Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi tarafından düzenlenen basın toplantısında eğitim çalışanlarının sorunları, sendikal kazanımlar ve yeni döneme dair yol haritası kamuoyuyla paylaşıldı. Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, "Adana olarak lider duruşumu...
Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi tarafından düzenlenen basın toplantısında eğitim çalışanlarının sorunları, sendikal kazanımlar ve yeni döneme dair yol haritası kamuoyuyla paylaşıldı. Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, "Adana olarak lider duruşumuzu ve öncü çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının tamamlanmasının ardından eğitim gündemini ve sendikal faaliyetlerini değerlendirmek üzere 21. Geleneksel Basın Buluşması’nı öğretmenevinde gerçekleştirdi. Basın mensuplarının katılımıyla düzenlenen toplantıda Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili önemli değerlendirmelerde bulundu.
Eğitim çalışanlarının sorunları ve talepleri dile getirildi
Geride kalan eğitim-öğretim yılının ardından eğitimin tüm bileşenlerinin sorunlarını gündeme taşıyan Sarıgeçili, mali haklardan fiziki altyapıya kadar geniş bir yelpazede Eğitim-Bir-Sen’in taleplerini sıraladı. Toplantıda eğitim çalışanlarının yaşadığı ekonomik zorlukların giderilmesi için maaş artışı, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılarak genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi, sözleşmeli ve ücretli öğretmenliğin tamamen sona erdirilmesi ve öğretmen atamalarında mülakat uygulamasının kaldırılması gibi somut öneriler dile getirildi.
Yer değişikliği sürecindeki aksaklıklara da dikkat çeken Sarıgeçili, özellikle istihdamda zorluk yaşanan bölgelerde cazip teşvik mekanizmalarının devreye alınması gerektiğini vurguladı.
Adana’da 11. kez yetki alındı, 12 bin üye rekoru kırıldı
2025 yılı Mayıs ayı mutabakat süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Sarıgeçili, Eğitim-Bir-Sen’in Adana’da 11 yıldır aralıksız şekilde yetkili sendika olmayı sürdürdüğünü belirtti. Tüm ilçelerde yetkili olduklarının altını çizen Sarıgeçili, "Çukurova ilçemizde yeniden yetkili sendika olduk. İlk kez 12 bin üye barajını aştık. Son sekiz ayda bin 600’den fazla yeni üyemizi aramıza kattık. Bu başarı, bize daha büyük sorumluluklar yüklüyor. Adana olarak lider duruşumuzu ve öncü çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
8. dönem toplu sözleşmeden beklentiler büyük
Basın toplantısında 8. Dönem Toplu Sözleşme sürecine dair beklentiler de gündeme getirildi. Eğitim çalışanlarının öncelikli talepleri arasında, birinci dereceye gelen tüm memurlara 3600 ek göstergenin verilmesi, gelir vergisi dilimlerinin yüzde 15’e sabitlenmesi ve seyyanen zammın kalıcı hale getirilmesi yer aldı.
Sendikal mevzuatın demokratikleşmesi adına 4688 sayılı yasanın değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Sarıgeçili, kadro bekleyen tüm kamu çalışanlarının güvenceli istihdama geçirilmesi ve kamu görevlileri için servis, kreş gibi sosyal hakların sağlanması yönündeki beklentileri de sıraladı.
Sendikal mücadelenin 30. yılı dolayısıyla Ankara’da düzenlenen Memur-Sen Vefa Buluşması’na da değinen Sarıgeçili, buluşmanın sadece bir anma programı olmadığını, geçmişten bugüne emeği geçen tüm sendikacıların bir araya getirilerek sendikal birlik ruhunun güçlendirildiğini söyledi.
Başkan Sarıgeçili, Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi’nin gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel faaliyetleri de basın mensuplarıyla paylaştı. Memur-Sen’in başlattığı "Anayasa Değişsin, Aile Korunsun" imza kampanyası kapsamında Adana’dan 22 bin imza toplandığı, toplam 5 milyon 300 bin imzanın TBMM Başkanlığı’na sunulduğu belirtildi.
Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Sarıgeçili, Eğitim-Bir-Sen’in kamuoyunu bilgilendirme sorumluluğunu ciddiyetle yerine getirdiğini belirterek, medya ile kurulan iş birliğini önemsediklerini söyledi.
Program, toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
İzmir’de Karabağlar, Konak ve Bornova ilçelerinde yapımı tamamlanan 20 yeni eğitim yuvası, düzenlenen toplu törenle öğrencilerin hizmetine sunuldu. Toplu açılış törenine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Bilal Macit de katıldı.Bornova Tevfik İleri Ortaokulund
Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda, bölgede yaşanabilecek olası acil durumlara hazırlık kapsamında eğitim programı gerçekleştirildi.Farklı kurumlardan paydaşların katılımıyla düzenlenen eğitimde, koordineli çalışma, olay yeri yöneti
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İl Millî Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ile birlikte Erzincan Hürriyet Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğretmenlerle bir araya geldi.Ziyarette öğretmenlerle bir süre sohbet eden Aydoğdu, öğretmenleri
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün hizmet içi eğitim programı kapsamında Dr. Öğretim Üyesi Semih Uçar personelle buluştu.Muş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen hizmet içi eğitimler kapsamında, "Çocukla Etkili İletişim" konu
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 62. Kütüphane Haftası, "İyileştiren Kütüphaneler" temasıyla düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.Yüksekova İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen programla start alan kutlamalar
Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Eskişehir Yurtları bünyesinde hizmet veren Bala Hatun Yurdu’nda, muhtemel afet durumlarına karşı hazırlıklı olmak amacıyla kapsamlı bir "Afet Farkındalık Eğitimi" ve tatbikatı gerçekleştirildi.Eğitim programı çerçevesinde u
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koruma ve bakım hizmetlerinden yararlanan çocuklar, eğitim ve spor alanındaki başarılarıyla dikkat çekmeye devam ediyor.Sivas Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’ne bağlı çocuk evlerinde kalan 10-13 yaş arasındaki 6 ço
Yükseköğretim Kalite Kurulu ile Sosyal Beşerî ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği süreçleri kapsamında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Maliye Bölümü’nün akredite edilmesiyle üniversitedeki akredite program sayısı 26’ya yükseldi.Yükseköğretim
Yeşilyurt’ta “Duyulmayan Çocuk, Yorgun Anne-Baba, Kaybolan İletişim” Konferansına Yoğun İlgi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük