadaşı tutup geri çekerek normal doğum tarafına gönderdi.
Farkındalık oluşturmak amacıyla çektikleri görüntüleri değerlendiren anne-çocuk sağlığı biriminde görevli hemşire Sevtap Kahrıman, "Ülkemizde son yıllardaki sezaryen doğum oranındaki artışa dikkat çektik. Amacımız normal doğumun yolunda ilerlediğinde anneye ve çocuğa birçok faydası olduğunun altını çizmekti. Her doğum, her anne, her çocuk özeldir" dedi.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.