ABD Başkanı Donald Trump tarafından enerji bakanlığı görevine aday gösterilen Chris Wright, Senato’nun onayı ile göreve başlamaya hak kazandı.20 Ocak’ta resmi olarak görevi devralan ABD Başkanı Donald Trump’ın kabinesi şekillenmeye dev...
ABD Başkanı Donald Trump tarafından enerji bakanlığı görevine aday gösterilen Chris Wright, Senato’nun onayı ile göreve başlamaya hak kazandı.
20 Ocak’ta resmi olarak görevi devralan ABD Başkanı Donald Trump’ın kabinesi şekillenmeye devam ediyor. Trump tarafından enerji bakanlığı görevine aday gösterilen Chris Wright, Senato’nun onayı ile ülkenin yeni enerji bakanı oldu. Wright, Senato’da yapılan oylamada 38’e karşı 59 oy ile göreve başlamaya hak kazandı. Denver merkezli Liberty Energy’nin kurucusu ve CEO’su olan Wright, iklim değişikliğiyle mücadele çabalarına karşı duruşuyla tanınıyor. Daha fazla fosil yakıt üretiminin dünya çapında insanları yoksulluktan kurtarabileceğini savunan Wright’ın Trump’ın "enerji güvenliğini ve refahını sağlama" hedefini desteklemesi bekleniyor.
Trump kritik görevlere gelecek isimleri açıkladı
Trump, bir dizi kritik göreve getireceği yeni isimleri ise kendisine ait Truth sosyal medya platformu üzerinden kamuoyuna duyurdu. Eski bir asker olan Joe Kent’i Ulusal Terörle Mücadele Merkezi (NCTC) başkanlığı görevine aday gösterdiğini açıklayan Trump, "Joe, tüm hayatı boyunca teröristlerin ve suçluların peşinde olmuştur. Joe, her türlü terörizmi ortadan kaldırarak Amerika’yı güvende tutmamıza yardımcı olacaktır" ifadelerini kullandı.
Pentagon sözcülüğüne Afganistan savaşından deneyimli asker
Trump, Afganistan Savaşı sırasında en çok madalya alan birliklerden birine liderlik etmiş olan eski asker Sean Parnell’in ise Halkla İlişkilerden Sorumlu Savunma Bakanı Yardımcısı ve Pentagon Sözcüsü olacağını açıkladı. Parnell’i "büyük bir vatansever" olarak niteleyen Trump, "Sean’ı, harika eşini ve beş çocuğunu tebrik ediyorum!" dedi.
CIA başkan yardımcısı belli oldu
Trump, Michael Ellis’in ise Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkan Yardımcısı olarak atandığını duyurdu. Ellis’in kendisinin ilk başkanlığı döneminde Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi’nde görev yaptığını hatırlatan Trump, "Michael aynı zamanda Devin Nunes yönetimindeki Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi’nin baş hukuk müşaviriydi. Biden yönetimi tarafından haksız bir şekilde tasfiye edilmeden önce Ulusal Güvenlik Ajansı’nın Baş hukuk müşaviri olarak seçilmişti" ifadelerini kullandı. Trump, "Michael, şimdi harika CIA Başkanımız John Ratcliffe’in CIA’i düzeltmesine ve onu bir kez daha dünyanın en büyük istihbarat teşkilatı haline getirmesine yardımcı olacak" dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Almanya: Savaş uçağı konusunda çeşitli aktörlerle görüşüyoruz
ABD, İran'a karşı saldırılara başladı: Liman kentleri vuruluyor
03Bingöl'de taziye dönüşü trafik kazası: 4 yaralı
04Anamur'da orman yangınlarına karşı alınacak tedbirler değerlendirildi
05Tokat'ta otomobil ile minibüs çarpıştı: 5 yaralı
06Uşak'ta 25 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
07Antalya'da asayiş uygulamalarında 765 aranan şahıs yakalandı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük