MENÜ

Seçer, bal sağım çadırı ve ceviz fidanı dağıtım törenine katıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Erdemli'de gerçekleştirilen "Bal sağım çadırı ve ceviz fidanı dağıtım töreni'nde üreticilerle...

Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 20:30 Güncelleme: 22 Ağustos 2025 19:56
Seçer, bal sağım çadırı ve ceviz fidanı dağıtım törenine katıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Erdemli'de gerçekleştirilen "Bal sağım çadırı ve ceviz fidanı dağıtım töreni'nde üreticilerle buluştu.

Törende yaptığı konuşmada, üretici ve çiftçinin ekonomik anlamda zor bir süreçten geçtiğini belirten Seçer, bu zor koşullara rağmen üreticinin üretime devam ettiğini, çiftçinin birçok şeyden fedakarlık yaparak rızkını çok zor şartlar altında kazandığını söyledi.

Tam da bu noktada Büyükşehir Belediyesi olarak, üretime katkıda bulunmak ve üreticiye destek olmak anlamında çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Seçer, "Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarında en başarılı olduğu sahalardan biri de Mersin tarımına ve hayvancılığına yaptığı katkıdır. Mesela, bakanlık seviyesinde bir proje olan "Haydi gel köyümüze destek verelim" projesi, Mersin'in küçükbaş hayvan popülasyonunda damızlık hayvan popülasyonunu geliştiren bir projedir. Söz konusu projeyle, her yıl 60 üreticiye 25'er adet küçükbaş hayvan veriyoruz" dedi.

"Bölgemiz bal üretimine uygun bir bölge"

'Bal sağım çadırı ve ceviz fidanı dağıtım projeleri'nden 300 üreticinin bal sağım çadırı, 520 üreticinin ise 15 bin 143 adet ceviz fidanı alacaklarını hatırlatan Seçer, "Bugün Erdemli'den ceviz fidanı talebinde bulunan 149 üreticimize, 4 bin 399 adet ceviz fidanı veriyoruz. Bölgemiz bal üretimine de uygun bir bölge. Toroslar bizim için çok büyük bir nimet" diye konuştu.

Bal üreticilerinin girdi maliyetleri konusunda çok sıkıntı çektiklerini ve desteğe ihtiyaçları olduğunu söyleyen Seçer, en önemli hususlardan bir tanesinin de bu ürünü pazarlamak olduğunu kaydetti. Bu konuda yakın zaman içerisinde Yenişehir Menteş'te açılacak kooperatif pazarındaki satış noktasında üreticilerin ürünlerini pazarlayabileceklerini belirten Seçer, "Kooperatiflerin, ürünlerini pazarlama noktasında faydalandığı elektronik alışveriş desteği, bal üreticilerimiz için de verilebilir" diye konuştu.

"Üretmezsek başka ülkelere bağımlı oluruz"

Çiftçinin üretiminin ne kadar önemli olduğunun, pandemi döneminde tüm yönleriyle anlaşıldığını vurgulayan Seçer, Türkiye'nin tarım kökenli bir ülke olduğunu, ancak tam anlamda tarım ülkesi denilemeyeceğini de ifade ederek, "Her ne kadar ürettiğimiz ürünler tartıda ağır, pahada hafif olsa da hayatta kalabilmemiz için üretimin olması lazım. Çünkü, üretmezsek aç kalırız ve başka ülkelere bağımlı oluruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'de her 4 kişiden birisinin tarımda çalıştığını, her 3 kişiden birisinin ise direkt veya dolaylı olarak tarımdan geçindiğini ve hem belediyelerin hem de merkezi hükümetin tarıma bu anlamda destek olması gerektiğinin altını çizen Seçer, "Ben belediye başkanıyım ama meslek itibarıyla ziraat mühendisiyim. Türkiye'nin, 10, 20, 30, 50 yıllık bir program çerçevesinde, doğru tarım politikalarına geçmesi gerekir. Doğru politikalar uygulandığı zaman, bunun tabi ki ilk başta bazı sıkıntıları olabilir ama bu sıkıntılar halka düzgün bir şekilde anlatılırsa karşılığını mutlaka bulursunuz" ifadelerini kullandı.

"Erdemli'ye çok önemli hizmetler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz"

Erdemli'yi ve Erdemli halkını çok sevdiğini dile getiren Seçer, bunun sebebinin ise bölge halkının çalışkanlığından kaynaklandığını vurguladı. Göreve gelmeden önce Erdemli ile ilgili söylediği başta yol projeleri olmak üzere, tüm projeleri uygulamaya aldıklarını ve önemli bir kısmını yerine getirdiklerini kaydeden Seçer, yine üreticiler için büyük önem taşıyan Mergin ve Lamos köprülerini hizmete sunduklarını belirtti.

Yıllar önce temeli atılmasına karşın, inşaatı duran Erdemli Hali için yeniden çalışma başlattıklarını ve artık tesisin bitme aşamasına geldiğini anlatan Başkan Seçer, halin yılbaşına kadar orada faaliyet gösteren esnaflara teslim edileceğinin müjdesini de verdi. Seçer, Erdemli Otogarını yapmayı çok istediklerini, ancak yer temininde yaşanan sıkıntı dolayısıyla bir türlü yapamadıklarını aktardı.

"Herkesin belediye başkanıyım"

Hizmetleri yaparken hiçbir şekilde ayrımcılık yapmadıklarına dikkat çeken Seçer, "Ben belediye başkanıyım, herkesin belediye başkanıyım. Oy verenin vermeyenin, bütün sosyal sınıfların, bütün renklerin belediye başkanıyım. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da duruşumuzu bu şekilde devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

Seçer, Kargıpınarı'nda esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti

Başkan Vahap Seçer, dağıtım töreninin ardından Kargıpınarı Mahallesi'nde esnaf ziyareti yaptı. İlk olarak Mahalle Mutfağı'nda sıraya giren vatandaşlarla sohbet eden Seçer, ardından 50. Yıl Caddesi boyunca esnaf ziyareti yaptı.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Mobilya sektöründe düğün sezonu durgunluğu

Mobilya sektöründe düğün sezonu durgunluğu

Batman'da düğün sezonuna tüm hazırlıklarını tamamlayarak giren hazır mobilya mağazası işletmecileri, bu yıl bekledikleri yoğunluğu yaşayamadıklarını söyledi. Sektör temsilcileri, geçen yıla göre satışlarda ciddi bir düşüş yaşandığını belirtirken, bu durum

Haziranda işsizlik oranı yüzde 7,6'ya geriledi

Haziranda işsizlik oranı yüzde 7,6'ya geriledi

Haziran ayında istihdam edilenlerin sayısı bir önceki aya göre 227 bin kişi artarak 32 milyon 733 bine yükseldi. İstihdam oranı yüzde 0,3 puan artışla yüzde 48,9 oldu. İstihdam oranı erkeklerde yüzde 66,1, kadınlarda ise yüzde 32,0 olarak gerçekleşti. İşg

İndirimli satış reklamlarında yeni dönem: Fiyat şeffaflığı zorunlu hale geliyor

İndirimli satış reklamlarında yeni dönem: Fiyat şeffaflığı zorunlu hale geliyor

Son yıllarda e-ticaretin hızla büyümesi, sosyal medya üzerinden yürütülen influencer pazarlaması, yapay zekâ destekli içerikler ve hedefli reklam uygulamalarının yaygınlaşmasıyla birlikte gerçeği yansıtmayan indirim algısı ve yanıltıcı fiyat karşılaştırma

Çocuklara yönelik hedefli reklamlara 1 Ağustos’tan itibaren yasak

Çocuklara yönelik hedefli reklamlara 1 Ağustos’tan itibaren yasak

Ticaret Bakanlığı tarafından dijitalleşmeyle birlikte yaygınlaşan reklam uygulamalarına karşı tüketicilerin daha etkin korunması amacıyla hazırlanan "Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" 1 Ağust

Uzmanlardan Bursa sanayisine deprem uyarısı

Uzmanlardan Bursa sanayisine deprem uyarısı

Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen "Kahramanmaraş Depreminden İş Sürekliliğine İlişkin Çıkarılan Derslerin Bursa'ya Yansıması" semineri; akademisy

Güven endeksi temmuzda hizmet ve inşaat sektöründe yükseldi

Güven endeksi temmuzda hizmet ve inşaat sektöründe yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinin güven endeksi verilerini açıkladı. Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi, temmuz ayında bir önceki aya göre hizmet sektöründe yüzde 1,4, inşa

Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

Dolar ve Euro yeni haftaya yükselişle başladı. Dolar bugün 47,30 TL bandının üzerinde hareket ediyor                                                                                                                                                     Spot

Kuyumcular: Altındaki gerileme piyasada nakit sıkışıklığını artırdı

Kuyumcular: Altındaki gerileme piyasada nakit sıkışıklığını artırdı

Altın piyasasında son dönemde yaşanan fiyat hareketliliği hem yatırımcıların hem de vatandaşların gündemindeki yerini koruyor. Küresel gelişmelerin etkisiyle dalgalanan altın fiyatları, yatırım kararlarının yanı sıra emlak ve otomotiv gibi farklı sektörle

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30