Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 19 Mart 2024 - 17:08 Yorum: 0

Sarıçay Barajı’nın yüzde 44’ü tamamlandı

Aydın’a gelen Tarım ve Orman eski Bakanı Bekir Pakdemirli, Sarıçay Barajı’nın yüzde 44’ünün tamamlandığını ve yıl sonuna kadar barajın yüzde 51’inin tamamlanacağını söyledi. Pakdemirli, baraj bittiğinde Kuşadası ve Söke’nin 2060 yılına kada...

Sarıçay Barajı’nın yüzde 44’ü tamamlandı

Aydın’a gelen Tarım ve Orman eski Bakanı Bekir Pakdemirli, Sarıçay Barajı’nın yüzde 44’ünün tamamlandığını ve yıl sonuna kadar barajın yüzde 51’inin tamamlanacağını söyledi. Pakdemirli, baraj bittiğinde Kuşadası ve Söke’nin 2060 yılına kadar su sorunu kalmayacağını kaydetti.

Aydın’a gelen önceki dönem Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş ile yapımı devam eden Sarıçay Barajı’nı ziyaret etti. Pakdemirli, yetkililerden barajdaki çalışmalar hakkında bilgi aldı. 2026 yılının Ekim ayında bitirilmesi planlanan Sarıçay Barajı’nın yüzde 44’ü tamamlanırken, yıl sonuna kadar barajın yüzde 51’lik kısmının tamamlanmasının planlandığı öğrenildi. 66 milyon metre küp su kapasitesine sahip olacak olan Sarıçay Barajı’nın tamamlandığında Kuşadası, Söke ilçeleri ile Güzelçamlı ve Davutlar Mahallelerinin içme suyunun 2060 yılına kadar karşılayacağı belirtildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Sarıçay Barajı’nı yapım sürecine değinen eski Bakan Pakdemirli, “Hızlı bir şekilde programa aldırdık. 2020’de başladık. Bir noktaya gelmiş. Biraz daha hızlandırılırsa inşallah 2026 yılında baraj tamamlanır” dedi.

Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş ise konuşmasında “Son günlerde Sarıçay Barajı’nın parasının büyükşehir belediyesi tarafından finanse edildiği yönünde beyanlar oluyor. Barajı biz yapıyoruz diyorlar. Barajın yapımında şu anda bir kuruşları yok. Baraj tamamlandığında Kuşadası ve Söke’nin içme suyunu 2060 yılına kadar karşılayacak. Memba suyu kalitesinde içme suyu musluklardan inşallah akacak” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber