Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 30 Kasım 2022 - 11:24 Yorum: 0

SANKO Üniversitesi’nde “MS Hasta Okulu” toplantısı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Multiple Skleroz (MS) hastalığının konuşulacağı "MS Hasta Okulu" konulu toplantı düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi’nde “MS Hasta Okulu” toplantısı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Multiple Skleroz (MS) hastalığının konuşulacağı "MS Hasta Okulu" konulu toplantı düzenlenecek.

Merkezi bir sinir hastalığı olan MS'in ele alınacağı program, SANKO Üniversitesi Hastanesi Anadolu Toplantı Salonu'nda 3 Aralık Cumartesi günü saat 13.00'te gerçekleştirilecek. SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Münife Neyal'in konuşmacı olarak yer alacağı toplantıda, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve Dr. Ersin Aslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği'nden Abdurrahman Neyal, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı'ndan Yasemin Ekmekyapar Fırat ile Dr. Ersin Aslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği'nden Uzm. Dr. Emine Kılıçparlar Cengiz, katılımcıların sorularını yanıtlayacak.

MS hastalığı

Multiple Skleroz yani MS merkezi bir sinir sistemi hastalığıdır. Merkezi sinir sistemi beyin, beyincik, beyin sapı ve omurilikten oluşur. Bu hastalığın adı beynin birden çok yerinde görülmesinden dolayı çoklu yani multiple, hasar gören dokularında demiyelimizasyondan (Sinir hücrelerinin etrafını çevreleyen miyelin kılıflarının parçalanması) dolayı sklerozdan gelmektedir. Destek tedavi ve koruyucu tedavi önemlidir.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber