7,2’lik depremi böyle yaşadılar

İnegöl Belediyesi'nin organize ettiği deprem simülasyonu tırına gelen öğretmen ve öğrenciler 7,2'lik deprem anını yaşadı.

İnegöl Belediyesi'nin organize ettiği deprem simülasyonu tırına gelen öğretmen ve öğrenciler 7,2'lik deprem anını yaşadı.

Son zamanlarda Türkiye genelinde yaşanan depremler birlikte Bursa'nın İnegöl'de birinci derece deprem bölgesi olmasında dolayı İnegöl Belediyesi tarafından organize edilen AFAD'ın deprem simülasyonu tırı inegöl'e geldi. 2 gün boyunca burada kalacak olan tıra çok sayıda vatandaş ve öğrenciler akın etti.

Gelenlere önce AFAD personeli tarafından deprem anında yapılması gerekenler anlatıldı. Daha sonra öğrenciler gruplar halinde deprem smilasyonu tırına alınarak 7,2 büyüklüğündeki deprem anını yaşadı. Deprem anını yaşayan öğrenciler yaptıkları açıklamada, gerçek bir deprem anında ne yapacaklarını bilmedikleri ancak verilen bu eğitimlerle birlikte dahada bilinçlendikleri belirtti.

Öğrenciler deprem simülasyonu tırındaki 7,2 büyüklüğündeki depremin gerçek olmamasına rağmen korktuklarını da dile getirdi. 1999 depremini yaşanan öğretmen ise, yapılan uygulamanın gerçeği aratmadığını belirterek, bu tür çalışmaların güzel olduğunu söyledi.

7,2’lik depremi böyle yaşadılar

7,2’lik depremi böyle yaşadılar

Asayiş Haberleri

Kazada ağır yalanan Araz hayatını kaybetti
AFJET çalışanlarının sorunları masaya yatırıldı
Şüpheli şahsın üzerinden metamfetamin çıktı
Konya’da lastiği patlayan otomobil takla attı: 4 yaralı
Hırsızlık suçlarından aranan karı koca çift tutuklandı
Uyuşturucu kullanmaktan aranan şahıs jandarma tarafından yakalandı
Bakan Yerlikaya: "Antalya merkezli 13 ilde bilişim sistemlerini kullanarak ’Nitelikli Dolandırıcılık Suçu’nu işleyen şahıslara yönelik Jandarma tarafından düzenlenen ’Sibergöz-35’ operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı."
Çanakkale’de haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı
Jandarmadan sigara kaçakçılarına suçüstü operasyon
Ordu’da limanda tekne yangını: Söndürme çalışmaları sürüyor