Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 30 Mart 2024 - 08:56 Yorum: 0

Sandığa gitmekte zorlanan hastaların yardımına sağlık ekipleri yetişecek

Erzincan’da 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde yatağa bağımlı olup seçmen sandığına gidemeyecek durumda olan vatandaşlar ile evde sağlık hizmeti alan hastaların sandığa taşınma taleplerinin değerlendir...

Sandığa gitmekte zorlanan hastaların yardımına sağlık ekipleri yetişecek

Erzincan’da 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde yatağa bağımlı olup seçmen sandığına gidemeyecek durumda olan vatandaşlar ile evde sağlık hizmeti alan hastaların sandığa taşınma taleplerinin değerlendirilip oy kullanmalarını sağlamak için İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyonunda gerekli planlamalar yapıldı.
Yapılan planlamalar dahilinde 9 araç ve 32 sağlık çalışanı Erzincan merkezde, 8 araç ve 24 sağlık çalışanı ise ilçelerde görevlendirildi. Hastaların seçmen sandıklarına nakilleri 31 Mart 2024 tarihinde 07.00 ile 16.00 saatleri arasında yapılacak olup, bu durumda olan vatandaşlar cuma ve cumartesi günleri 08.00 ile 24.00 saatleri arasında pazar günü ise 07.00 ile 15.00 saatleri arasında koordinasyon merkezine ait 444 38 33 nolu veya 0446 223 00 81 (dahili 1519) nolu telefonlardan taleplerini bildirebilecekler.
Şu ana kadar Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altında olan 10 hastanın ve koordinasyon merkezini arayarak ulaşan 1 evde sağlık hizmeti kapsamındaki hastanın talepleri alınarak, gerekli nakil planlamaları yapıldı.
Hayata geçirilen bu uygulama ile 14 Mayıs 2023 tarihindeki seçimde 123 hastanın, 28 Mayıs 2023 tarihindeki seçimde ise 101 hastanın oy kullanmaları sağlanmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber