MENÜ

Savunma Sanayii Başkanı Görgün: "KAAN, kalkınma ve teknoloji hamlesi niteliği taşıyan stratejik bir projedir"

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, KAAN hangarını ziyaretinde, "KAAN, altyapımızı, insan kaynağımızı ve teknoloji birikimimizi aynı anda güçlendiren bir katalizör görevi de görmektedir. Bu çerçevede KAAN, kalkınma ve teknoloji hamlesi niteliği taşıyan

Yayınlanma: 13 Şubat 2026 18:25 Güncelleme: 13 Şubat 2026 17:40
Savunma Sanayii Başkanı Görgün: "KAAN, kalkınma ve teknoloji hamlesi niteliği taşıyan stratejik bir projedir"
Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, KAAN hangarını ziyaretinde, "KAAN, altyapımızı, insan kaynağımızı ve teknoloji birikimimizi aynı anda güçlendiren bir katalizör görevi de görmektedir. Bu çerçevede KAAN, kalkınma ve teknoloji hamlesi niteliği taşıyan stratejik bir projedir" dedi.
Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, KAAN hangarını ziyaret ederek gelişmeler hakkında bilgi aldı. Görgün, "Bugün, Milli Muharip Uçak KAAN Projesinde çok kıymetli bir adıma daha hep birlikte şahitlik ediyoruz. Tam Boy Statik testlerde kullanılacak uçağımızın hangardan çıkışı ile ilk uçuşlarını yapan prototipimizin, bundan sonraki uçuşunu yapacak olan ikinci prototipimizle birlikte aynı karede yer alacak olmaları, hem önemli bir teknik aşamayı ifade etmekte hem de binlerce insanın emeğinin somut bir göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır. KAAN, bir uçağın ötesinde, Türkiye’nin mühendislik gücünün ve bağımsız savunma iradesinin simgesidir. Bu projede hedefimiz; Türk Hava Kuvvetlerimizin envanterinde uzun yıllar görev yapacak yeni nesil muharip bir uçağı özgün olarak geliştirmek ve ülkemizin kabiliyetlerini daha da ileri taşımaktır" dedi.

"Savaş uçaklarının operasyonel kabiliyet geliştirme çalışmalarını yapıyoruz"
KAAN’ın teknik detaylarından bahseden Görgün, "KAAN’ımızın teknik kabiliyetlerine baktığınızda; ulaşacağı hızdan görünmezlik teknolojisine, elektronik harp yeteneğinden çoklu görev kabiliyetlerine kadar, dünyada sayısı bir elin parmakları kadar olan seçkin muharip uçak sınıfının bir üyesi olacağını söylemek mümkündür. Düşük görünürlük, dahili silah yuvaları, gelişmiş aviyonik mimari, artırılmış durumsal farkındalık ve sensör füzyonu gibi kabiliyetlerle hem hava-hava hem hava-yer görevlerinde üstün performans elde edilecektir. Bugün geldiğimiz noktada, geliştirme, test ve üretim adımlarını eş zamanlı olarak yürütüyoruz. 2024’te ilk uçuşunu yapan hızlı prototipimiz sonrasında geliştirme ve üretim süreçleri aralıksız şekilde ilerlemiştir. Bununla birlikte eş zamanlı olarak insanlı-insansız savaş uçaklarının operasyonel kabiliyet geliştirme çalışmalarını yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"KAAN, kalkınma ve teknoloji hamlesi niteliği taşıyan stratejik bir projedir"
KAAN’ın, kalkınma ve teknoloji hamlesi niteliği taşıyan stratejik bir proje olduğuna dikkati çeken Görgün, şunları kaydetti:
"Statik test prototipimizin üretiminin tamamlanmasıyla birlikte; tasarımdan üretime, üretimden doğrulamaya uzanan sürecin olgunlaşma yolunda nasıl ilerlediğini hep birlikte görmekteyiz. Yerli motorumuzun geliştirilmesi başta olmak üzere kabiliyet artırımlarıyla fazlı olarak geliştirdiğimiz KAAN, her geçen gün kabiliyetlerine ve ülkemiz savunma ve havacılık sanayi altyapısına yenilerini ekleyerek ülkemizi dünyada sayılı ülkeler ligine taşımaktadır. KAAN, uzun soluklu bir teknoloji programında bir ürün olmanın yanında; tasarım, üretim, test altyapısı ve insan kaynağını eşgüdümlü biçimde birlikte yürüten; altyapımızı, insan kaynağımızı ve teknoloji birikimimizi aynı anda güçlendiren bir katalizör görevi de görmektedir. Bu çerçevede KAAN, kalkınma ve teknoloji hamlesi niteliği taşıyan stratejik bir projedir."

"KAAN’ın, geniş bir ekosistemin başarısı olduğunu özellikle vurgulamak isterim"
KAAN’ın, geniş bir ekosistem başarısı olduğunu vurgulayan Görgün, "Bu hamlenin en kritik aşamalarından biri olan seri üretim faaliyetlerine dönük olarak da paralelde tüm hızıyla çalışmaktayız. KAAN’ın, geniş bir ekosistemin başarısı olduğunu özellikle vurgulamak isterim. KAAN’ın yerli tedarik zinciri bugün 20’den fazla şehirde, 300’den fazla firmayla, 5 binden fazla çalışandan oluşmaktadır. Bu vesileyle emeği geçen tüm mühendislerimize, teknisyenlerimize ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Rabbim emeklerini bereketlendirsin. Önümüzdeki dönemde de test, kalifikasyon ve üretim hazırlıklarını aynı kararlılıkla sürdürecek; KAAN’ı adım adım daha ileri kabiliyetlerle gök vatanımızla buluşturacağız. Allah’ın izniyle, Türkiye Yüzyılı’nda savunma sanayiinde tam bağımsızlık hedefimize kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz" dedi.
ETİKETLER: Savunma, Sanayii, Başkanı, Görgün:, "KAAN,
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bölgesel krizlerin çözüm arayışında Türkiye’nin kapısı daha sık çalınıyor. Türkiye, gündemi belirlenen değil gündem belirleyen olarak adından söz ettiriyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bölgesel krizlerin çözüm arayışında Türkiye’nin kapısı daha sık çalınıyor. Türkiye, gündemi belirlenen değil gündem belirleyen olarak adından söz ettiriyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bölgesel krizlerin çözüm arayışında Türkiye’nin kapısı daha sık çalınıyor. Türkiye, gündemi belirlenen değil gündem belirleyen olarak adından söz ettiriyor."

DEM Parti: "Görüşmede sürecin kararlılıkla sürdürüleceğine dair ortak irade bir kez daha teyit edildi"

DEM Parti: "Görüşmede sürecin kararlılıkla sürdürüleceğine dair ortak irade bir kez daha teyit edildi"

DEM Parti, İmralı heyetinde yer alan Van Milletvekili Pervin Buldan ve Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı görüşmede sürecin kararlılıkla sürdürüleceğine dair ortak iradenin bir kez daha teyit edildiğini beli

NATO Genel Sekreteri Rutte: "Tüm Avrupalı müttefiklerle birlikte Arktik’i savunacağız"

NATO Genel Sekreteri Rutte: "Tüm Avrupalı müttefiklerle birlikte Arktik’i savunacağız"

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, NATO Savunma Bakanları Toplantısı öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Rusya’nın artan faaliyetleri ve Çin’e karşı tüm Avrupalı müttefiklerle birlikte Arktik’i savunacağız" dedi.NATO üyesi ülkelerin savunma ba

Bakan Fidan: "ABD ve İran, nükleer anlaşmada esneklik gösterdi"

Bakan Fidan: "ABD ve İran, nükleer anlaşmada esneklik gösterdi"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD ve İran’ın nükleer anlaşma konusunda esneklik gösterdiğini, ABD’nin İran’ın bazı nükleer zenginleştirmelere "tolerans göstermeye istekli" göründüğünü ifade etti. Fidan ayrıca iki taraf arasındaki görüşmelerin, İran’ın bal

Başkan Pütün’den Vali Köşger’e hayırlı olsun ziyareti

Başkan Pütün’den Vali Köşger’e hayırlı olsun ziyareti

Denizli Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün, Denizli’ye yeni atanan Vali Yavuz Selim Köşger’i makamında ziyaret etti. Başkan Pütün, Vali Köşger’e yeni görevinde başarılar diledi.Denizli Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün, göreve başlayan Denizli Vali

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray’da gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin, "İran’la görüşmelerin devam etmesi ve bir anlaşmaya varılıp varılamayacağının görülmesi konusunda ısrar etm

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray’da gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin, "İran’la görüşmelerin devam etmesi ve bir anlaşmaya varılıp varılamayacağının görülmesi konusunda ısrar etm

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray’da gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin, "İran’la görüşmelerin devam etmesi ve bir anlaşmaya varılıp varılamayacağının görülmesi konusunda ısrar etmem dışında kesin bir sonuca var

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze Barış Kurulu üyeliği için imza attı

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze Barış Kurulu üyeliği için imza attı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile yaptığı görüşmede Gazze Barış Kurulu üyeliği için imza attı.İsrail, Gazze Barış Kurulu’na katıldı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı Rubio ile Beyaz Saray ya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Miçotakis’le Ege ve Doğu Akdeniz’e ilişkin tutumlarımızı açık ve samimi şekilde ele aldık."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Miçotakis’le Ege ve Doğu Akdeniz’e ilişkin tutumlarımızı açık ve samimi şekilde ele aldık."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Miçotakis’le Ege ve Doğu Akdeniz’e ilişkin tutumlarımızı açık ve samimi şekilde ele aldık."

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
52
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
49
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
45
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
40
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
37
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
33
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
30
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
28
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
27
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
23
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
22
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
20
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
20
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
20
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
18
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
16
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
15
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
12