MENÜ

Şanlıurfa’da 400 öğrenciye üniversite hazırlık seti

Haliliye Belediyesi tarafından yürütülen ücretsiz üniversite hazırlık kursundan faydalanan 400 öğrenciye, üniversiteye hazırlık kitap seti dağıtıldı.

Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 20:32 Güncelleme: 08 Eylül 2025 08:01
Şanlıurfa’da 400 öğrenciye üniversite hazırlık seti

Haliliye Belediyesi tarafından yürütülen ücretsiz üniversite hazırlık kursundan faydalanan 400 öğrenciye, üniversiteye hazırlık kitap seti dağıtıldı.

Haliliye Belediyesi, gençlerin geleceğe emin adımlarla hazırlanması için tüm imkanlarını seferber ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Bahçelievler Gençlik ve Eğitim Merkezi, gençlerin eğitim yuvası oluyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda, kurslardan faydalanan gençler için üniversite hazırlık kitap seti hazırlandı. Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programla 400 öğrenciye 11 kitaptan oluşan 4 bin 400 adet üniversiteye hazırlık kaynak kitap seti hediye edildi.

Programın açılışında konuşan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, gençlerin geleceğe daha iyi adımlarla hazırlanması için her zaman eğitime destek vereceklerini ifade ederek, "Sürekli gençliğe yatırıma, geleceğimize yatırıma devam ediyoruz. Türkiye Yüzyılında da bize yakışan budur, Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle. Türkiye gençliğiyle şaha kalkmış, inşallah geleceğe damga vuracak lider ülke, dünyanın ilk 5 ülkesine girebilecek bir konumda yoluna devam ediyor. Tabi ki Şanlıurfa, özelinde Haliliye bizlerin çalışmasıyla her geçen gün güzelleşiyor. İnsana yatırım, gençliğe yatırım, geleceğe yatırım son derece kıymetli ve ehemmiyetli. Bu mahiyette Haliliye Belediyesi olarak rutin işlerin yanı sıra bizler de gerek sportif, gerekse eğitim ve öğretime destek, hazırlık anlamında birçok kurs merkezimiz öğrenci kardeşlerimizin emrinde ve hizmetinde. Bu doğrultuda 2019 yılından bugüne kadar resmi rakamlara göre 4 bin 350 öğrenci kardeşimizi üniversite sınavına hazırladık. Yaklaşık 1000'in üzerinde öğrenci kardeşlerimiz içerisinde tıp fakültesi olmak üzere üniversiteyi kazandı, şu anda okuyorlar. Bugün de yine yaklaşık 400 öğrencimize 11 bölümden oluşan 4 bin 400 adet olan soru kitaplarımızı dağıtacağız. Kurslarımız, okuma salonlarımız, kütüphanelerimiz harıl harıl çalışıyor. Bir taraftan eğitime bir taraftan spora yatırımlarımız devam ediyor. Bugün bu programa katılan başta valimize, değerli protokolümüze ve geleceğin mimarlarının, mühendislerinin Haliliye'den, Şanlıurfa'dan çıkacağına inandığım değerli öğrenci kardeşlerime ve hocalarımıza teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum" dedi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise eğitime sağlanan destekler için Başkan Mehmet Canpolat'a teşekkür ederek, "İlimizde genel anlamda eğitim ve öğretim faaliyetlerine çok ağırlık veriyoruz. İyi bir eğitim, öğretim faaliyetinin yapılmasıyla birlikte yine işleri zenginleştirerek daha anlamlı hale getiriyoruz. Her şey unutulur ama insanı şekillendiren değerler unutulmaz. Bu kitaplar, bu yardımcı kaynaklar inşallah hayat yolculuğunda gençlerimize anlamlı olur diyorum. Belediyemizin bu sürece dahil olması çok mutlu ediyor beni. Gençlik merkezlerimizin, okuma salonlarının özellikle çocukların o mekanlarda soluklandığını, o mekanlarda hayata hazırlandıklarını görmek beni mutlu ediyor. Haliliye Belediyesi'nin bu konuda öncü bir çalışması var. İnşallah el birliğiyle, hep birlikte çocuklarımızı hayata hazırlayacağız. Başkanımı tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum, mutlu olduk. İnşallah gençliğimiz geleceğimiz, ümidimizdir. Ne yapsak azdır diyorum" diye konuştu.

Belediye bünyesindeki Gençlik ve Eğitim Merkezindeki imkanlardan faydalandıklarını ifade eden gençler de, sağlanan imkanlar ve kitap setleri için Haliliye Belediyesine ve Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'a teşekkürlerini iletti. Üniversiteye hazırlık kitap seti dağıtım programına; Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

DGS yerleştirme sonuçları açıklandı

DGS yerleştirme sonuçları açıklandı

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, 27 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında tercihleri alınan 2026-DGS’nin yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Adayların yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin sonuç ekranından öğrenebileceği belirtildi. Üniversite ka

Uzmanından ailelere okul uyarısı: Uyum sürecini doğru yönetin

Uzmanından ailelere okul uyarısı: Uyum sürecini doğru yönetin

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte milyonlarca öğrenci yeniden ders başı yapmaya hazırlanırken, uzun yaz tatilinin ardından çocukların okula uyum süreci de ailelerin gündeminde yer alıyor. Konuya ilişkin İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan

Mersin İl Millî Eğitim Müdürü'nden "Uyum Haftasında" okul ziyareti

Mersin İl Millî Eğitim Müdürü'nden "Uyum Haftasında" okul ziyareti

Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde Toroslar Bahriye İlkokulunu ziyaret ederek öğrenci, veli ve öğretmenlerle bir araya geldi. Uyum haftası kapsamında okula gelen minik öğrenciler ve velileriyle görüşen Özd

MEB Söz Varlığı Bilgi Ağı ekimde tanıtılacak

MEB Söz Varlığı Bilgi Ağı ekimde tanıtılacak

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda yürütülen "Öğrencilerin Söz Varlığının Tespiti, Geliştirilmesi ve İzlenmesi" projesi kapsamında öğrencilerin dil gelişiminin bilimsel verilerle izlenmesi ve Türkçeyi doğru ve etkili kullanmalarının desteklenmesi

Bakan Tekin öğretmenlere seslendi: Eğitimin merkezinde yetkin ve erdemli insan var

Bakan Tekin öğretmenlere seslendi: Eğitimin merkezinde yetkin ve erdemli insan var

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mesleki çalışma programının başlaması dolayısıyla yayımladığı video mesajda, yeni eğitim öğretim yılının öğretmenler ve öğrenciler açısından taşıdığı heyecana değindi. Yeni döneme ilişkin temennilerini paylaşan Tekin "Yıll

Cizre’de pansiyonlu okullarda yeni eğitim dönemi değerlendirildi

Cizre’de pansiyonlu okullarda yeni eğitim dönemi değerlendirildi

Şube Müdürü Ahmet Gümüş başkanlığında düzenlenen toplantıda, okul pansiyonlarının genel durumu, öğrencilere sunulan imkânlar ve yürütülen hizmetlerin niteliği kapsamlı şekilde ele alındı. Toplantıda pansiyonlarda uygulanan hijyen ve güvenlik standartları,

ÖSYM 2026 MEB AGS puan hesaplamalarını güncelleyecek

ÖSYM 2026 MEB AGS puan hesaplamalarını güncelleyecek

ÖSYM’den yapılan açıklamada, 80 sorudan oluşan AGS Testindeki 6 alt testin soru ağırlıklarının hesaplama aşamasında 2025 yılına ait ağırlıklar üzerinden değerlendirildiğinin tespit edildiği belirtildi. Adayların sınavda 80 soru üzerinden elde ettiği topla

2026-MEB-AGS sonuçları erişime açıldı

2026-MEB-AGS sonuçları erişime açıldı

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda, 2026 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ile 2026 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak ÖSYM'

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
13
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
13
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
12
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
11
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
10
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
10
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
10
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
7
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
7
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
7
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
7
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
4
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
3
Eyüpspor Eyüpspor
3