MENÜ

Şehzadeler’in yeni başkanı Hakan Şimşek oldu

Manisa’nın Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın vefatının ardından olağanüstü toplanan Şehzadeler Belediye Meclisi yeni başkanını seçti. CHP adayının Hakan Şimşek olduğunu açıklamasının ardından CHP’li Meclis Üyesi Yenal Yıldırım da CHP Grubunun k

Yayınlanma: 19 Aralık 2025 18:31 Güncelleme: 20 Aralık 2025 11:40
Şehzadeler’in yeni başkanı Hakan Şimşek oldu
Manisa’nın Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın vefatının ardından olağanüstü toplanan Şehzadeler Belediye Meclisi yeni başkanını seçti. CHP adayının Hakan Şimşek olduğunu açıklamasının ardından CHP’li Meclis Üyesi Yenal Yıldırım da CHP Grubunun kararına uymayarak adaylığını açıklayınca 2 aday arasında seçim yapıldı. Mecliste ilk turda üçte iki çoğunluk sağlanamayınca 2. turda 31 üyenin 23’ünün oyunu alan Hakan Şimşek Şehzadeler’in yeni Belediye Başkanı seçildi.
Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın vefatının ardından Şehzadeler Belediye Meclisi yeni başkanını seçmek için Manisa Kültür Sitesi Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda olağanüstü olarak toplandı. Meclisteki diğer partiler AK Parti, MHP, İYİ Parti ve bağımsız bir üye Şehzadeler Belediye Başkanı vefatı sonrası oluşan süreçte aday çıkarmama kararı aldıklarını belirtmişlerdi.
Yoklama alınmasıyla başlayan toplantıda Başkan Vekili Zerrin İşnel, meclisteki siyasi partilerin aday çıkarmayacağını ve CHP’nin adayını destekleyeceklerini açıklaması üzerine AK Parti sıralarından İşnel’e tepki sesleri yükseldi. AK Parti adına sadece aday çıkarmayacaklarını açıkladıklarını, CHP’nin gösterdiği adaya oy vereceklerini hiçbir yerde beyan etmediklerini ve düzeltme istenmesi üzerine Zerrin İşnel düzeltme yaparak teşekkür etti ve CHP’nin başkan adayının Hakan Şimşek olduğunu açıkladı.

Partisinin grup kararına uymadı
CHP adayının Hakan Şimşek olduğunu açıklamasının ardından daha önce Şehzadeler Belediyesinde Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan ve istifa eden CHP Meclis Üyesi Yenal Yıldırım da CHP Grubunun aldığı karara uymayarak, "Ben kimsenin iki dudağı arasından çıkacak isme bağlı değilim. Ben Yenal Yıldırım’ım ve adayım" diyerek belediye başkanlığı için aday olduğunu açıkladı. Yenal Yıldırım’ın adaylığının kabul edilmesinin ardından iki adaylı başkanlık yarışına geçildi.
İki adayın yarıştığı seçim için meclis üyeleri alfabetik sıraya göre oylarını kullandı. Yapılan seçim sonunda Hakan Şimşek 20 oy, Yenal Yıldırım 7 oy alırken 4 oy da geçersiz sayıldı. Meclis üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu sağlanamadığı için seçim ikinci tura kaldı. Verilen 15 dakikalık aranın ardından yapılan 2. tur oylama sonucunda ise 31 üyeden 23’ü Hakan Şimşek’e, 7 üye Yenal Yıldırım’a çıkarken 1 oy da boş çıkarak Hakan Şimşek meclisin üçte iki çoğunluğunun oyunu alarak Şehzadeler’in yeni Belediye Başkanı oldu.
Mecliste CHP’nin 18, AK Parti’nin 5, MHP’nin 4, İYİ Parti’nin 3 üyesi bulunurken 1 üye de bağımsız olarak yer alıyordu.
Seçimin ardından mecliste grubu bulunan partiler adına konuşma yapan meclis üyeleri, Gülşah Durbay için başsağlığı dilerken, yeni başkan Hakan Şimşek’e de görevinde başarılar diledi.

"Gülşah Başkanımızın emanetine sahip çıkacağız"
Şehzadeler’in yeni Belediye Başkanı Hakan Şimşek yaptığı konuşmada, "2025 yılında gerçekten çok sıkıntılı bir süreç yaşadık. Bu süreç içerisinde basın danışmamız Güney Temiz kardeşimiz, arkasından Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek ve sonrasında Manisa’nın Topuklu Efesi Şehzadeler Belediye Başkanımız Güşah Durbay’ı kaybettik. Bizler için gerçekten çok büyük bir kayıp, bir travma gibi oldu. Bizim her zaman bir yanımızda olacaklar. Bu arkadaşlarımızı kaybetmenin bize verdiği üzüntü kelimelerle tarif edilecek bir şey değil. Şu konuşmayı yaparken bile zorlanıyorum. Gülşah Başkanımız bir taraftan tedavi olmaya kalkarken, bir taraftan Şehzadeler ilçesi için neler yapabilirim diye düşünen kendi sağlığından daha önde tutan bir arkadaşımızın seçim sürecinde ve sonrasında vermiş olduğu her türlü sözün arkasında olacağız. Onun sözlerini, taahhütlerini hepsini yerine getirmek için tüm meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber el ele vererek sosyal demokrat, halkçı belediye öncülüğünde bunların tamamını gerçekleştireceğiz. Bu süreçler biraz sancılı oluyor. Bu bizim için bir emanet. Biz bu emaneti tüm partili ve tüm meclis üyelerimiz, tüm örgütümüzle birlikte sahip çıkacağız. Benim için de çok ağır bir sorumluluk. Ötekileştirmeden partili partisiz bütün meclis üyelerimize bu şehri en iyi şekilde yönetmeye devam edeceğiz" dedi.

Hakan Şimşek kimdir?
Manisa’da 1971 yılında doğan evli ve 1 çocuk babası olan Hakan Şimşek Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu ve Manisa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında yaklaşık 30 yıldır kayıtlı olarak mali müşavirlik yapıyor. 2024 yılı mahalli İdareler seçiminde CHP’den Şehzadeler Belediye Meclis üyesi seçilen Hakan Şimşek, 2024 yılının mayıs ayında Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcılığına getirilmiş ve 2025 yılının ocak ayında görevinden istifa etmişti.
ETİKETLER: Şehzadeler’in, yeni, başkanı, Hakan, Şimşek
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30