MENÜ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: “Yenilikçi yükselen teknoloji alanlarında Türkiye’ye küresel yatırımların gelmesini hedefliyoruz”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır HİT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı tanıtım toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. Bakan Kacır, “HİT-30 Programı yenilikçi teknoloji alanlarında 2030’a kadar Türkiye’nin vergi, hibe...

Yayınlanma: 26 Temmuz 2024 16:47 Güncelleme: 04 Eylül 2025 02:33
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: “Yenilikçi yükselen teknoloji alanlarında Türkiye’ye küresel yatırımların gelmesini hedefliyoruz”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır HİT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı tanıtım toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. Bakan Kacır, “HİT-30 Programı yenilikçi teknoloji alanlarında 2030’a kadar Türkiye’nin vergi, hibe ve pazar geliştirme desteklerini kapsayan 30 milyar dolarlık bir kaynağı yüksek teknoloji alanlarına yönlendirilmesi sonucu doğruyor olacak” dedi.
HİT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programının tanıtım toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantı sonrası Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yatırım programı hakkında basın açıklaması yaptı. Bakan Kacır, “Yüksek teknoloji alanlarında 20 milyar doların üzerinde özel sektör yatırımının 2030 yılına dek ülkemizde gerçekleştirilmesini sağlayacağız” dedi.

“Yenilikçi yükselen teknoloji alanlarında Türkiye’ye küresel yatırımların gelmesini hedefliyoruz”
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Program kapsamında özellikle yenilikçi yükselen teknoloji alanlarında Türkiye’ye küresel yatırımların gelmesini hedefliyoruz. Bu doğrultuda çıktığımız ilk 6 çağrıyla Türkiye’yi yeni nesil elektrikli araçlar, batarya teknolojileri, çip teknolojileri, güneş hücresi ve rüzgar tribünleri alanlarında bir üretim merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda bu 6 çağrı kapsamında 20 milyar doların üzerinde bir özel sektör yatırımının 2030 yılına dek ülkemizde gerçekleştirilmesini sağlayacağız. Bu çağrılarımızı tamamlayıcı nitelikte dünyada en fazla ar-ge çalışmaları yürüten ilk bin şirketin Türkiye’de kuracakları ar-ge merkezlerine de etkin destekler sunacağız. HİT-30 Programı yenilikçi teknoloji alanlarında 2030’a kadar Türkiye’nin vergi destekleri, hibe destekleri ve pazar geliştirme desteklerini kapsayan 30 milyar dolarlık bir kaynağı yüksek teknoloji alanlarına yönlendirilmesi sonucu doğruyor olacak. Türkiye son 22 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yatırımlarda, üretim alanlarında muazzam bir ivmeyle gelişme kaydetti. Sanayi’de çalışan sayımızı 3 milyon 900 binden 6 milyon 700 bine yükselttik. Organize sanayi bölgelerimizin sayısını 191’den 361’e çıkarttık. 43 yeni endüstri bölgesi kurduk. Bütün bu alt yapılar otomotivde üretimimizi yıllık 357 binden, 1 milyon 468 bine çıkarttı” dedi.
Programla birlikte Türkiye’nin yüksek teknoloji alanlarında oyun değiştirici olmasının hedeflendiğini belirten Bakan Kacır, “Bugün yatırımlar içeresinde en büyük ölçeğe sahip 40 yatırımcımıza Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanı yardımcımız ve bakanlarımızca teşekkür belgelerini huzurlarınızda taktim ettik. Bugün sahnede teşekkür belgelerini taktim ettiğimiz yatırımcılarımızın Türkiye’de gerçekleştirmekte oldukları yatırımların toplam tutarı 40 milyar doların üzerindedir. Şimdi HİT-30 programıyla inşallah 2030 yılına dek Türkiye’de oyun değiştirici olmasını hedeflediğimiz elektrikli araç, batarya, güneş hücresi, rüzgar tribünü, çip ve ar-ge alanlarında ve sonrasında da sağlıklı yaşam teknolojilerinde ve benzeri yüksek teknoloji alanlarında hiper ölçekli veri merkezi yatırımlarında yeni projelerin hayata geçmesini amaçlıyoruz. Bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak HİT-30 yüksek teknolojili yatırım programıyla eş zamanlı olarak dijital değişim destek programı, yeşil dönüşüm destek programı ve teknoloji odaklı sanayi hamlesi yenilikçi yükselen teknolojiler çağrısını da eş zamanlı olarak ilan ettik” diye konuştu.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30