Yaşar Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri 2024-2025 Yılı Bitirme Projeleri’ni sergiledi. Helikopter platformlarında kullanılmak üzere geliştirilen mikroşerit anten tasarımı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ)...
Yaşar Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri 2024-2025 Yılı Bitirme Projeleri’ni sergiledi. Helikopter platformlarında kullanılmak üzere geliştirilen mikroşerit anten tasarımı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından seçilen öğrenci projelerinden biri oldu.
Uluslararası alanda çok önemli teknoloji firmalarına nitelikli işgücü yetiştiren Yaşar Üniversitesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği Bölümü’nün mühendis adayları, savunma sanayiinden derin öğrenmeye, enerji yönetiminden insansız sistemlere kadar yenilikçi konularda fark oluşturan mezuniyet projeleri geliştirdi. Öğrencinin bağımsız araştırma yapabilmesi için gerekli yeteneklerini geliştirmeyi, gerçek hayat mühendislik problemlerini analiz edebilme yeteneği edinmesini, problemlere daha geniş bir bakış açısıyla bakabilmesini amaçlayan Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans programından bu yıl mezun olacak öğrenciler mezuniyet projeleri ile bilgi ve becerilerini ortaya koydu. Aralarında Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin de bulunduğu proje grupları sergide, bir yıl boyunca özenle geliştirdikleri çalışmaları sundu.
TUSAŞ’a proje ürettiler
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Seçmen danışmanlığındaki Helikopterler İçin Eğimli/Kavisli Anten Tasarımı Projesi, Miraç Alperen Yücel, Ceren İstanbul tarafından tasarlandı. Helikopter platformlarında kullanılmak üzere konformal (kıvrımlı) mikroşerit anten tasarımı geliştirilen projenin amacı, helikopter gövdesine entegre edilebilecek, aerodinamik yapıyı bozmayan ve geniş huzmede çalışabilen bir anten çözümü sunmak. Savunma ve havacılık sektörlerinde düşük profilli, hafif ve verimli anten çözümlerinin geliştirilmesine katkı sağlamayı hedefleyen çalışma, TUSAŞ’ın ileride kullanabileceği öğrenci proje fikirlerinden bir tanesi olma başarısını gösterdi.
Sürücüsüz araç
Öğrencilerden Aysu Aksoy, Berkan Akpınar, Elif Nur Koçak, Otonom Sürüş Destek Sistemi geliştirdi. Dr. Öğretim Üyesi Mahir Kutay danışmanlığında çalışan takımın projesi derin öğrenme yöntemleri ile şerit takibi, obje tanıma ve trafik levhası tanıma sistemlerini birleştirerek gelişmiş ve bütçe dostu bir sürüş destek sistemi sunuyor.
Meyve toplayan drone
Öğrencilerden Osman Görgen, Yiğit Aslum, İrem Nur Ceylan ve Arda Harman ise Prof. Dr. Mustafa Gündüzalp danışmanlığında Drone Tabanlı Meyve Toplama Cihazı geliştirdi. Kamera ile donatılmış bu drone, uçarken meyveleri tespit edebiliyor ve robotik kol yardımıyla meyveleri kavrayıp toplayabiliyor.
Yüz ifadesini analiz eden video oyunu
Yaşar Üniversitesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nalan Özkurt’un danışmanlığındaki Duyguya Dayalı Dinamik Dengeleme Sistemi’ni ise Ekin Çetin ve Alp Onat Topçam üretti. Duyguya Dayalı Dinamik Dengeleme Sistemi, video oyunlarında gerçek zamanlı yüz ifadesi tanıma sistemi ile zorluk seviyesini oyuncunun duygusal durumuna göre ayarlayan bir kavram kanıtı projesi. Oyuncunun yüz ifadeleri analiz edilerek iki boyutlu bir duygusal uzayda pozitif, negatif ve uyarılma şiddeti konumunun belirlendiği sistemde hedef, bu duygusal koordinatları belirli bir aralıkta tutarak oyuncu ilgisini sürdürmek.
Afet tahmin sistemi
Bengisu İnal ve İrem Bacanlı da Doç. Dr. Burhan Gülbahar danışmanlığında Kuantum ve Klasik Makine Öğrenmesi ile Afet Tahmini sistemini tasarladı. Projede, gerçek zamanlı veri kümeleri üzerinde kuantum ve klasik makine öğrenmesi teknikleri kullanılarak doğal afet gibi kritik olayların öngörülmesi amaçlandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
AYT kapsamında adaylar; Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden toplam 160 soruyu yanıtlayacak. Adaylara bu oturum için 180 dakika süre tanınacak. Yaklaşık 1 milyon 628 bin adayın katılımıyla ya
ÖSYM verilerine göre, Türkiye genelinde bugün gerçekleştirilen TYT’ye 2 milyon 425 bin 628 aday başvurdu. Bursa’daki sınav merkezlerinde de sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Merkez Osmangazi ilçesinde bulunan Cem Sultan Anadolu İmam Ha
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu için Diyarbakır'da okul önlerinde yoğunluk yaşanırken, öğrenciler son kontrollerin ardından salonlara giriş yaptı. Aileler ise okul bahçeleri ve çevresinde çocuklarını bekleyerek heyecana ortak oldu. Ölçme, S
Sınava yaptıkları hazırlık aşaması ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan adaylar, sınav sonucunda elde edecekleri puanlara göre yol hartası çizeceklerini ifade etti. Kerem Kayhan Sınava hazırlık sürecinde aralıksız çalıştığını söyleyen Kerem Kayhan, "Sınav
2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün itibarıyla başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavda 2 milyon 425 bin 628 aday üniversite hayaline ulaşmak için ter döküyor. Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik
Sınav kaygısının oluşumunda aile tutumlarının önemli rol oynadığını belirten Karataş, velilerin kendi kaygılarını çocuklarına yansıtmamaları gerektiğini söyledi. Üniversite sınavına sayılı günler kala öğrencilerde heyecan ve stres artarken, uzmanlar sınav
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca düzenlenecek 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2026-YKS) için geri sayım sona erdi. Uzun hazırlık sürecinin ardından milyonlarca aday hafta sonu yapılacak sınavlarda ter dökecek. Yarın 10.15'te yapılac
Hatice Nasıroğlu Konferans Salonunda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını İl Müftüsü Ahmet Durmuş gerçekleştirdi. Durmuş, konuşmasında yaz döneminde cami ve Kur'an kurslarında eğitim alacak çocukların nitelikli dini bilgiyle buluşmasının önemine dikkat
İran: ABD'nin saldırıları cevapsız kalmayacak
İzmir'de 41 düzensiz göçmen ile 1 göçmen kaçakçısı yakalandı
03Bakan Fidan'dan NATO Ankara Zirvesi değerlendirmesi
04İran'dan ABD saldırılarına misilleme: Körfez'de alarm
05Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi ve Komisyon başkanlarıyla görüştü
06Batman'da zincir market deposunda yangın
07Siyonist rejimden Filistin yönetiminin fonlarını dondurma adımı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük